Jana Kollinová
23.5.2022 16:01
Docela mě překvapuje, že se v diskuzi /článek nevyjímaje/ nikdo nevěnoval kvalitě titulů nabízející žhavými influencery. Hlavně, že se naše dítka vrací pod vlivem influencerů zpět ke knihám. :-(
Antonín Nebuželský
22.5.2022 06:25
Docela hezké povídání.
Zdenka Soukupová
20.5.2022 13:40
Čtu hodně a pořád. Jsem zvyklá z dětství. Jen některá školní povinná četba mě nebavila. I dětem jsem hodně četla, když byly malé. Syna knížky ale nějak nechytly. Asi proto, že je duší technik. Tak čte hlavně odbornou literaturu. A jeho synci to asi zdědili. Dovedou si vyhledat kdykoliv, cokoliv a kdekoliv, jen ne v knížce. Nemám šanci to trochu usměrnit. Škoda...
Hana Řezáčová
20.5.2022 09:23
Knihy jsou kolem mne od dětství, doma jsme měli velkou knihovnu, z ní plno knih je teď u nás doma a celý život knihy kupujeme ... Už musíme ale trochu s nákupy brzdit, aby nebyly knihy doma v teple a my na dvoře :-) Mladí budou mít jednou problém kam s nimi - čtou méně, ti nejmladší snad vůbec ... Trochu to i chápu, svět je jakýsi zrychlený - není třeba pro informace listovat mnoha knihami, no a volný čas trávit s knihou je málo "akční" ...
Helena Štěpánková
20.5.2022 08:34
Mám od dcery čtečku, děti mě zásobují knihami a tak čtu a čtu. Prakticky vše, od literatury faktu po společenské romány, detektivky. Vždy říám vnoučatům - musíte hodně číst, abyste měli slovní zásobu, rozšiřovali si obzory a vědomosti. Kolik toho ve skutečnosti přečtou nevím, ale více mají v ruce mobil než knihu.
Hana Rypáčková
20.5.2022 07:56
Jsem ráda, že jsem obklopena lidmi, kteří čtou a dokonce i stále kupují knihy...Já už nekupuji, jen vnoučatům a chodím do knihovny. Dokonce i novinky mnou navrženy koupí knihovna.. Jen mi je líto, že taky zásobuje knihbudky z knih, které si čtenáři nepůjčují.. Ve městě jich je asi 5 a ještě v kavárnách a hospodách..A knihy si lidé prohlížejí a berou.. Žiji svůj život a čtu knihy. Odpočinek od aktivit často trávím s knihou. Když narazím na nějaké zajímavé téma, tím víc chci se o něm dozvědět a podívat se na věc z několika úhlů. Pak i dění ve světě se mi posuzuje lépe. Ano, láska ke knize vzniká už v dětství.
Jiří Dostal
19.5.2022 19:34
:-) Jak by pravila Vančurova paní Důrová: "Srozuměla jsem, že se hádáte o nějaké nesmysly a že křičíte, jako by šlo o peníze." Mimochodem, paní Caklová skládá svoje příspěvky stylem zběhlé čtenářky, sám jsem zhltal i prostudoval stohy knih a dobrým pro i60 mě to neučinilo, málokterá kniha je zajímavější než košatý člověk, se kterým si rozumím, a Písmo není svaté tím, že je macho, ale spíš příběhy děvek
jako Támar, co vyučila Judův rod v kmenovém právu smilstvem... :-)
Jitka Caklová
19.5.2022 17:25
Pane Zelenko, někdo by se možná urazil, kdybyste mu takovouto stupiditu napsal. Mě to neuráží, neboť to o mně nic nevypovídá, zato o Vás to vypovídá mnohé. O člověku vypovídá vše, co v životě vytvořil a je úplně jedno, zda s knihami, nebo bez nich.
Miloslava Richterová
19.5.2022 17:17
Čtení knih je v módě díky ovlivňovatelům?? To už rodiče ani škola na rozvoj čtenářství nepůsobí?
Jitka Caklová
19.5.2022 14:16
Líbí se mi reakce, na můj příspěvek obzvláště :-). Tak doplňuji: Rodiče nečetli, protože pracovali od nevidim do nevidim a nás čtyři děti pod heslem, "Buď šikovná/šikovnej, dostaneš to doma.", vedli k práci. Po příchodu ze školy jsme šli pracovat. Jediný, kdo hodně četl, byl o rok starší bratr a proto mu rodiče knížky kupovali. Na rozdíl ode mě přečetl stohy knih, vystudoval 4 VŠ (MVDr, promovaný chemik, RNDr. CSc.),byl profesorem na texaské univerzitě, překládal odbornou literaturu do 12ti jazyků. Nakonec, aniž by poznal, co je opravdovým smyslem jeho života, s čímž se mi na sklonku života svěřil, zemřel v nedožitých 74 letech a ani pes po něm neštěkl. Já jsem se raději věnovala ručním pracem, jako pletení, šití, vaření, pečení...... a hlavně, coby jediná holka, pomáhala mamince a všechno se mi zúročilo. Nebydlím v nájmu, bydlím ve svém domku, po osmi letech působení na íčku jsem se vrátila ke své milované zahradě, aby byla vyšperkovaná, jako před íčkem. Co se týká manuální zručnosti a vymýšlení nových věcí, nic pro mě není problém. Sice to na mně není vidět, ale výsledků mé práce si všimne každý. Jsem ráda na světě i bez čtení :-)
Načíst starší příspěvky