Přehled posledních diskuzních příspěvků
Vojenský pes Athos dostal vyznamenání
Zuzana Pivcová 8.1. 09:15
Athosovi je sice nějaké vyznamenání ukradené, ale od armády jako projev uznání je to hezké, rovněž i ta následná zdravotní péče po úrazu. Zvířata nejsou žádná věc, aby se použila a když neslouží, tak zahodila. Hodně se mi příčilo číst, jak vycvičili fenku z útulku, dali jí jméno Lajka, pohrály si s ní děti někoho z hlavních velitelů, aby si ještě trochu užila, a pak byla odeslána umřít za nevyhovujících podmínek do vesmíru. Nebo když za 2. sv. války uvazovali psům na tělo granáty a posílali je proti tankům.
Jsem ničí
Jitka Chodorová 7.1. 13:32
Zuzko,ty nejsi ničí,ty jsi naše,a my si toho hodně považujeme.Díky za to,že jsi.
Můj fígl: Jak odemknout nákupní vozík bez mince
Růžena Antlová 7.1. 10:15
Tak to je fakt dobrý fígl.Jen bych se pak bála kdyby klíč nešel vyndat z vozíku jak bych si pak odemčela byt. Určitě vyzkouším !
Moře a já
Zuzana Pivcová 7.1. 08:20
"Ne, sebeklam to není,
a ani rozloučení,
vždyť když se srdce ztiší,
tak známé tóny slyší,
to moře s písní věčnou
zní dálkou nekonečnou."
Neboj, pojedeš.
Zkažené zuby mívali všichni. I lovci a sběrači
Jiří Libánský 6.1. 19:09
Nestříhali si v Taforaltu nehty v pátek.
Lesní hláska u Slatiňan získala původní podobu
Jana Šenbergerová 6.1. 19:01
Ve Slatiňanech už jsem několikrát byla - v parku, na Kočičím hrádku a na rozhlednu Báru mě po úrazu vytlačil na invalidním vozíku můj obětavý zeť. Na Podhůře je krásně.
Hledá se zima. Pošlete snímek, jenž nám ji alespoň připomene
Miroslav Štorch 6.1. 12:50
To zase bude pěkná přehlídka mnoha krásných míst v Čechách i jinde se spoustou sněhu. Potěšil mne snímek z italského Monte Bondone, kam jsme jezdili se školou lyžovat. V minulém roce tam byla v prosinci světová zimní Univerziáda - jako zimní olympijské hry vysokoškoláků. I naše Sáblíková tady získala zlaté medaile. A sníh lyžaři měli.
Opět sama
Jitka Chodorová 5.1. 18:05
A vlak si tiše zpívá písničku monotónní,
láska odjela v něm,oči však slzy roní.
Nádraží,vlaky koleje,moje srdeční záležitost,ale psát o tom prostě neumím.Díky Zuzko.
Psací stroje: už jenom pěkná retro dekorace
Jana Šenbergerová 5.1. 14:31
Mám doma hodně starou Zetu, stále funkční a občas používanou, když selže PC nebo dojde toner, jako bych ji našla. A to si s ní už několik let o prázdninách hrají vnoučata.
Můj obvodní lékař zřejmě píše na ještě starším psacím stroji, budu se muset kouknout, na jakém, až tam zase zajdu. :-)
Noční bloudění městem
Olga Štolbová 4.1. 20:44
Jíťo, krásná báseň.Líbí se mi, jak dovedeš úžasně snít,
nemyslím, že právě teď tohle prožíváš.
Novoroční recept na každý den
Marie Novotná 4.1. 20:22
Tak tohle je ten nejlepší recept na celém světě!,Už ho mám v kuchařce na prvním místě.Udělám všechno,aby se mi to nokdy nepřipálilo.Díky.
Kouzlo Mladého světa po roce 1989 vyprchalo
Zuzana Pivcová 4.1. 19:08
Na chalupě v jižních Čechách máme dodnes schovaný Mladý svět z let 1968-69. To je pro mě i dnes, po těch letech, vzácné čtení, moje retro. Po nástupu normalizace pro mě časopis postupně ztratil kouzlo a pak už jsem ho přestávala pozvolna číst, protože i v něm už zapracovala cenzura.
Na hradě Veveří pobýval i Churchill
Věra Katolická 4.1. 16:44
Winston Churchill navštívil Veveří dokonce třikrát.
Novoroční předsevzetí: více pohybu
Olga Štolbová 4.1. 10:38
Honzo, chválím.Já věřím na pohyb, ať je jakýkoliv, ale hlavně denně a pořádně.Ač si novoroční předsevzetí nikdy nedávám, každoročně po Vánocích začnu denně dělat dlouhé pochody, vydržím tak dva tři týdny, potom ještě
obden a v květnu už chodím jen jednou týdně. V létě spíš polehávám a v září znovu zkouším pochodovat alespoň jednou za týden. A teprve koncem prosince mě to zase začne bavit.
Proč stále
Olga Štolbová 4.1. 10:20
Zuzko, zase úžasná báseň. Neboj, slunce zase vyjde a louže a pavučiny zmizí. Tak je to přece pořád... *
Thatcherová: Gorbačov má šarm a smysl pro humor
Zuzana Pivcová 3.1. 21:00
Někde jsem četla, že Lady Thatcherová byla nejméně populární britská politička. Když jsem ale byla jednou v Londýně, tak u Tower Bridge bylo fotostudio a bylo možno se tam dát vyfotografovat s figurínou Thatcherové nebo Johna Majora. Ten už byl tehdy premiérem, tak mi připadalo normální dát se vyfotit s ním, čemuž se fotografka velmi divila, protože prý všichni chtěli fotku s Thatcherovou. Tak si jí asi opravdu vážili, i po odchodu z funkce.
Louis Braille změnil život milionům slepých lidí
Jana Šenbergerová 3.1. 19:28
Každého, kdo udělá cokoliv dobrého pro jiné, si vážím.
Ať koukám, jak koukám (vidím špatně), vypadá L a R na obrázku stejně. Vidím-li to dobře, proč?
Polibek motýlí
Zuzana Pivcová 3.1. 08:39
Někdy je to dotek motýlí a někdy to je úder křídel dravce. A Tobě do představy lásky nenásilně a pěkně pronikla i Tvá druhá láska - moře.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.