Přehled posledních diskuzních příspěvků

Listopadové zastavení v čase

Marie Novotná 21.11. 16:12
Moc dobře to znám.Jen ty vnoučata nějak rychle vyrostla a zase nastává vzpomínání.Moc hezky se to čte.Díky.

Nová rada odborníků: Jezte ořechy! Budete zdravější a dokonce i hubenější

Zuzana Pivcová 21.11. 15:20
Ano, pražené solené arašídy patří k největšímu potravinovému zvěrstvu, tak jen ať je lidé pojídají! A zajímalo by mě, kdo sledoval 30 let každodenní pojídače ořechů, aby si potvrdil svou teorii. Pokud průzkumníci byli na počátku 20letí a zkoumaní jedinci také, tak je možné, že neumřeli z přirozeného důvodu nižšího věku a ne vlivu ořechů. Takovýhle výzkum mi zní téměř jako fraška!

Zrzavý byl umělcem, jenž maloval své sny

Miroslav Štorch 21.11. 12:16
Narodil jsem se a bydlel více než 40 let v Praze a potkával jsem tam často umělce, kteří pravidelně chodili na mše do kostelů - mezi nimi byl i Jan Zrzavý, skladatel Petr Eben nebo Josef Kemr. Jejich styk s duchovnem nacházíme v jejich umělecké tvorbě. Díky za připomínku.

Naše tipy na vánoční dárky nejen pro babičky a dědečky i vnoučata

Pavla Vítková 21.11. 11:22
Líbí se mi ten svítící globus, škoda, že není na fotce vidět po rozsvícení. Pro vnuka se mi pak líbí ten červený reproduktor. Kluci si u nás neustále poušžtí nějakou hudbu. Moc tomu nerozumím, ale zdá se mi šikovný.

Jak si poradit s opary

Svatava Páleníková 21.11. 11:17
No, nevím, zda bych ten fígl využila. je to trošku dost "eklhaft".

Až přijde čas

Jiří Libánský 20.11. 23:29
Moc hezká báseň. Také je tak trochu o znění.

Zemřel gentleman českého rock and rollu Pavel Bobek

Pavla Vítková 20.11. 17:37
Když jsem slyšela v rozhlase, že zemřel Pavel Bobek, doslova se mi podlomila kolena. Nebyl v posledních letech moc vidět, neukazoval se v televizi, nehráli jej v rádiích a přesto se mi zdá, jakoby to bylo nedávno, co byl tak populární. Myslím, že to byl moc hodný člověk. Upřímnou soustrast jeho rodině.

Lidi po padesátce firmy nechtějí, přestože mají cenné zkušenosti

Jana Šenbergerová 20.11. 09:01
Kdyby se tento problém týkal jen lidí po padesátce, asi by nebylo jeho řešení tak velkým problémem. Ten narůstá do obřích rozměrů díky tomu, že bez práce jsou spousty lidí napříč celým věkovým spektrem. Připomíná mi to lavinu. Dokud jí nezabráníš vzniknout, tak ji nezastavíš. Řeči o tom, že kdo chce, práci si najde, jsou velmi nadnesené. O tom by vám mohli povídat ti, co ji marně hledají.

Kniha jako umělecké dílo, to bylo krédo českého nakladatele Františka Topiče

Jana Šenbergerová 19.11. 19:17
Vždycky jsem měla ráda knihy s "obrázky". Lepené knihy mě nikdy nenadchly. Obvykle se rozpadly dřív, než jsem je dočetla, a to mi stačilo několik hodin. Není nad pěkně vázanou a ilustrovanou knihu.

Podzimní bilancování

Jitka Chodorová 19.11. 16:52
Milé,srozumitelné počtení o času současném,díky Jano.

Několik citátů

Jiří Libánský 19.11. 15:55
"Chápeme možnost studovat tvar hvězd i jejich vzdálenosti a pohyby, kdežto nikdy a žádným způsobem nebudeme moci zkoumat jejich chemické složení." Auguste Comte, 1857 (za pět let byl vynalezen a v astronomii použit spektroskop) _________________________________ "Možnost určit pomocí proutku místo výskytu vody nebo čehokoli jiného lze s jistotou odmítnout. " Materiály spolku Sisyfos . 06.09.2007 | 14:24 Slovník - heslo "virgule"

Život podle slevových letáků

Svatava Páleníková 19.11. 09:55
Ano, my důchodci jsme slevovými letáky posedlí. Ale proč nakupovat z aplnou cenu, když můžu mít slevu. Už jsem si i klikla na slevu na léky v té lékárně AVe, kterou máte nahoře na stránce. přišel mi v sms kód na slevu, objednala jsem si troje léky a přišly mě o 120 korun levněji,než běžně kupuju. A za ty peníze zase koupím něco vnoučatům. Ano, máme rádi slevy :-)

Zníš ve mně

Jana Šenbergerová 19.11. 08:55
Zuzanko, jsem moc ráda, že ty tady tak nádherně "zníš".

Česko je v léčbě cukrovky úspěšné: prevence komplikací se vyplácí

Jiří Libánský 18.11. 23:07
841 000 diabetiků je vlastně obrovský počet zákazníků farmaceutických firem. Proto asi výzkum na poli léčení diabetu nijak nepostupuje. Léčení jeho následků je lukrativnější. Čekárny ordinací jsou plné letáků jak žít s diabetem. Jejich vydávání financují výrobci léků. Jen nám naši milí diabetici vydržte žít a kupovat si léky co nejdéle.

Nenápadný autor

Jana Šenbergerová 18.11. 21:44
Doufám, že se s jeho dílky budeme setkávat častěji.

Jsem příběh

Jiří Libánský 18.11. 16:39
Dobře napsaná a pravdivá báseň.

Lékárníci budou lidem radit, jak správně užívat antibiotika

Jana Šenbergerová 18.11. 13:51
Především by měli mít znalosti o užívání antibiotik lékaři, protože laik si je sám předepsat nemůže. Vzhledem k tomu, že většina lékařů předepisuje antibiotika odhadem, aniž by měli jistotu, o jakou nákazu přesně jde, podloženou laboratorním vyšetřením, často se netrefí. Aby byl žaludek prázdný po dvou hodinách, nesměl by pacient jíst maso, vejce, sýry, luštěniny, které se v žaludku zdrží většinou mnohem déle. Z vlastních zkušeností se obávám, že o mnohých věcech nemají ponětí ani lékaři. Netvdím, že všichni, ale mnozí. Nelíbí se mi, že mnoho léků proti bolesti současně snižuje teplotu. Zvýšená teplota je v začátcích nemoci přirozenou obranou organizmu, kterou tak naprosto nesmyslně blokujeme. Příliš spoléháme na medicínu a léky a zapomínáme na vlastní schopnosti organizmu. Jeho "volání" po skutečné pomoci přehlušíme chemií a máme radost z toho, jak jsme na nemoc vyzráli. Když pak onemocníme vážně, divíme se.

I po 24 letech prožívám euforii z nabyté svobody

Pavla Vítková 18.11. 09:23
Paní Ladislavo, moc hezky jste to napsala. Lidi už zapomínají na to, jaké to bylo před tím čtvrtstoletím. Neustále nadáváme, jak se nyní máme špatně, ale že jsme nemohli cestovat, že v obchodech byly prázdné pulty, že se člověk bál sousedovi říct pravdu do očí, na to jsme už rychle zapomněli. Jsem ráda, že moje děti mohou žít svobodně, že si mohli vybrat studium, které je bavilo a že o své budoucnosti se mohou svobodně rozhodovat bez toho, aniž by je někdo špicloval či kádroval.

Neskutečné! Češi podruhé za sebou vyhráli Davis Cup

Zuzana Pivcová 18.11. 07:51
To stojí za pořádnou gratulaci. Mám velkou radost.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.