Přehled posledních diskuzních příspěvků

Naděje

Zuzana Pivcová 15.10. 19:40
Ano, Hani, naděje je součástí nás, je to náš vnitřní pocit, naše víra v dobrý konec čehokoliv. A on ten dobrý Konec přijde. Naděje není nic samoúčelného, nějaká Siréna, která nás láká. Je to jen možnost, naznačený směr spolupráce, spolužití, a záleží hodně na nás, jestli se tím směrem ve své nezištné otevřenosti vydáme.

Češi loni koupili knihy za osm miliard korun

Jana Šenbergerová 15.10. 13:25
Několik e-knih jsem přečetla na internetu, ale dávám přednost těm papírovým, které voní tiskařskou černí. Mám před sebou knihu Mládeži od M. Alše. Je v celoplátěné vazbě se spoustou kreseb a obrázků, ale také s textovým doprovodem z děl českých klasiků. Má 368 stránek a v roce 1957 stála 36 korun. Tolik dnes stojí kostka másla. Knížka by přišla na mnohem víc... To mě ale neodradí od toho, abych si občas nějakou novou koupila. :-)

Zhaslo světlo

Jiří Libánský 15.10. 11:23
Těžká poezie. Přikryje naší fantazii jak velký, krásný, bohatě vyšívaný přehoz.

Beskyde, Beskyde

Jana Šenbergerová 15.10. 09:33
Ač jsem se skoro pod Beskydami narodila, na Bumbálce jsem nikdy nebyla. Děkuji, žes mi svým "cestopískem" umožnila aspoň letmo nahlédnout, i když i já postrádám pohled z rozhledny. Ale ještě není všem dnům konec ...

Moje kmotřenka

Zuzana Pivcová 14.10. 19:58
Další člověk, kterého jsi tak bezvadně charakterizovala, Ti dává najevo, že nejsi sama. Kdysi jsem měla o dost staršího kamaráda, který mi vždy nezištně pomohl, dokonce i tím, že mi občas ve správnou chvíli vynadal, když jsem blbla nebo fňukala. Máš, Věrko, štěstí, rovnováhou za porušený vztah s dětmi.

Nemají na vás v lékárnách čas? Dr.Max je přátelský k seniorům

Svatava Páleníková 14.10. 19:29
Je pravda, že v lékárně nemají čas na nějaké dlouhé vysvětlování. Odbavují své zákazníky jako v jakémkoli jiném krámu. A tak bych přivítala jakousi větší vstřícnost. Otázkou je, zda v lékárních Dr.Max to opravdu bude bude fungovat jinak. Podle mě je to o tom, zda budou mít na to dostatečnou kapacitu.

Moje dovolená po sezoně: Lázně v Maďarsku (2. díl)

Jitka Chodorová 14.10. 08:47
Olinko,hezké vypravování,jako by tam člověk s tebou byl,taky bych se tam ráda podívala,mám sice projeté termály na Slovensku,ale v Maďarsku jsem ještě nebyla,slyším na to jen chválu,tak ti moc děkuji,že jsi mi to přiblížila.

Láska bez osnov, aneb Psaníčko nedopsané

Zuzana Pivcová 13.10. 21:01
To je pěkné a navíc i nápadité s tím mobilem, zvláštní, že dnes už si opravdu nepíšeme poštou vyznání, teď je to rychlejší, ale méně poetické. A láska bez osnov je také dobrý příměr.Líbí se mi to.

Po proudu láska pluje

Jana Šenbergerová 13.10. 16:25
Zuzko, ty si určitě zasloužíš nejen pohlazení, protože sama mnohé hladíš svými verši.

Fenomenální Edith Piaf zpívala a žila jako uragán

Zuzana Pivcová 12.10. 07:40
Je pravda, že mně se písně Edith Piaf líbí celý život, hrály se u nás v 60. letech, Francouzi na chvíli podlehli klamu a našli si za ni mladičkou Mireille Mathieu, ale ta záhy zapadla, protože to bylo o něčem jiném. Edith zpívala to, co žila, to nebyl showbusiness a umělé texty. Ještě teď, když jsem byla na Rujaně, jsem si koupila její CD s výběrem šansonů, při kterých mám husí kůži. A to jsem nevěděla, že bude mít nějaké výročí. Tak jsem myslela, že budou hledat Superstar, když to prvně vyhlásili. Že objeví osobnost jedinečnou a nezaměnitelnou, a ne, že každý bude napodobovat to, co tu už z ciziny dávno je.

Nacistický zločinec Priebke je po smrti

Zuzana Pivcová 12.10. 07:28
To je bohužel obdobný případ jako terezínský dozorce Anton Malloth, který byl u nás po válce za krutosti a prokázané vraždy vězňů odsouzen v nepřítomnosti k trestu smrti, ale pořád se ho (v 60. letech díky italské vládě, která nezjistila jeho pobyt, a později v 80. letech díky tehdy západoněmeckým úřadům v Bavorsku, které ho nevydaly kvůli špatnému zdravotnímu stavu!) nedařilo dostat před soud, nakonec byl souzen asi před 10 lety pro formu v SRN a dostal doživotí, které se ještě změnilo v pohodlné domácí vězení. Zemřel obdobně jako Priebke ve velmi vysokém věku.

Moje dovolená po sezoně: Lázně v Maďarsku (1.díl)

Jitka Chodorová 11.10. 17:02
Velmi poutavé vyprávění,Olinko,a těším se na pokračování,protože tuším,že to bude zase moc pěkné.

Výlov Rožmberka doprovodí gastronomické speciality

Jana Šenbergerová 11.10. 14:01
Ryby, kapr, to mi něco připomíná. Ten čas ale letí...

Hradecko má novou rozhlednu, je z ní vidět až do Jeseníků

Olga Štolbová 11.10. 13:49
Prima ! Už se tam těším,ale až na jaře.Rozhleden není nikdy dost.

Láska má tvoje jméno

Věra Hájková 11.10. 11:53
Zuzko děkuji za tak krásnou báseň. Opravdu moc krásná. Věrka

Moje nejlepší kamarádka Helena

Zuzana Pivcová 10.10. 14:43
Perfektní, Věrko, další silný vztah k člověku, takhle krásně ztvárněný. A myslím, že Helena jako správná kamarádka, která nezištně dává, nikdy nepocítila, že by z Tvé strany byla obdarovaná méně. To pusť z hlavy.

Rychlé cesty na Mars nejsou sci-fi, míní vědci

Jana Šenbergerová 10.10. 11:46
Do rakety s pohonem, který "dává nesmírnou destruktivní sílu vodíkovým bombám", by mě nikdo nedostal. Obzvláště když se dá sestavit z běžně prodávaných komponentů. Lituji Vesmír...

Czechia. Líbí se vám tento název země?

Olga Štolbová 10.10. 10:51
Název Czechia se mi nelíbí,ale věřím,že najde také dost zastánců.Na Czech republic se i lépe kouká.

Vzpomínka na mládí

Jana Šenbergerová 10.10. 07:36
Jitko, bývaly to krásné chvíle. I ty dnešní jsou mi milé, však tvé řádky vracejí mě na čas zpátky. Podzim je na vzpomínání jako dělaný, že?

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.