Ilustrační foto: Pixabay
Pět hvězdiček nad Vltavou a jejich odraz v Mexiku
18. 5. 2025„Ty kluku jeden, kde ses tady vzal v takové dálavě?" uslyšela jsem najednou Věřin hlas. Zrovna jsme si prohlížely barokní kostelík ve městě Cholula. V Mexiku, kousek od Popocatepetlu. Psal se říjen roku 1988 a my byly s kámoškou na dovolené.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Iva Bendová
18.5.2025 16:16
Páni! :-o To jsou osudy, které věčně slávě svatých předcházejí ... Skvělé zpracování, jako vždy. Děkuji za další obzoru rozšíření a něco ochytření kočce pod pyramidou ;-)
Mirek Hahn
18.5.2025 14:07
Obdivuhodný svatý. Je znám a ctěn i v řadě zemí, nejen v naší. Jeden z našich úspěšných exportů :-) Oslovuje mne jeho spojení s vodou. Okolo jeho soch prakticky nikdy neprojdu bez povšimnutí, vždycky přitáhne můj pohled. Také ho spolehlivě poznám, podle jeho atributu, pěti hvězd kolem hlavy.... i když....., někdy mi připomenou Metaxu .-)
Helena Přibilová
18.5.2025 12:32
Děkuji za zajímavé pojednání o Janu Nepomuckém i za postřehy z Mexika.
Daniela Lender Chaloupková
18.5.2025 11:22
Další skvělé zpracování křesťanské legendy. Úžasné fotografie a "kóča" před utajenou pyramidou a kostelíčkem nemá chybu!! :-)) Díky za krásné a vtipné počtení :-)
Jana Šenbergerová
18.5.2025 10:47
Rozsáhlá sonda do života svatých se vám moc povedla. I když ve svatost kohokoliv nevěřím, líbila se mi. Bývá to s nimi jako s tím Janovým jazykem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden
Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!
AKTUÁLNÍ ANKETA