Přehled posledních diskuzních příspěvků
Kdo vyhraje titul a kdo tipovačku? Rozhodne dnešní večerní finále!
Jana Šenbergerová 13.7. 10:00
To je jasné! V obou případech ten, kdo má více štěstí. A jak už jsem jednou psala, štěstí je vrtkavé.
K čemu je odpověď?
Jana Šenbergerová 13.7. 09:57
Po všech stránkách perfektní. I krásný den může být s tvými verši ještě krásnější, Zuzko. :-)
Brazilci bez medaile! Bronz mají houževnatí Nizozemci
Jana Šenbergerová 13.7. 09:49
Máte pravdu, pane Horáčku, ale neméně tristní mi připadá, jak dalece mohou rozhodčí ovlivnit svým "nezaujatým" rozhodováním podlomit morálku mužstva. Při tipování jsem vycházela spíše z psychologie než ze znalosti fotbalu. Přesto jsem obojí podcenila. :-)
Přibývá cyklistů starších ročníků. Oceňují přírodu
Jana Šenbergerová 12.7. 21:13
Před odchodem do důchodu jsem si koupila dvoukolého bělouše a nedám na něj dopustit. Usnadňuje mi nakupování, umožňuje vyjížďky nejen do okolí, ale i za hranice. Bydlím v hornatém kraji, takže se občas docela nadřu, ale zase se mi dobře spí.
Nejtepleji bude příští týden, pak má pršet
Jana Šenbergerová 12.7. 20:30
Tento způsob léta se mi pranic nelíbí, ale dalo se to čekat. Po nanicovaté zimě nic lepšího přijít nemůže. :-))
Déšť by mi vadil mnohem míň, kdybych se nechystala na dovolenou. :-)
S OTEVŘENOU NÁRUČÍ
Jana Šenbergerová 12.7. 20:21
Radost z vás čiší každým kouskem těla. Jen tak dál!
Mám se ráda
Jana Šenbergerová 12.7. 20:10
Také se mám ráda, a proto vám moc dobře rozumím. Není to žádná póza, jak rádi tvrdí ti, co si myslí, že mít se rád je chyba, ale životní postoj, který život usnadňuje, zkvalitňuje a zkrášluje. Ať je vám na světě stále krásně.
Kdo získá fotbalový bronz, Brazílie, či Nizozemsko?
Pavel Král 12.7. 18:43
Stále jen čekám, že Lionel Messi začne střílet góly, ale obránci všech družstev ho hlídají zdvojeně a navíc mu jak je kopané zvykem systematicky okopávají kotníky i tělo. Dnes večer Neymar nehraje a nevím jestli ho nějaký střelec zastoupí. Nizozemci se sice tváří, že nemají zájem o třetí místo a bronzové medaile, ale prémie jsou za 4.místo jistě jiné než medailové umístění. Snad Brazílie zlepší obranu a nedostane tolik gólů jako s Německem.
Soutěž Lady Sympatie: proč babičky skotačí?
Miroslav Štorch 12.7. 15:14
Váš článek i vaše skvělé umístění na ME Evropy veteránů u mne vzbuzuje velké sympatie, protože jsem kdysi také závodil v ligové lehké atletice v Praze. Atletika je kouzelná v objektivitě hodnocení. Nerozhoduje tolik subjektivní hodnocení rozhodčích jako v gymnastice, krasobruslení nebo skocích na lyžích. Buď je člověk rychlejší, nebo skočí dál, případně vrhne koulí nebo hodí dál oštěpem - nebo zůstane o kousek za svými soupeři. To se dá objektivně změřit stopkami, pásmem nebo se oboduje výkon tabulkami jako v desetiboji nebo sedmiboji. Jen by mne zajímaly výkony na 100 m, 200 M a 800 m ve vašem sedmiboji na ME. Ty ostatní by také byly jistě zajímavé - skok daleký i vysoký, vrh koulí, hod oštěpem. http://www.atletika.cz/statistiky/bodovaci-tabulky/
V soutěži Lady sympatie mi tady nejsou sympatické dámy, které se tady už projevily tak, že už vyhrály pomocí na server pozvaných lidí, kteří tu nikdy nic nenapsali a jen symbolicky se přihlásili. To u vás nehrozí. :-)
Jiří Winter-Neprakta: rekordman humoru
Miroslav Štorch 12.7. 13:34
Hezky napsaná vzpomínka na jednoho z klasiků českého kresleného humoru. Jeho osobitě nakreslené postavy mi vždy trochu připomínaly styl Josefa Lady, který také přispíval kresbami do humoristických časopisů a příloh. Mám také moc rád vtipy Vladimíra Renčína, Miroslava Bartáka a, Urbana a celé řady dalších skvělých kreslířů.
City v rozpacích
Jana Šenbergerová 12.7. 11:39
Dokud žijeme, je možné všechno. Proto naděje umírá poslední. Jsem optimista, proto mě vždy osloví nejvíc optimistická nota, byť by byla jediná. Díky, žes na ni nezapomněla.
Krev a pot v současném sportu
Miroslav Štorch 12.7. 10:21
Nechtěl jsem psát článek zbytečně dlouhý, protože většina čtenářů zná televizní záběry propocených a někdy zakrvácených sportovců. Ale v televizi si neuvědomujete například vysokou teplotu na kurtu v lednu v Austrálii, kdy v Melbourne ve stínu pod slunečníkem je 35°C a na přímém slunci se na kurtu naměří až 60 °C. Proto hráči používají led ke zchlazení o přestávkách. To jsou nelidské podmínky. Divím se, že nepřesunou termín mimo australské léto. A podobné je to třeba při závodu automobilů Paříž-Dakar, který se ale z bezpečnostních důvodů jezdí v Jižní Americe místo v Africe. V automobilech mají závodníci prach a horko přes 50°C. To v televizi nezažijete. Jen matně si to člověk může představit. Naštěstí rekreační sport pro nás není tak náročný. :-)
Doporučujeme: Průvodce Slovinskem
Ivana Zadražilová 11.7. 12:18
Naši známí jezdí posledních pár let na dovolenou do Slovinska. Chodí po horách, jezdí na kolech kolem jezer a pak si na dva tři dny zajedou vykoupat k moři. Tak moc si dovolenou ve Slovinsku chválí, že letos jedeme první zářiový týden s nimi. Díky za tip na tohoto průvodce.
Videosoutěž: Maikoland aneb Ať žije naše Slávie!
Miroslav Štorch 11.7. 09:13
Pobavila mne posedlost slávistickými barvami a velké fandovství. Musí mít hodně tolerantní manželku. Mít natřený plot, stúl i Manku s Rumcajsem v červenobílé barvě, tak to už je slávistická úchylka. Ale pěkné. Který muž dával ve videonahrávce fandovi otázky ?
Hrad Trosky vábí na západ slunce
Jana Šenbergerová 10.7. 15:52
Na Troskách se mi líbilo, ale Je pro mě příliš daleko.
Britové velmi pokročili v odhalení Alzheimera
Jana Šenbergerová 10.7. 15:38
Moc by mě zajímalo, co je myšleno těmi pokusy o prevenci.
Ideální je udělat všechno pro to, aby nemoc nepropukla.
Jsme to, co jíme, jak myslíme a jak se chováme. To všechno můžeme ovlivnit, ale zatím se nám do toho moc nechce. Zvyk je horší než železná košile. Ta časem zrezaví a rozpadne se. Zvyky si hýčkáme.
Moje třetí pětiletka: (1963-1967)
Jana Šenbergerová 10.7. 15:12
Moc pěkné vzpomínání. Většinou mám pocit, že si nic nepamatuji, ale když pak čtu, co zažívali jiní, také se začnou vzpomínky rojit jako včely. Děkuji.
A k vaší otázce:
Protekci jsem se vyhýbala, přesto se moji rodiče pokusili dostat mě na jazyky, což se bez peněz nepovedlo (naštěstí, kdoví, kde bych dnes byla), ale spíš si myslím, že paní profesorka by stejně byla nepodplatitelná.
Jednou jsem ji využila, když mi našli nádor, manžel mě přes svého strýce dostal do nemocnice k nejlepšímu operatérovi v širokém okolí (chodili spolu na ryby). Kdoví, kde bych dnes byla, možná už bych nebyla.
"Válka je vůl", to není z mé hlavy, ale také si to myslím. Válčení ve třetím tisíciletí pokládám za zhovadilost a ubohost, ale co s tím nadělám.
Závist je zcela bezpečně vlastnost, která mě naštěstí míjí. Závistivcům rozhodně jejich úděl nezávidím. :-)
Cestuji ráda, především po vlastech českých. Učarovaly mi Julské Alpy ve Slovinsku.
Sbírám kdeco, a to je v paneláku docela katastrofa. Musím své sběratelské sklony krotit.
Mrzí mě, že i já jsem hustila do dětí spoustu totálních zbytečností, ale o tom rozhodovali jiní. Snad mi to bude odpuštěno. Těší mě, že jsem neodrazovala děti od čtení striktním vyžadováním povinné četby a dovolila jsem jim psát do čtenářského deníku, co četly dobrovolně a rády.
Mrzí mě, že naše školství bazíruje na věcech nepodstatných a zcela opomíjí ty pro zdravý a moudrý život podstatné.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.