Máte rádi hádanky? Část první.
Ilustrační foto - Pixabay

Máte rádi hádanky? Část první.

5. 8. 2025

Dobrý den přeju všem, kteří mají rádi hádanky. Tentokrát přicházím s hádankami které nejsou až tak těžké. Myslím si, že mnozí je zvládnou raz dva.

V dnešním článku jich bude 10.

1.) Patří Ti to, ale Tvoji přátelé to používají víc než Ty.

2.) Můžeš mně uchopit svou levou rukou. Pravou rukou to ale nikdy nedokážeš .

3.) Nemá plíce, přece dýchá, studená a věčně tichá, věčně pije na své zdraví v brnění,co nerezaví.

4.) Co se vyskytuje jednou v minutě, dvakrát v každém momentě, ale ani jednou v roce.

5.) Jsem ze dřeva a papíru, spálit mně však nejde.

6.) Máš-li mně v kapse, nemůžeš tam mít nic jiného.

7.) Když mně ubíráte,rostu. Když mi přidáváte, zmenšuji se.

8.) Mluvím bez úst a slyším bez uší. Nemám tělo, ale ožívám hlasem.

9.) Za tmy tmoucí vstala víla,plnou hrstí perly sila. Měsíc viděl - nepověděl. Hvězdy znaly - pohlídaly. Slunce vstalo-posbíralo.

10.) Spousta běloušů na rudé líše, napřed žvýkají, potom dupají a pak stojí tiše.

Doufám, že se vám hádanky líbí a už se těším na vaše odpovědi.

Vyluštění bude v příštím článku. 

zábava
Hodnocení:
(4.5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Richterová
Hádanky jsou nádherné, to jen já jsem nějak z formy :-)
Dana Puchalská
A já nějak zmatená jsem si omylem ohodnotila svůj článek... Uf,já to tedy vedu ... \⁠(⁠°⁠o⁠°⁠)⁠/
Michaela Přibová
Teda můj obdiv patří Mirkovi. Přišla jsem jen na rosu a to už stejně Mirek napsal :-)
Iva Bendová
Já už č. 5 vím a nepovím :-)
Iva Bendová
Hvězdiček pět, ani nevím, kde se tam ty tři moje vzaly. Odpovědí jsem tušila sotva pět, obdivuji Mirka. Super, Dani! Nedávno jsem na Tebe myslela, že už dlouho nic takového nebylo.
Dana Puchalská
Bude to v rozluštění.. ◉⁠‿⁠◉
Mirek Hahn
Nepřijdu.... už se s tím trápím od rána, v práci jsem si na to vzal volno, dvakrát už jsem strčil hlavu do studený vody, napsal jsem mail na Akademii věd (taky nevědí)... a nevim.
Dana Puchalská
Mirku... Dobrý. 5 je jednoduchá, přijdeš na ní... :-)
Mirek Hahn
1.moje jméno, 2.pravá ruka, 3.ryba, 4.písmeno M, 5.nevím (sakra), 6.díra, 7.jáma? 8.ozvěna, 9.rosa, 10.zuby?
Vladislava Dejmková
Zatím mám víc než polovinu, zbytek musím ještě vykoumat. Dobrá rozcvička...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 32. týden

Posledním státem, kterému se budeme o prázdninách věnovat v našem kvízu, je Polsko. Co o něm znáte? Otestujte se...