Tak trochu jako ve středověku
Ilustrační foto: Freepik

Tak trochu jako ve středověku

15. 5. 2025

I v dnešní době se to může stát. Prostě jsou mezi námi někteří neposkvrnění. Nebo chcete-li nepolíbení informačním tokem.

rodina vzpomínky životní styl
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dalibor Vinský
To ta Anička ani nechodila do ZDŠ? Já chodil na základku na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let a v přírodopisu jsme se o početí i rodičovství učili, i průbeh soulože byl v učebnici. A byla a je povinná školní docházka. Anička asi v přirodopisu nedávala vůbec pozor
Alena Tollarová
Začátek 80. let? Klidně tomu věřím. Sice o deset let dřív, ale i mě se spolužačka na střední ptala, jestli může otěhotnět po puse. A ruku na srdce - komu z vás rodiče otevřeně a bez ostychu vysvětlili, co a jak?
Jiří Dostal
:-) Krásný předobraz doby těhotné válkami, ze které jsou lidé blbí běžně... :-)
Daniela Lender Chaloupková
Krásně napsané, trochu dojemné, ale přesto jsem se pobavila, díky. Neuvěřitelně empatický pan doktor, tehdy dost nevídané ... Připomnělo mi to moji spolužačku ze střední školy, konec 70. let. Probírala s námi, že pozorovala doma na dvoře kohouta, jak honí slepici a že má strašnou hrůzu z toho, až ji (nějaký potencionální) manžel bude takto nahánět o svatební noci ... Připomínám, že v té době existovaly pouze dvě útlé knížečky (Dospíváte v muže a Děvčátko, na slovíčko). Tak jsme je sehnaly, pod pultem v knihkupectví ještě výbornou knihu manželů Pondělíčkových a přinesly jí to. Nakonec vystudovala VŠ, vdala se, má dvě děti a dodnes učí na základce. Konec dobrý, všechno dobré :-)
Jaromír Šiša
Hezký, takový lidský :-)
Jan Zelenka
To je až neskutečný fanatizmus.
Jana Šenbergerová
To já také znám jednu Aničku, která se dlouho bránila líbání, protože věřila, že to stačí, aby měla dítě. Nakonec neodolala a za sedm měsíců po svatbě jsem se narodila. Řádně donošená a z lože manželského. Měla jsem štěstí, protože babička byla fortelná žena od rány. A nakonec mě měla ráda.
Šárka Bayerová
Stává se a je to smutné. Napsala jsi to moc hezky a s citem. A tvůj tatínek, Zuzano, úžasný muž na svém místě! "Ona není pitomá, ona je prostá ..." Něco podobného jsem slyšela od své kamarádky. Její babička (silně věřící z husitské rodiny) se jí svěřila, že po svatbě jim s manželem trvalo skoro půl roku, než přišli na to, jak se dělají děti. Pravda, bylo to ještě za První republiky, ale ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 20. týden

Čeští hokejisté obhajují na světovém šampionátu zlato. Téma tohoto týdne je jasné: hokej!

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%