Přehled posledních diskuzních příspěvků

Známé zlínské Obuvnické muzeum čeká stěhování

Věra Jelínková 26.4. 21:01
Dobrý den. Toto obuvnické muzeum, ještě na starém místě, jsme navštívili vloni s U3V. Tam bylo botů, botek i botiček!! Jaké si vůbec kdo umí představit. A víte, že se ve výrobě nerozlišovalo na levou a pravou botu? Byly stejné. Hledala jsem v sylabech, kdy se začala vyrábět párová obuv, tj. pravá i levá bota - ale nenašla jsem to. Ale není to hodně dávno. Pěkný den.

Bělohlávek po letech řídil Českou filharmonii

Věra Jelínková 26.4. 19:02
Dobrý den. Viděla jsem v TV poslední koncert ve Velké Británii, který dirigoval pan Jiří Bělohlávek. Obecenstvo mu připravilo až dojemné ovace. Bylo to příjemné pohlazení po duši i pro diváky u nás doma. Ale nevím, jestli v článku je dobře uvedeno "nový šéfdirigent chce naučit cizince milovat českou hudbu". Vždyť v cizině znají a milují českou hudbu více než u nás doma. Alespoň co se týče Leoše Janáčka. Ale to je jen můj subjektivní názor. Pěkný den.

Nestárnoucí Rolling Stones nadchli diváky

Věra Jelínková 26.4. 18:54
Dobrý den. Tak "stouni" už vůbec ne. Ale jak se říká "někdo má rád holky, jiný vdolky". Já mám ráda Beatles. Hezký den.

Britský muzikant Elton John vystoupí v Praze

Věra Jelínková 26.4. 18:50
Dobrý den. Kdysi dávno mi manžel přinesl desku Elton John. Ale tento zpěvák není můj šálek čaje. Na desce se mi líbila jen jedna písnička. Manžel to po Praze sháněl a vůbec si neuvědomil, že jsem si přála Toma Jonese. On na "hity" moc nebyl. Ale snaha se ocenit má. Řekla bych, že to bylo v těch osmdesátých letech. To se nám o YouTube nebo internetu ani nezdálo. Hezký den přeji.

Planety podobné Zemi jsou ve vesmíru běžné

Jana Šenbergerová 26.4. 15:39
Třeba existují planety, na kterých není nutným předpokladem života voda...

Nastal čas na hledání mimozemského života

Jana Šenbergerová 26.4. 15:36
Možná by jen stačilo, abychom si udělali pořádek na Zemi, a "život z vesmíru" by se projevil, aniž bychom museli vynakládat obrovské prostředky k jeho odhalení. Nikdo přece nemůže věřit tomu, že jsme ve vesmíru sami. Tak výjimeční určitě nejsme.

Sv. Valentýn skonal mučednickou smrtí

Věra Jelínková 26.4. 13:54
Dobrý den. Tento komerční svátek sice neuznávám, ale dala jsem si tu práci a sestavila článek. S těmi Valentýny je to zajímavé. Oni totiž byli dva. A i když se jedná o anglosaský svátek nechybí tam pochopitelně "česká stopa", jako ostatně téměř všude. Kdy vznikly první valentýnky a podobné zajímavosti si můžete, pokud chcete, přečíst na http://strankyproseniory.cz/clanky/zajimavosti/233-den-svateho-valentyna Pěkný den přeji.

Vzácný Závišův kříž bude k vidění ve Vyšším Brodě

Věra Jelínková 26.4. 13:45
Dobrý den. Pokud se nedostanete na Zemskou výstavu, můžete se podívat virtuálně na cisterciácký klášter. Link je http://www.klastervyssibrod.cz/ Pěkný den přeji a hezký zážitek.

Poletovat

Jarmila Peerová 26.4. 13:19
Opět ráda chválím,je to další krásné dílo.Můj rozum se nesměje,ale přímo nad Vaší múzou žasne...díky

Až do pátku bude výrazně zeslabena ozonová vrstva

Jana Šenbergerová 26.4. 09:45
Už jsem to abnormální počasí zakusila na vlastním těle. Reakcí byla příšerná migréna, a to jsem nebyla vystavena sluníčku, které teď asi dohání, co zmeškalo.

Kdože byli vaši předci? Genetika nabízí neskutečné možnosti

Jana Šenbergerová 25.4. 22:57
To může být velmi zajímavé pátrání. Můj rodokmen končí u prarodičů...

Rosa

Jitka Chodorová 25.4. 13:43
I já bych šla nohou bosou, tou trávou s ranní rosou, s úsměvem v očích a slzou na tváří, když slunce zazáří... To se vám moc povedlo Jano.

Měsíc

Jana Šenbergerová 25.4. 13:20
Pěkně jste nám ho vylíčila a mně připomněla písničku mého mládí, ve které se zpívá: Loudá se půlměsíc, loudá se oblohou, stíny se líbají, jen naše rty se líbat nemohou... Kde jsou ty časy...

Ve čtvrtek půjde pozorovat částečné zatmění Měsíce

Jana Šenbergerová 25.4. 10:36
Tak to se těším, jen aby vydržela jasná obloha.

Sbírku Muchových plakátů umocní mísa Davis Cupu

Jana Šenbergerová 25.4. 10:32
To bych ráda viděla, ale...Praha je daleko a času nějak čím dál míň.

Knihou roku 2013 se stal Hájíčkův román Rybí krev

Jana Šenbergerová 25.4. 10:28
Hezký přehled. Určitě se po některé z knih poohlédnu.

Nenechte se ošidit: 10 omylů a prohřešků při reklamacích

Věra Jelínková 24.4. 23:46
Dobrý den. Tady bych chtěla upozornit na "Nový občanský zákoník", který začne platit od roku 2014 a tam mj. se říká, že 24měsíční záruka na zboží letos SKONČÍ. Viz http://www.novinky.cz/finance/300068-dvouleta-zaruka-na-zakoupene-zbozi-letos-skonci.html Pro málo místa uvádím jen větu: "Nově bude prodávající odpovědný pouze za vady zboží v rámci záruky, kterou kupujícímu sám poskytne, anebo kterou si vzájemně sjednají." Doporučuji přečíst. Vyšlo to dnes. Pěkný den.

Magazín i60 vyhlašuje novou čtenářskou soutěž Reportéři

Hana Slavatová 24.4. 22:09
Vaše soutěž mě nadchla. Chtěla bych také poslat svůj recept a nedaří se mi najít jak na to. Děkuji předem za vysvětlení Hana

Přitiskni se

Jiří Libánský 24.4. 21:50
Autorka - sopka tvorbu jak žhavou lávu chrlící bez ztráty kvality, spíše naopak. Dříve slunce vyhasnutí se dočkáme snad. A každá báseň má v sobě velký jedinečnosti díl.

Martin Lipert: Čtečky nabízí čtenáři větší komfort než knihy

Jana Šenbergerová 24.4. 15:11
Mám ráda knihy, ale nebráním se žádné inovaci. K počítači jsem také přistupovala jako k nutnému zlu a dnes už do mého života patří. Z toho, co jsem si tu přečetla, mám tak trochu představu, ale posoudím, až si to možná někdy vyzkouším, jestli je mi líp s jednou knihou, nebo jednou čtečkou se spoustou knih. Dík za podnětný rozhovor.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.