Přehled posledních diskuzních příspěvků
Buben z kulturáku
Jana Šenbergerová 27.4. 17:50
Další parádní příběh.
Také nesnáším ten rachot a vůbec nechápu řidiče, kteří jím oblažují všechny kolemjedoucí i jdoucí.
Válka, choroby, hlad? Nebezpečnější je technologický pokrok!
Jana Šenbergerová 27.4. 15:47
O této možnosti jsem četla ve sci-fi románech už před padesáti lety, takže mě to nepřekvapuje. Spíš se divím tomu, jak je lidstvo nepoučitelné.
Škoda...
Možná někomu vyhovovalo, že jsme nebrali vážně sebezničení bývalých civilizací a stále jdeme v jejich stopách.
S láskou
Jana Šenbergerová 26.4. 23:35
I v našem věku má své neopakovatelné kouzlo - láska.
Ať vám kvete, ať vás těší.
Kdo se jí brání,
netuší, jak hřeší.
Česnek medvědí
Jana Šenbergerová 26.4. 23:24
U nás právě teď roste a díky nebývalému horku se jeho vůně nese celým městem.
Mohu doporučit také podobnou přípravu, jak se vaří špenát. Je to lahůdka. Zmražený se dá také uchovávat pro pozdější spotřebu.
Nejlepší je, než rozkvete, pak je hlavně krásný jako na obrázku.
Známé zlínské Obuvnické muzeum čeká stěhování
Věra Jelínková 26.4. 21:01
Dobrý den. Toto obuvnické muzeum, ještě na starém místě, jsme navštívili vloni s U3V. Tam bylo botů, botek i botiček!! Jaké si vůbec kdo umí představit. A víte, že se ve výrobě nerozlišovalo na levou a pravou botu? Byly stejné. Hledala jsem v sylabech, kdy se začala vyrábět párová obuv, tj. pravá i levá bota - ale nenašla jsem to. Ale není to hodně dávno. Pěkný den.
Bělohlávek po letech řídil Českou filharmonii
Věra Jelínková 26.4. 19:02
Dobrý den. Viděla jsem v TV poslední koncert ve Velké Británii, který dirigoval pan Jiří Bělohlávek. Obecenstvo mu připravilo až dojemné ovace. Bylo to příjemné pohlazení po duši i pro diváky u nás doma. Ale nevím, jestli v článku je dobře uvedeno "nový šéfdirigent chce naučit cizince milovat českou hudbu". Vždyť v cizině znají a milují českou hudbu více než u nás doma. Alespoň co se týče Leoše Janáčka. Ale to je jen můj subjektivní názor. Pěkný den.
Nestárnoucí Rolling Stones nadchli diváky
Věra Jelínková 26.4. 18:54
Dobrý den. Tak "stouni" už vůbec ne. Ale jak se říká "někdo má rád holky, jiný vdolky". Já mám ráda Beatles.
Hezký den.
Britský muzikant Elton John vystoupí v Praze
Věra Jelínková 26.4. 18:50
Dobrý den. Kdysi dávno mi manžel přinesl desku Elton John. Ale tento zpěvák není můj šálek čaje. Na desce se mi líbila jen jedna písnička. Manžel to po Praze sháněl a vůbec si neuvědomil, že jsem si přála Toma Jonese. On na "hity" moc nebyl. Ale snaha se ocenit má. Řekla bych, že to bylo v těch osmdesátých letech. To se nám o YouTube nebo internetu ani nezdálo. Hezký den přeji.
George Harrison, Brouk, který se přesytil jako první
Věra Jelínková 26.4. 18:44
Dobrý den. Jsem stejný ročník jako George Harrison,takže je, myslím si, úplně zbytečné se mě ptát, která "kapela" je ta moje. Ano, Beatles, to je moje mládí a věřím, že mi to vydrží napořád. Ringo chřestil prsteny, John zpíval, Paul hrál levou rukou a George byl takový "tichý" brouk. "Vřískaly" nejvíce fanynky, pokud zrovna neomdlévaly. Ještě, že existuje YouTube, kde si dnešní mladá generace může "brouky" poslechnout. I já si něco najdu. Mějte hezký víkend.
Planety podobné Zemi jsou ve vesmíru běžné
Jana Šenbergerová 26.4. 15:39
Třeba existují planety, na kterých není nutným předpokladem života voda...
Nastal čas na hledání mimozemského života
Jana Šenbergerová 26.4. 15:36
Možná by jen stačilo, abychom si udělali pořádek na Zemi, a "život z vesmíru" by se projevil, aniž bychom museli vynakládat obrovské prostředky k jeho odhalení.
Nikdo přece nemůže věřit tomu, že jsme ve vesmíru sami. Tak výjimeční určitě nejsme.
Sv. Valentýn skonal mučednickou smrtí
Věra Jelínková 26.4. 13:54
Dobrý den. Tento komerční svátek sice neuznávám, ale dala jsem si tu práci a sestavila článek. S těmi Valentýny je to zajímavé. Oni totiž byli dva. A i když se jedná o anglosaský svátek nechybí tam pochopitelně "česká stopa", jako ostatně téměř všude. Kdy vznikly první valentýnky a podobné zajímavosti si můžete, pokud chcete, přečíst na
http://strankyproseniory.cz/clanky/zajimavosti/233-den-svateho-valentyna
Pěkný den přeji.
Vzácný Závišův kříž bude k vidění ve Vyšším Brodě
Věra Jelínková 26.4. 13:45
Dobrý den.
Pokud se nedostanete na Zemskou výstavu, můžete se podívat virtuálně na cisterciácký klášter. Link je
http://www.klastervyssibrod.cz/
Pěkný den přeji a hezký zážitek.
Poletovat
Jarmila Peerová 26.4. 13:19
Opět ráda chválím,je to další krásné dílo.Můj rozum se nesměje,ale přímo nad Vaší múzou žasne...díky
Až do pátku bude výrazně zeslabena ozonová vrstva
Jana Šenbergerová 26.4. 09:45
Už jsem to abnormální počasí zakusila na vlastním těle. Reakcí byla příšerná migréna, a to jsem nebyla vystavena sluníčku, které teď asi dohání, co zmeškalo.
Kdože byli vaši předci? Genetika nabízí neskutečné možnosti
Jana Šenbergerová 25.4. 22:57
To může být velmi zajímavé pátrání. Můj rodokmen končí u prarodičů...
Rosa
Jitka Chodorová 25.4. 13:43
I já bych šla nohou bosou,
tou trávou s ranní rosou,
s úsměvem v očích
a slzou na tváří,
když slunce zazáří... To se vám moc povedlo Jano.
Měsíc
Jana Šenbergerová 25.4. 13:20
Pěkně jste nám ho vylíčila a mně připomněla písničku mého mládí, ve které se zpívá: Loudá se půlměsíc, loudá se oblohou, stíny se líbají, jen naše rty se líbat nemohou...
Kde jsou ty časy...
Ve čtvrtek půjde pozorovat částečné zatmění Měsíce
Jana Šenbergerová 25.4. 10:36
Tak to se těším, jen aby vydržela jasná obloha.
Sbírku Muchových plakátů umocní mísa Davis Cupu
Jana Šenbergerová 25.4. 10:32
To bych ráda viděla, ale...Praha je daleko a času nějak čím dál míň.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.