Přehled posledních diskuzních příspěvků

Proč

Zuzana Pivcová 5.4. 12:55
Kéž by! Když to už sama nezažiju, přála bych to těm příštím.

Jak prsty

Jana Šenbergerová 5.4. 10:32
Napadlo mě: "Vot těchnika!" A jak nám vstoupila do života, i toho milostného... Mám ráda vaše verše, s tím nic se dělat nedá. Milovat a psát o tom básně je přece jenom věda.

Předjaří

Jiří Libánský 5.4. 00:06
Až jaro přijde, to bude radosti. Hezky jste to napsala.

Muži

Zuzana Pivcová 4.4. 22:11
Souhlasím. A vyjádřila jste to velmi vnímavě a moudře.

Vnímám tvé otisky

Jana Šenbergerová 4.4. 22:04
Krásná, jako všechny vaše milostné verše. Děkuji za ně. Ráda si je čtu.

Příběh až k nevíře

Jana Šenbergerová 4.4. 10:16
To je, a k tomu moc pěkně podaný. Inu, ženy ...

O bezpodmínečném dávání

Zuzana Pivcová 4.4. 10:12
Velmi správně. Dát dárek s vědomím, že sama zpětně také něco dostanu, tak vlastně musím, abych pak nebyla zahanbená, natož pak předběžnou kalkulaci, v jaké cenové relaci si asi dáme dárky, to neberu. A totéž platí i pro dárky nehmotné.

Strom

Zuzana Pivcová 4.4. 07:54
Ve Vašem mistrném ztvárnění se zrcadlí krásné souznění člověka s přírodou. To tu umí málokdo, Jitka, Jarmilka, Dana, já své pocity tak široce a poeticky duchovně ztvárnit neumím, a tak mi "zbývá" milostná poezie. Díky za zážitek.

Co prožívám

Jana Šenbergerová 4.4. 07:34
Všechny vaše verše si pěkně užívám. Nejdřív si je přečtu a potom zazpívám. A vždycky se u nich blahem tetelím. Čímpak je to asi, čím?

Hodiny si posuneme, s přírodou nehneme

Jana Šenbergerová 4.4. 07:21
Myslím si, že je to kvůli nepochopení významu světla a tmy v životě živých bytostí. Na názory znalých a moudrých se nehledí. Z noci jsme udělali den - přemíra světla ve městech. Spousta lidí trpí nespavostí a postiženi jsou i živočichové, třeba ptáci v parcích. Mnozí lidé pracují ve dne v halách bez denního světla osvětlených pouze uměle. Nejlíp se spí v přírodě daleko od hlučícího a světlem zahlceného davu. Bydlím na sídlišti a v noci nepotřebuji při pohybu bytem svítit, zvenčí proniká dostatek světla i skrze žaluzie. Možná ušetřím za elektřinu, ale nevyspím se, jak bych potřebovala. A nejsem jediná... Váš článek je velmi aktuální, ale asi by to chtělo nějakou celosvětovou petici, aby to s odpovědnými hnulo.

Cestovatel Bob Stupka: Venku poznáte, že u nás je dobře

Jana Šenbergerová 3.4. 17:20
Zajímavý rozhovor se zajímavým člověkem o zajímavém povolání. Děkuji. Určitě se na uvedené stránky podívám.

Moje emoce

Zuzana Pivcová 3.4. 13:18
To beru, jsem také velmi emotivní a své emoce hodně ventiluji, jinak bych se jimi asi zadusila. A nemyslím tím zdaleka jen emoce milostné. Ale myslím, že tahle vlastnost, přímost, je dána Beranům obecně. A ne vždy musí být ostatním příjemná, protože hraničí až se surovostí. Bohužel. Ano, prožití na vlastní kůži je něco zcela jiného než zprostředkovaná, byť sebelepší informace.

Jen málo stačí

Jana Šenbergerová 3.4. 09:12
Líbí se mi myšlenka, rytmus, přirovnání i metafory ve vašich verších. Malým "prostorem" básně umíte říct mnoho.

Tobě

Zuzana Pivcová 3.4. 08:22
Je to krásné vyznání, dokonale zveršované, ale ten zvláštní styl s nepravidelným rýmem se mi u Vás líbí ještě víc.

Dávat a brát

Zuzana Pivcová 2.4. 21:03
Jsem také z těch, kteří zdánlivě víc dávají než berou. Problém vypadá jednoznačně, ale někdy tak černobílý není. Dávám, obdarovávám, ale zároveň si tím i beru pro sebe - pocit vlastního uspokojení, vlastní potřebnosti, dokonce důležitosti. Je to zapeklité. Ale napsala jsi to moc hezky.

Kupředu, zpátky ni krok!

Jana Šenbergerová 2.4. 20:35
Společenské problémy někdy tíží více, než nešťastné lásky a zlomená srdce. Jeden stoupá vzhůru druhý dolů padá a má noční můru. Zrada!

Seriál o českých značkách: Dermacol, první český make-up

Jana Šenbergerová 2.4. 16:53
Zcela náhodou jsem narazila na tento článek, a to v den, kdy jsem se dověděla o výhře kosmetiky Dermacol. Početla jsem si a vzpomněla na mladá léta, kdy jsem sama používala make up této značky. Jsem moc zvědavá, o jakou kosmetiku jde tentokrát. Až ji dostanu a vyzkouším, podělím se o své zkušenosti, tentokrát s vyhranou kosmetikou.

Na společné lodi

Olga Štolbová 2.4. 14:39
Srovnání se životem se opravdu hodí a o místo ve člunu je nutné bojovat vždycky,život je přece úžasný.*

Rozhodnutí

Olga Štolbová 2.4. 10:28
Jano,děkuji za všechna krásná slova,která jsou i mými. Jen si je nechávám v sobě a o to krásnější,že je nacházím živě napsané.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.