Přehled posledních diskuzních příspěvků
Květiny pro Václava Havla
Olga Gálová 6.10. 13:42
Snažím se pochopit, ale stále nechápu. Proč? Proč jsme tam, kde určitě ani Václav Havel být nechtěl. To si myslím já. Ovšem? Výsledkem mého poznání je víra v Boha. A za to jsem vděčná. A to je dost.
Křemílek a Vochomůrka vznikli před 45 lety. Okouzlili i vás?
Jana Šenbergerová 5.10. 18:26
Koho by neokouzlil? Dodnes tyto večerníčky v podání paní Bohdalové pokládám za jedny z nejlíbeznějších.
Přijmi mě celou
Jiří Libánský 5.10. 11:43
Až mi zas někdo poví,
že nelze lásku vyjádřit slovy,
jak marně se o to snaží básníci
i literáti prózu píšící,
já odpověď mám pro něj takovou:
Tak to nečetl jsi ještě Pivcovou.
Nešetřete na svém jídle, tělo potřebuje kvalitní potraviny
Jana Šenbergerová 4.10. 09:27
Myslím si, že víc, než snaha šetřit, tady funguje zvyk,. A ten, jak je známo, je železná košile.
Tak to dělají převážně ti, kteří chodili brzy ráno do práce a potřebovali se najíst rychle, i ti, kteří si tento zvyk jíst po ránu bílé pečivo nesou celým životem už od dětství.
Jen si vzpomeňte, co nabízely nemocnice, které si občas mylně spojujeme se zdravím.
Nebo co se pokládá za klasickou kontinentální snídani.
Nad ovocem a zeleninou většina mých vrstevníků ještě v mladších letech života ohrnovala nos a pokládala je za méně hodnotnou potravu. Opak je pravdou.
Rozhodně si dám k snídani raději voňavé ovoce, než rádoby zdravý jogurt s bůhvíčím.
A k obědu zeleninu s kouskem masa, než maso s kouskem zeleniny, což je u nás zažitá praxe. A ještě častěji si libujeme v omáčkách plných mouky.
A přitom získat chuť k jídlu, a tím zároveň i k životu, je mnohem snadnější, než si dovede většina zastánců klasického stravování představit.
Nepíšu to proto, abych byla za chytrou, ale proto, že to mám vyzkoušené a léty ověřené na vlastní kůži.
Krásné chvíle
Jana Šenbergerová 4.10. 08:58
Zuzko, chvílemi mám pocit, že se díváš klíčovou dírkou a potají píšeš kroniku mého současného života. Tvé verše se mi líbí stejně, jako on.
O léčebné marijánce
Jana Šenbergerová 3.10. 16:52
Tyto verše vnímám jako báječný protestsong.
Kdyby lidé nebyli zpozdilí, mohlo by konopí člověku sloužit v mnoha oblastech života. Kdyby...
Touha žít
Jitka Chodorová 2.10. 17:39
Zuzko,tentokrát jsem trochu v rozpacích,básnické vyjádření je nádherné,ale ten obsah mi k tobě nesedí,sálá na mě tak trochu beznaděj,i když možná touhu žít,si každá z nás představuje jinak.Fotku redakce vybrala k tomu příznačnou,a tak ještě znásobila můj pocit.Možná je to ale jen moje mylné chápání.Přesto díky.
Zemřel textař, skladatel a muzikant Zdeněk Rytíř
Vladka Steinová 2.10. 14:44
Upřímnou a hlubkou soustrast rodině p. Zd. Rytíře. Jeho texty , nádherné texty ke krásným písním nám budou všem určitě moc chybět.
Jaký je "Život bez bariér"? Prozradí výstava v Ostravě
Olga Štolbová 2.10. 13:34
Tahle výstava by mohla být putovní,věřím,že zájemců by bylo dost.Pro mnoho lidí je Ostrava hodně daleko.
Kouzelná mapa: knižní bestseller, jež ukáže správnou cestu životem
Jana Šenbergerová 2.10. 10:08
Děkuji za tip na vánoční dárek. :-)
Knih, které nám napovídají, jak se posunout k lepšímu životu, je na našem trhu spousta. Stačí si vybrat, ale nestačí jen přečíst a snít. Přečtené a pochopené je dobré také žít. Přinejmenším by ubylo nespokojenců a lidí z vlastní vůle nešťastných.
Karel Hála: český Sinatra s nezaměnitelným hlasem
Jana Šenbergerová 2.10. 10:04
Oba jsem poslouchala ráda.
Vyznání
Zuzana Pivcová 2.10. 05:05
Já sice ráda cestuji i ven, ale krajinu u nás mám také ráda. A nejvíc vzpomínám na Český ráj, kde jsem vyrostla. Tam je příroda krásná právě na podzim, kdy smíšené lesy hrají všemi barvami. Tak krásně jako Ty bych se ale ze svého obdivu vyznat neuměla.
Nejlepším místem k životu pro seniory je Švédsko
Hana Práglová 1.10. 22:48
Když jsem před časem navštívila Švédsko,o kterém jsem pak tady psala příspěvky na pokračování,velice jsem spolu s ostatními obdivovala to,co seniorům nabízejí.A častečně jsme i záviděli.
Adolf Born: Nechápu lidi, kteří se těší do penze
Jana Šenbergerová 1.10. 21:37
To já zase nechápu lidi, kteří se penze bojí.
Nikdy mi nebylo v životě líp. V dětství jsem musela dělat, co řekli rodiče, v dospělosti se podřizovat zaměstnavateli a teprve teď, ve stáří si mohu dělat, co chci. Rozhodně nesedím u televize a nepospávám. Dokonce i fakt, že jsem na tom finančně mnohem hůř, mi za tu svobodu stojí.
Nejen, že se nenudím, ale občas mám pocit, že by den mohl být delší, abych stihla všechno, co bych ráda.
Kdo nedělá fyzicky těžkou práci, ale takovou, která ho baví a naplňuje, ten vydrží pracovat až do smrti. Takže pana Borna chápu.
Správná tyčinka plná potěšení
Jana Šenbergerová 1.10. 20:35
40 Kč za necelá 4 deka potravy, to je docela dost.
Největší lyžařská střediska v Tatrách zdraží skipasy
Jana Šenbergerová 1.10. 20:08
V tomto případě dávám přednost koulování.
Křížovky vyluštilo 407 čtenářů, zde jsou vylosovaní výherci
Jana Šenbergerová 1.10. 15:21
408!
O víkendu jsem byla na cestách, ale stihla jsem vyluštit 12 křížovek, které jsem nakonec zapomněla v termínu odeslat. Moje chyba. :-)
Všem výhercům blahopřeji a už se těším na další křížovky.
Poslední papež? Před konkláve se vynořují apokalyptické vize
Olga Gálová 1.10. 14:56
Moc zajímavé. Dokonce pravděpodobné.
Hubnu se Světem zdraví 10: Pomáhá mi i moje skleróza
Jana Šenbergerová 1.10. 14:22
Helenko, moc ti držím pěsti, ať je tvá snaha úspěšná, ale tak trochu si přeji, ať to není příliš rychle, abys nás ještě chvíli těšila svými postřehy.
Kdyby se hublo smíchem, jsem po jejich přečtení jistě aspoň o pár dekagramů lehčí.
Mám stejnou zkušenost, že všechno zlé je k něčemu dobré, ale nemusí být toho zlého příliš.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.