Tip na výlet s vnoučaty: Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou
FOTO: autorka

Tip na výlet s vnoučaty: Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou

15. 8. 2016

Všem babičkám a dědečkům!

Nafasovali jste vnoučata a už jste vyčerpali všechny osvědčené možnosti , jak ty divochy zabavit? Vyskytujete se v Královéhradeckém kraji nebo někde poblíž? Chcete program pro sebe a vnoučata na celý den a nepřijít přitom o nervy a poslední zbytky energie, co vám po týdnu s nimi zbývají?

Pak vřele doporučuju úplně nový outdorový (pod širým nebem) zábavně-sportovní areál pro děti všeho věku, od batolat po puberťáky - vyřádí se tam za půl dne takovým způsobem, že vám zaručeně při zpáteční cestě autem domů do 5 minut na zadním sedadle upadnou do "komatu" a budit je budete až v cíli.

Základní info o areálu najdete na www.fajnpark.cz včetně ceníku, otevírací doby, seznamu atrakcí, denního programu divadélka pro děti, fotogalerie atp.

Atrakce:

"Hopsálkov" - všechny možný nafukovačky typu skákací hrad, trampolíny malé i ty velké, s uvazovacimi popruhy, ve kterých děti kvičí radostí do jaké výšky je to vynese!

"Bosov"- tak tady si užijou i dospělí- poměrně velká část areálu pojatá v duchu "chodit bos je zdravé", tj. hned za branou se musíte zout a bosky jdete s dětmi po cestě vysypané částečně pískem, ale i malými kamínky, což je opravdu přijemné; taky to je jediná, nečekaně klidná, až skoro tichá část celého areálu; cestou zdoláváte tělocvičná nářadí vyrobená ze dřeva - různé kladiny, kláda přes lehce bažinatou malou tůňku, provazochodectvi apod.,  vycachtáte se dle libosti v malým rybníčku, míjíte minizoo s osly a nějakými sudokopytníky až vyjdete před další atrakcí, a tou je:

"Dinopark"- tak ten je hodně dobrý, popisovat nemá cenu, to se musí vidět a hlavně slyšet- ty prehistorický potvory nejen že vypadají jako živé (taky se hýbou), ale hlavně pěkně řvou!

"Indiánská vesnice"- cca 6 wigvamů uvnitř s tamtamy- žádný dítě pochopitelně neodolá a zabubnuje si, takže to tam pořád duní jak v  hip-hopovým kempu.

"Mini město"- pro nejmenší 2-3leté prcky - barevné plastové domečky, cesty, odrážedla, mlhoviště, kuchyňky

"Autodráhy" - zase troje podle velikosti a zdatnosti malého řidiče - malá dráha pro předškoláky, lítající talíře pro školáky a safari čtyřkolky, které ale musí řídit jeden dospělý- tam jsem se nedostala, pořád fronta.

Tzv."Střílečky"- děti po sobě střílí z malých kulometů buď na vodu nebo molitanové míčky- taky věčný nával!

Krom toho tu najdete velké plážové hřiště s pískem, kde se můžete vyblbnout při zábavě zvané "zorbing" (vlezete do průhledného nafukovacího balónu a kutálíte se po písku), nebo jen tak si dát plážový fotbálek nebo zapinkat.

Možná vás už teď z toho výčtu atrakcí a předpokládané hlučnosti prostředí dopředu rozbolela hlava (desítky dětí tam neustále výskají radostí, mrňousové každou chvíli bečí, když upadnou na kokos), ale věřte, není to tak hrozné,

Myslí tam totiž i na pohodlí a relax dospělého doprovodu. V areálu najdete několik stinných občerstvovacích oáz, odkud pohodlně usazeni (u autodromů si dokonce můžete lehnout na lehátka do stínu stromů!), s vychlazeným nápojem před sebou monitorujete pohyb vám svěřeného potomstva- pokud to tedy stíháte- ty potvory mrňavý jsou rychlý jako blesk a hlavně! je jich tam moc najednou. Apropó doporučuju z těchto důvodů mrňousům navléknou nějaké hodně nápadné ošacení neonových barev, ať se zbytečné nestresujete, že jste zase ztratili dítě!

Pokud se tam vydáte , počítejte cca s 1 hodinou na každou atrakci, takže celkově s cca 5-6 hodinovým pobytem- jinak si to děcka neužijou!

Myslím, že za vstupné 190,- Kč ( důchodci nad 65 za 160,-) se vám dostane maxima zábavy (uvnitř sice můžete přijít o dalších pár stovek za občerstvení, takže doporučuju svačinu + pití pro děcka s sebou, nechcete-li tam prošustrovat důchod)-jinak všechny dostupné atrakce uvnitř jsou již v ceně vstupného, tedy free!

Tak udělejte radost svým vnoučatům a vyražte na výlet!

Ještě pár fotek - zase se to z neznámých důvodů nahrálo 2x a já už nemám čas hledat řešení..

vnoučata zábava
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Prušová
já mám taková živá děcka- vnoučata hned tři, ale nestěžuju si, však mají být po kom, byla jsem stejná...
Soňa Prachfeldová
Dobrý tip, to je něco pro živá děcka.
Hana Rypáčková
Dík za upozornění...Pestrá nabídka.
Alena Vávrová
Bezva! Poslala jsem odkaz na "fajnpark" všem mladým s dětmi v rodině.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...