Přehled posledních diskuzních příspěvků
Hrbaté maso
Dana Puchalská 30.8. 10:43
To může být dobrota a na tak hezkém stole, to musí chutnat ještě líp.
Pocity - úzkost
Zuzana Pivcová 29.8. 14:28
Jsou to stavy, z kterých se nedostává snadno. Já jsem po přepadení tak nějak univerzálně znejistěla. Je ale pravda, že mě také potěšilo, jak se ke mně zachovali tehdejší kolegové v práci, z nichž bych to do té doby o některých neřekla.
Dáma, která se nevzdala: Věra Řeháková
Daniela Řeřichová 29.8. 14:09
Tato statečná žena je solí naší země.
Důchod, předčasný důchod nebo snad předdůchod? Jak se v tom vyznat?
Věra Halátová 29.8. 13:13
Devětapadesátiletá Milena i tak nemůže odejít do starobního důchodu v letošním roce. Vnuk má, podle textu, půl roku, takže dcera potřebuje co? Aby babička převzala péči v jeho třech letech, to bude v roce 2022. Nevím, kolik má asistantka v advokátní kanceláři, je to různé podle věhlasnosti advokáta i podle místa výkonu činnosti. Předčasný starobní důchod jí bude vyměřen, bude zkrácený, a za pár let bude ta babička vypisovat na internet, jak je to "nespravidlivé", že ona má tak nízký důchod. Je to krása a romantika - obětovat se pro vlastní rodinu - ale jak to má zajištěné do budoucna? Až začne vnuk chodit do školy, až mu bude 12roků a více? Starobní důchod bude mít babička stále nižší, dcera jí ho bude kompenzovat? To bych já neudělala. A znám dost "obětavých" babiček, které odešly do předčasného důchodu - kvůli vnoučkům - a teď, když jim zemřel manžel, třou bídu s nouzí. Starobní důchod vůbec není finančně výhodný, je to sociální dávka.
Zrcadlo nesplněných přání 4: Po cestách, plných prachu a víry
Věra Ježková 29.8. 12:33
Honzo, postupně objevuji kouzlo tvého vyprávění; dnes mě zaujal tvůj smysl pro detail. Dlouho jsem si říkala, že člověk se nemá vracet (aby nebyl zklamán). A loni jsem se vrátila po více než 45 letech do vesničky mých prázdnin u Příbrami, na návštěvu k synovi lidí, u nichž jsme bydleli. A vrátila jsem se domů. Byl to nesmírně krásný zážitek. Děkuji moc, těším se na další objevování.
Chodila jsem těmi ulicemi
Dana Puchalská 29.8. 09:17
V Plzni jsem kdysi mívala kamarádku. Ale teď Plzní pouze projíždíme. Je to hezké město.
Jak správně nosit šperky, aby vynikly
Dagmar Bartušková 29.8. 08:59
Šperky se musí umět nosit. Viděla jsem mnoho přešlapů u žen. Např. žádný krk a velké kruhy v uších, které nejrašlily, ale spočívaly na ramenou nebo lalok, do kterého se zařezává řetízek. To platí i naopak - příliš dlouhý krk by neměl být ozdoben dlouhými visacími ozdobami, neboť ho ještě prodlouží. Na nevzhledných a neupravených rukou je často k vidění pomalu na každém prstu prstýnek, že to působí, jako by majitelka toho vyletěla z kramářské boudy. Sama nosím na ruce jen jeden prstýnek, ale snubní ní to není. :-)
Jaké reformy chci prosazovat ve fungování Senátu
Mirek Hahn 28.8. 18:45
Pane Jurajdo, oceňuji snažení podílet se, nějakým způsobem, na vyjádření názoru na současnou českou politiku. Nicméně při ambicích, navrhovat alternativní využití politických struktur, by bylo na místě domýšlet alespoň ty nejpravděpodobnější důsledky nápadů a návrhů na změny. Podle mého skromného mínění, …....například si těžko dokážu představit jak by dopadlo posuzování ústavnosti, shromážděním vysloužilých obecních zastupitelů, kteří si v senátu brigádně přivydělávají k důchodu. A zdá se, že tuto funkci posuzování již plní Ústavní soud, kde zasedají lidé s příslušným právnickým vzděláním a zkušenostmi.
Přeji nadále šťastnější ruku při psaní, snad příští článek nepovede k závěru, že autorovým cílem bylo pouze kopnutí do „pražských lepšolidí“, ať už tím autor myslí kohokoli. Psaní zdar.
Doba obrázková a divoká
Danka Rotyková 28.8. 15:03
Mám ráda změnu, zvláště výzdobu Vánoc a Velikonoc promýšlím dopředu. Někdo si myslí, že je to zbytečné, ale já se tím bavím.
Také nechodíte na preventivní vyšetření? Děláte chybu
Marie Doušová 28.8. 10:53
Na prohlídky chodím pravidelně pouze k zubaři. Na gynekologii mi před 4 lety řekl doktor ,to moje maminka už k žádnému lékaři ve vašem věku nechodí. Vyznělo to pro mě , že už bych ho neměla obtěžovat, když je mi 69let.Od té doby se stále rozhoduji, zda obtěžovat, když mi nic není.
Doma byl bůh, vzpomíná na Karla Hálu jeho dcera
Marie Doušová 28.8. 10:44
Karel Hála byl zpěvák , kterého jsem ráda poslouchala. Jinak jsem o jeho soukroumí vůbec nic nevěděla a hlavně, nebylo to pro mě důležité. Dík za vzpomínku.
Blog novomanželky: Tajná svatba 4.
Dana Puchalská 27.8. 11:20
Já osobně se těším na svatební fotografie.
Jak dlouho budeme žít a na co umřeme
Marie Doušová 27.8. 11:08
Umřeme na sráří a nic se s tím dělat nemá. Je potřeba být co nejvíce soběstačný a pokud ne, už to není život,ale nehezké umírání,které nemůžeme v naší zemi ovlivnit.
Pranostiky pro celý rok XVII
Dana Puchalská 27.8. 08:55
Že je pro měsíc září tolik pranostik jsem doopravdy netušila.
I dáma může mít ráda olomoucké tvarůžky
Danka Rotyková 27.8. 07:42
Olomoucké tvarůžky mám moc ráda, za maso bych je nevyměnila.
Zrcadlo nesplněných přání 3
Zuzana Pivcová 26.8. 14:32
Karel je sice temperamentní, ale zdá se mi dost důvěřivý. Mája s ním asi nebude hrát zcela fair. Ale třeba se mýlím. Jestli jste ten mládenec byl Vy, tak snad se to vyvíjelo dobře, je však zbytečné zpětně Vám to přát.
Co jsem se dozvěděl o sexuálním "harašení" v USA
Jitka Hašková 26.8. 11:16
Zajímavý článek, děkuji za informace.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.