Přehled posledních diskuzních příspěvků

Hotelbus: dovolená zase trochu jinak

Jana Slavíková 25.7. 15:46
Stačí do vyhledávače zadat Hotelbus a CK se objeví. Nabídka zájezdů je široká, stačí si vybrat.

Holašovice zvou na Selské slavnosti

Květoslava HOUDKOVÁ 25.7. 06:37
Tuto malebnou vesnici chci - stále není čas/možnost navštívit. Moje zdraví se o něco lepší, tak v příštím roce snad datum slavností neprošvihnu. Už před lety tam měli výlet i "Šmejdi"(vím to ze své Sbírky pozvánek). ale jeli tam s lidmi z jiné oblasti ČR (já mohu jen z Prahy a okolí).

Po filmovém představení

Květoslava HOUDKOVÁ 24.7. 17:58
To v našem městě je to horší. Hospoda na rohu - v ní veliká TV. O kousek dál tubus, který autocisterna naplňuje výbornou vodou z Káraného (můžeme si pak čerpat vodu (lidi berou i jako kojeneckou), nebo sodovku. A v TV někdo prohraje - pivaři a "lemtaři" čehokoliv vyjdou ven a vzteky poškozují ten tubus. A přitom kousek vedle je služebna Policie - ale tam zřejmě čumí na TV taky!

Houbaři mají stále smůlu, sucho houbám nesvědčí

Naděžda Špásová 24.7. 14:37
To, že nerostou houby mě hrozně štve. Miluji les a houbaření nám na dovolené bude hodně chybět. Snad si to na podzim vynahradíme.

Kaštany, příběh mé kamarádky

Dagmar Bartušková 24.7. 12:52
Petře, připomnělo mi to příběh, když byl syn velmi malý. Seděli jsme na mezi u kukuřičného pole. Já hledala v tašce hrneček na pití. Byl to mžik a kluk nikde! Vběhl mezi kukuřice, volani z mé strany se minulo úspěchem, a těch pár minut,než se konečně ozval a já ho našla, bylo nekonečných!!! A sbírání kaštanů, to má své kouzlo. Vždy jsem zvědavá, jaký kousek se vyloupne.

Hnojákovský jásot

Hana Šimková 24.7. 12:43
Tak to jásám s Vámi pane Miloši

Kam s vnoučaty? Třeba do Pohádkové země na Šumavě

Květoslava HOUDKOVÁ 24.7. 08:44
"Chybička se vloudila" - omluvte a na konci článku si do jména pana krále dosaďte "T" = opravdu, jde o pana režiséra Zdeňka TROŠKU - dík

Chladivý pozdrav od moře

Zuzana Pivcová 23.7. 19:37
Minulý týden na chalupě v jižních Čechách jsem objevila svůj starý cestovní deník z černomořského letoviska Gagra v Abcházii (bylo mi 23). Tam jsem si popsala, jaké barvy má moře, na něž jsem se dívala po nočním příjezdu první ráno z balkónu - blízké, vzdálenější, až to na obzoru, ozářené sluncem nebo ještě skoro spící, měnící se během dne. Hodně jsem si to Tvým příspěvkem připomněla. A video mi zase kromě skutečného pobytu u poněkud rozbouřeného moře připomnělo zvukovou kulisu v jedné solné jeskyni, kde kromě hukotu moře a semtam hlasů letících ptáků nebylo nic, a přesto to bylo tak uklidňující!! Je to živel, na který pohlížím s obdivem, ale i s patřičným respektem.

Esperantem se mluví stále, v Česku má stovky příznivců

Zuzana Pivcová 23.7. 19:00
V Č. Bud. byl také esperantský klub, při němž byly i kurzy pro zájemce o tento umělý jazyk. Chodila jsem tam asi 3 roky. Většina tamních lidí ale moc mluvit neuměla, spíš jim šlo o to se scházet a dopisovat si do zahraničí. Mým zájmem bylo psát si s cizinou, která mi jinak za totality byla nepřístupná. Jazyk byl opravdu lehký. Asi 60% bylo odvozeno z románských, 30% z germánských a zbytek z ostatních jazyků. Byla tu pevná gramatická struktura. Plusem této myšlenky bylo a je, že nikdo nemluví tzv. světovým jazykem a ostatní se musí přizpůsobit. Naprostá rovnost. Minusem pro některé bylo, že to není spjato s národní kulturou, historií a existují jen novodobé knihy. Asi po 2 letech jsem jako povoláním učitelka se zájmem o metodiku moderní výuky začala tvořit učebnici pro mládež. Asi mohla být zábavná, Jenže pak došlo v mém životě ke zlomu a odstěhovala jsem se do Prahy a toto vše pustila nadobro z hlavy. Nutno ale říct, že esperanto bylo prošpikováno konfidenty StB, protože šlo o nežádoucí styk s kapitalistickou cizinou a lidé, kteří tam chodili, nebyli vesměs žádní soudruzi.

Můj tip na výlet: Muzeum jako hravá expozice pro všechny

Marie Novotná 23.7. 15:02
Tohle je moc krásný a zajímavý tip na výlet.Bohužel na nás dost nedostupný.Škoda.Díky,že jsi nám ukázala to ,kam se nedostaneme.

Jak jsem se dostal do Pyšné princezny

Dana Kolářová 23.7. 11:55
Děkuji za pěknou vzpomínku na setkání s pohádkou!

Jak si uvaříme lipový med

Zuzana Pivcová 22.7. 12:09
Teď nedávno jsem četla, že med v obchodech patří k nejvíce falšovaným potravinám. Zvláště dovezený z Číny je pouze z cukru. Známá paní doktorka z Institutu celostní medicíny zastává názor, že med by se neměl konzumovat pravidelně (já taky patřím k lidem, kteří by ho mohli mít denně, ale nemám), nýbrž pouze jako léčebný prostředek, hlavně při nachlazení.

Řeka a most

Jitka Chodorová 22.7. 08:19
Tak toto je dokonalé, když čtu něco takového, tak mi jde mráz po těle a objevují se slzy v očích, a tady se tak stalo.Jsi Zuzko velká básnířka, díky.

K vodopádům Jesenicka

Zdenka Jírová 22.7. 00:21
Fotky z vašeho výletu jsou krásné, ale podrobný popis cesty je vyčerpávající, připomíná mi známou písničku o řidiči, který jmenuje všechna místa, kterými projel. Spíš by mne zajímal detailnější popis cíle vaše výletu. Podle vašeho popisu jste to doslova"profrčeli". Promiňte mi mou otevřenost, já nejsem milovnice popisu " vpravo vidíte,vlevo vidíteˇap.

Přes tři brody říčky Krounky

Jana Šenbergerová 21.7. 07:59
Představil jste nám tu krásnou východočeskou krajinu a zajímavá místa. Loni jsme tam trávili báječný týden s autobusovými výjezdy a pěšími túrami z Proseče. Nedaleko zámku Nové Hrady, kterému se také říká český Schonbrunn, se nachází obora s obrovským množstvím jelení a daňčí zvěře. http://foto.mapy.cz/257977-Cesky-Schonbrunn-pruceli-s-balkonem Při zmínce o Podlažicích mě napadlo, že by nebylo od věci něco k nim přidat. http://druidova.mysteria.cz/HISTORIE/Dablova_Bible.htm

Davidovy americké zkušenosti: A jak to bude dál?

Dagmar Bartušková 21.7. 07:42
Ten, kdo chce studovat v cizině, musí počítat s tím, že náklady za úhradu nejen školného budou vysoké. Vím o tom své, syn kromě VŠE v Pze vystudoval ještě univerzitu ve Vídni. David je šikovný a určitě se neztratí. Na sebevědomí a ctižádosti mladých lidí nevidím nic špatného, naopak.

Lásku na inzerát hledají lidé už více než tři staletí

Jana Šenbergerová 21.7. 07:26
My se potkali na chatu nejmenovaného serveru. Ukázalo se, že to přes svou bizarnost bylo ideální místo k osudovému setkání. Jsme spolu pátý rok, a i když neustále poznáváme své neodhalené a často překvapivé stránky, jsme rádi, že se máme. Všem hledajícím přejeme stejné štěstí. I když nám zdánlivě nic nechybělo, ve dvou se to táhne líp. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.