Přehled posledních diskuzních příspěvků
Cítím se na dvacet, říká 106letá seniorka
Růžena Kuželková 8.10. 09:16
Myslím,že tady jsou slova zbytečná jediné co lze napsat je vše nej,nej a ještě nějaký ten"roček" navíc ve zdraví a v pohodě.
Podzimní verše
Anna Potůčková 8.10. 07:13
Krásně vystižený podzimní čas v básni! Líbí se mně stejně jako krásně všemi barvami hrající fotografie!
Vše má svůj konec, i poznávání Petrohradu a jeho okolí…
Ladislav Vesecký 7.10. 13:36
Petrohrad - překrásné město. Doporučuji každému navštívit. Skvělí milí lidé, ochota, žádná nadřazenost. Vynikající ubytování, skvělé jídlo. Všechny památky nádherné. Prostě super. Pane Procházka, díky za članek.
Zrcadlo nesplněných přání 16
Věra Ježková 7.10. 12:20
Jendo, krásně jsi popsal pocity toho nešťastníka. Já jsem se jako mladá napřemýšlela o životě, včetně sebe, až to zdravé nebylo. Ale neříkala jsem tomu filozofování. Ulevilo se mi, když mě to během let částečně přešlo. Žena coby nestálý a měnlivý tvor: rozumím básníkovi, rozumím Karlovi. Ale zatímco nestálost vnímám jako negativní, měnlivost ne – kdyby byla pořád stejná, byla by to časem nuda, ne? :-)
Jména dovedou ztížit život
Zuzana Pivcová 7.10. 10:09
Vím, že kdysi jako školačka jsem četla někde v časopise, že v zahraničí se po vypálení obce Lidice začalo toto jméno dávat dívkám, třeba Patricie Lidice X. Bylo to rozšířeno hodně v Latinské Americe. Naše půvabná učitelka klavíru v Lomnici, která přišla z Liberce, se jmenovala Elfrieda, ale asi to pak neunesla, přejmenovala se na Mirku. My jsme se sestrou vždy v Praze na návštěvě u příbuzných hledaly kuriózní jména v telefonním seznamu. Největším "úlovkem " byl tehdy koncem 60. let Narcis Samec. Pán se ale nejspíš se jménem netrápil, naopak, po několika letech už byli v seznamu muži toho jména dva, senior a junior. Někdo ze známých učil Winnetou Kudláčka.
Na Kynžvartu můžete relaxovat jako kancléř Metternich
Dana Puchalská 7.10. 08:27
Na zámku jsem byla v roce 1971 s rodiči . Pamatuji se, že byl ten den zavřený, ale na nádvoří byly různé kočáry. A to se mi jako malé holce velice líbilo. Potom jsem tam už nikdy nebyla. A když se tak dívám na fotografie, musím uznat že je krásně zrekonstruovaný.
Senioři jedí nezdravě. Mýtus nebo realita?
Hana Šimková 6.10. 15:28
Jím, co mi chutná a nepřemýšlím, co je zdravé. Vzhledem k tomu, že jsem se dožila už úctyhodného věku, tak nevidím problém i když na nějaké tzv. zdravé lahůdky opravdu peníze nemám. Pokud nemám dietu, tak nevím vlastně o co jde. A´t si staré tělo ještě užije to, co mu chutná.
Zemřela Vlasta Chramostová
Dana Puchalská 6.10. 13:26
A sakra. Další úmrtí na naší umělecké scéně. Nečte se to dobře, ale věk to byl vskutku požehnaný.
Hudebně-obrazová relaxace
Jitka Hašková 6.10. 11:06
To je moc krásné. Raději jsem si to poslala na email k sobě, abych se k tomu mohla snadněji vracet. Děkuji. Vaše hudba mě vždy potěší.
Dobytí Zimního paláce v realitě až do noci
Zuzana Pivcová 6.10. 09:28
Ráda chodím po stopách historie. S vámi jsem se nachodila dost a moc mě to bavilo.
Člověk je tvor společenský. A mělo by to platit i ve stáří
Věra Ježková 6.10. 08:35
Ve stáří jsem mnohem víc společenská než za mlada. Coby introvert jsem se ke své společenskosti musela prožít. Někdejší ostýchavost mi už v navazování vztahů nebrání. Nejraději se setkávám s lidmi, s nimiž si mám co říct. Žít v naprosté izolaci bych dovedla, určitě líp než ve velké společnosti. Záleželo by ovšem na tom, jak dlouho by to bylo a jednalo-li by se o izolaci čistě fyzickou, nebo i virtuální. Kdysi jsem četla aforismus, autora nevím: „Člověk je tvor společenský. Dobře mu tak.“ :-)
Pane Darwine, toto byste měl vidět!
Dana Puchalská 6.10. 08:27
Paní Jano. Perfektní a s humorem popsaná cesta metrem. Za ty roky co jsem i já jezdila do práce metrem, jsem měla dost podobné pocity. Děkuju. Pěkně jsem se dnes po ránu pobavila a zasmála.
Radobýl a Litoměřice
Naděžda Špásová 5.10. 13:54
To byl, podle fotek, určitě moc hezký výlet. Kolem Litoměřic je toho opravdu hodně k vidění. :-)
Hodně štěstí, novomanželé!
Marie Doušová 5.10. 11:33
Přeji hodně štěstí,lásky a spokojenosti do dalšich let.
Moje první módní přehlídka
Marie Doušová 5.10. 11:31
Marie, hezké vzpomínky na mládí a dík za krásné fotky.
Ostrov Kronštad - místo vojenské historie i přítomnosti
Jana Hošková 5.10. 10:58
Ráda jsem si přečetla postřehy o místech, která jsem ještě nenavštívila a ráda bych je viděla. Díky ! Jana Hošková
Šumavské Trojhradí - Rabí
Zuzana Pivcová 5.10. 09:09
To je krásná krajina, a co se týče hradu, mám raději zříceniny než třeba zámky. Díky za výlet s bezvadnými informacemi a fotkami.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.