Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

3. 7. 2015

Chtěla bych Vám poskytnout recept na velmi jednoduchou, co se přípravy týče, domácí zmrzlinu, která je ovšem mňam. Recept mám přejatý z časopisu Apetit a nemá chybu. Zmrzlinu jsem začala dělat hlavně proto, že do ní nejdou vajíčka (i když mám domácí od vlastních slepic).

Ingredience:

600 g slazeného kondenzovaného mléka
600 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu nebo trocha pravé mleté vanilky

Příprava:

1 Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.

2 Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit. Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte (čokoláda, ovocný dip, karamel, oříšky).

Můj tip:

Zvolenou nádobku (třeba plastovou krabičku od nanukáče) naplňte asi z poloviny. Pak tam vlejte ovocný dip - výborný je ostružinový. Vidličkou zmrzlinu projeďte a doplňte zbytek zmrzliny. Je to vynikající. Můžete s klidem použít i méně hustou domácí marmeládu, tu, kterou máte nejraději, jen by měla být spíše kyselkavá. Samotná zmrzlina je lahodná a chutná skoro jako ruská zmrzlina.

Doba přípravy: 15 minut, nechte zamrazit - nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Zmrzlina je výborná.Je trochu sladší,ale to mě nevadí.
Hana Rypáčková
Taky ji zkusím, až tu budou vnoučata.Mám spoustu ovocné dřeně.A toto bude změna.
Eva Balúchová
Jsem ráda,že Alena T. zveřejnila výsledek výroby zmrzliny.Právě jsem se vrátila z obchodu a jdu vyrábět.
Alena Vávrová
Mám ráda ovocné zmrzliny, tak už mrazím jahody na tohle: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-a-triky/41964-bleskova-jahodova-zmrzlina-do-minuty-je-na-stole
Jana Šenbergerová
Eleně dík za recept a Ále za zveřejnění výsledného efektu. Každá rada dobrá. To vyzkouším, až přijedou vnoučata. Ti přebytečné kalorie vylítají a neutratí spoustu peněz za kupovanou zmrzlinu. A navíc ji ochutím podle jejich přání, a nebude-li jim chutnat, ráda ji sním sama.
Alena Tollarová
Hlásím výsledek pokusu. Měla jsem k dispozici plechovku mléka 460 g a dva kelímky šlehačky 200 a 220 ml. Jsem překvapená, že i když hmota byla tekutá, tak v mrazáku ztuhla na opravdu pěknou zmrzlinovou konzistenci, která by se dala i kopečkovat. Je to moc dobrá kalorická bomba, na mě příliš sladká. Možná je to tím, že šlahačky bylo přece jenom méně a říkám si, že bych mohla zkusit dát napůl mléko slazené s neslazeným. Všem vřele doporučuji vyzkoušet.
Elena Valeriánová
Alenko, napiš jestli se povedla a jak chutnala.
Alena Tollarová
Tak, vážené, já už to mám v mrazáku. Sice mi to nevyšlo podle představ, protože mi to neztuhlo, kdybych se rozkrájela.Možná jsem měla šlehačku nejdřív vyšlehat a pak teprve zašlehat? Leč, mrazí se a uvidíme až ochutnáme :)
Alena Vávrová
Jůů, Elen, ty mi děláš chutě! Ještě že mám v mrazáčku jedno Trio. Ale tohle je určitě lepší, tak si to píšu. Dík.
Dagmar Bartušková
Eleno, jak koukám na tu zmrzlinu, tak jsem se trochu ochladila. Musí být s tím dipem z ostružin výborná. No, já si jí dělat nebudu, dám si bez práce točenou, kterou mají hned za rohem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...