Přehled posledních diskuzních příspěvků
Antonie Nedošinská, hvězda prvorepublikového filmu
Vladka Steinová 27.6. 05:48
Vynikajííc herečka, ztvárnila nespočet maminek a dobrých žen,hlavně po boku T.Pištěka, s nímž de facto na plátně vytvořila nezapomunetelnou dvojici. Žel, nedožila se vysokého věku.Na filmy, kde ona exceluje, se vždy ráda podívám.
Konopný olej na péči o vlasy? Vetřete a stanou se zázraky
Hana Rypáčková 26.6. 20:02
Zrovna mi Soňa vyprávěla, jak si užívá v konopných lázních a jak má vláčnou pleť.Obdivovala jsem její opálení.Možná i vlivem oleje...
Zemřela legenda českého komiksu Kája Saudek
Zuzana Pivcová 26.6. 17:56
Pan Kája Saudek byl asi menší bohém než jeho batr Jan, rozhodně ale ne menší talent. V ulici 28. října, téměř na Můstku, je nyní jeho muzeum. Pro mě zůstane nejvíc spjat s filmem z 60. let Kdo chce zabít Jessii, který tehdy působil mezi "obvyklými" filmy jako bomba. Je ale pravda, že sešitové komiksy jsem neznala.
Bylo, nebylo...
Zuzana Pivcová 26.6. 17:46
Připomněl jste tu zkratkovitě něco o dávné historii a ještě se vyznal z lásky k naší zemi, navíc velmi poeticky. Je dobře, že i přes různé novodobé minusy si v sobě mnozí zdejší lidé zachovali vlastenectví. Myslím, že člověk, který hodně jezdí, má možnost srovnání a v závěru dá svůj "hlas" své zemi, to myslí upřímně.
Horoskopičiny - Raci
Zuzana Pivcová 26.6. 13:04
Na Tebe to asi sedí, když jsi to sama napsala. A někomu z mých známých z minula byla tahle široká charakteristika také jak střižená na míru.
Můj tip na dovolenou: La Manga del Mar Menor, ráj mezi moři
Zuzana Pivcová 26.6. 12:39
Mrtvé moře a bahno by mě lákalo moc. Vím jen, že kdysi, když jsme byly v Rumunsku v Eforii-Sud, tam kousek od moře bylo jezero Techirghiol (asi už to píšu nesprávně po těch letech) a někteří rekreanti kombinovali během pobytu léčivé bahno jezera se slanou mořskou vodou. Já tehdy ne, dnes by to bylo fajn. Vaše nabídka dovolené se mi moc líbí.
Ondřej Neff: sci-fi, internet a noviny
Hana Rypáčková 26.6. 10:53
Ač Sci-fi nečtu, jeho internetové stránky ano. Jako učitel fotografovaní je skvělý.
Kouzlo časů minulých: Modrá knížka
Zuzana Pivcová 26.6. 07:43
Váš příběh je opravdu jako kronika tehdejší doby, bez přehánění, bez velkých pochval i kritik, pohled na dobu očima tehdejšího mladého muže, který se měl co ohánět.
Mám už se zastavit?
Miroslava Jachimová 26.6. 06:53
Moc krásné, sice mi chybí "hlas" přednášející, ale zase mohu lépe než ve Ville Pellé vstřebat obsah slov
Můj tip na dovolenou: Na Hvar se cvičením
Jana Šenbergerová 25.6. 14:13
Díky za milé pozvání, Vando. Vidím, že šíře tvých aktivit je nezměrná stejně jako hloubka Zuzanina talentu. Před oběma smekám a přeji hodně sil a elán ať vás neopouští.
Ztracené léto
Jana Šenbergerová 25.6. 13:22
Já se, Jitko, připojuji ke tvé prosbě. Doufám, že se neztratilo, jen se někde poněkud zapomnělo. Pokud se na nás zlobí, věřím, že ho tvé hezké verše obměkčí. Je na čase, aby přišlo dřív, než svatá Anna. Pak už by zas bylo jen chladno zrána.
Ilja Racek: mistr divadelních rolí
Vladka Steinová 25.6. 12:02
Pana Ilju Racka si pamatuji jako Julia Fučíka ve filmovém přepisu knihy Reportáž psaná na oprátce, i jeho filmové ztvárnění spisovatele Jana Nerudy. Přeji p.Rackovi hodně zdraví.
To jsem já aneb Pozdrav čtenářům i60 od moře!
Alena Vávrová 25.6. 11:55
Ahoj Jano, vítej na íčku!
Jiří Kodet: svéráz a herecký aristokrat
Vladka Steinová 25.6. 11:36
Jiří Kodet! Skvělý jako kapitán Exner, i jako prudký, vzteklý muž v Pelíškách.Viděla jsem ho i v Činoherním klubu.Proměny v čase i v rolích, měla jsem ho ráda. Zemřel příliš brzy.
O hororovém snu
Zuzana Pivcová 25.6. 07:49
Někdy jsou sny opravdu děsivé, dřív se mi to občas stalo. Člověk si je pak bohužel pamatuje déle než sny hezké, ale z něčeho vznikly, takže také mají své místo, i když jako varování bych je vždy nevnímala.
Sobota s Přemyslem Otakarem II. a Joachimem Barrandem
VANDA Blaškovič 25.6. 06:56
Zajímalo by mne, z jakého důvodu je rok 2015 nazván Rokem berounského medvěda? A dále, jak se vám líbilo vystoupení Yo Yo Bandu? Děkuji.
Cesta do Murmanska
Lidmila Nejedlá 24.6. 15:11
Parádní poznávací zájezd a s dobrodružstvím. Tomu fandím, pane Petře.
Ach, ten letošní začátek léta
Lidmila Nejedlá 24.6. 14:27
Paní Hano, děkuji za pozvání do Vaší zahrady. Je krásná, divoká, zvláště rozkvetlý keř růží. Ať se Vám tam dobře relaxuje.
Přemysl Pitter: zachránce dětí i odhodlaný muž činu
Zuzana Pivcová 24.6. 10:56
Vím, že se pátralo po akci "Zámky" i v našem archivu, ale nevojenská dokumentace se u nás nachází jen zřídka, v tomto případě ne. Předpokládám, že v Národním archivu nebo Archivu Hlav.města Prahy. Je smutné, že se o lidech jako byl pan Pitter obecně neví. Že skutečnost, že emigroval, rázem "znehodnotila" veškeré jeho předchozí zásluhy.
Cesta Haškem
Jana Šenbergerová 24.6. 09:04
Pane Stejskale, moc pěkné a zajímavé. Pošlete to dál, prosím. Kamarádka byla "nádražačka" a také psala takové krásné cestopísky. Navíc by bylo moc zajímavé srovnat tehdejší poměry s těmi dnešními.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.