Přehled posledních diskuzních příspěvků

Moje aktivní léto aneb Pojďte paní, budeme grilovat

Naděžda Špásová 14.8. 09:35
Aleno, opět jsem se pobavila, úplně to vidím, ale hlavně, že vám všem chutnalo.

Nepodlehl svým dobyvatelům ani za husitských válek

Daniela Řeřichová 14.8. 07:31
Ano, je to zajímavé místo. Hezké fotografie.

Moje aktivní léto: Na Pernštejně a ve vrchnostenských zahradách

Daniela Řeřichová 13.8. 14:20
Díky za milý článek a pěkné fotky. Jarko, to muselo být krásné, až ti závidím. Také obrážím hrady a zámky. Podobné kostýmované slavnosti jsou v Táboře druhý zářijový víkend. Dobová zábava s dobovou hudbou je parádní na festivalové stagioně rokokového zámečku Nové Hrady. Je toho hodně a jeden nestíhá...

Letní babyboom v jihlavské zoo

Jaroslava Handlová 13.8. 13:03
Jihlavská ZOO je tou nejbližší od mého bydliště. Ráda tam jezdím a určitě se na nové přírůstky přijedu opět brzy podívat.

Pojďte se mnou na slavnosti

Jaroslava Handlová 13.8. 12:43
Pozvání jsem přijala, rádo se stalo. Byl to pěkný den. Jen jsem Ti trochu zacláněla na fotce v 9:40. Můžeš mě tam z toho pravého rohu klidně vyříznout, abych nenarušovala historický záběr.

Španělé milují pomeranče. Ráno a u oběda si dají džus, odpoledne nechybí pomeranč v ovocném salátu a po večeři je v oblíbené sangrii

Jaroslava Handlová 13.8. 12:12
Musím souhlasit s tím, že je opravdu velký rozdíl mezi čerstvě utrženým tamním pomerančem, nebo tím k nám importovaným. Ale když to nejde jinak, tak samozřejmě si je u nás také kupuji. Každému bych přála ten zážitek při procházce v pomerančovém sadu. Není výjimkou, že na jednom stromu bývají současně květy, pak ještě zelené nezralé plody a také některé již volají po utrhnutí. Novou informací pro mě je, že pomerančovníkové dřevo také slouží k výrobě nábytku - zajímavé. Děkuji za pěkný článek.

Jak budeme hospodařit. Téma, o kterém by každý starší pár měl mít jasno

Eva Kopecká 12.8. 16:19
Je možnost, pokud to zdraví dovolí, takzvaně přesluhovat. Na mém pracovišti se v nedávno uplynulé době sešli lidé, kteří to využili, potom jsme tam měli odchod na den, a taky i odchod při první možné příležitosti, to jest o tři roky dříve. Nikdo si asi neumí představit, jaké to je, skončit ze dne na den, i když ten den D zná dlouho předem. Samozřejmě bonusem odchodu do důchodu je vlastní bydlení a taková práce, která nebyla hodnocena minimální mzdou a krácena o roky, které by člověk byl doma jen tak. To se potom všechno spočítá dohromady i s úroky... A tak je naše pracoviště rozděleno na dva tábory. Jeden říká, chodit, co to půjde, druhý říká,nekrátit si život prací až do padnutí a jít,vždyť mladí práci potřebují a my i tak x let oproti časům minulým přetahujeme. Takže brigáda pár hodin týdně, aby se nezlenivělo ano, ale ne ve svém oboru. Těch 35 let stačilo bohatě. No a že se důchodce musí uskrovnit, musí no. Zase, oblečen je, lukulské hody nepotřebuje, a pokud se chtěl někam podívat, nelze čekat, až bude osmdesátník....to chtělo tak nějak kapku dřív.

JIP

Zuzana Pivcová 12.8. 15:03
Na JIP jsem byla jednou po operaci a moc z toho nevím. Je-li toto Vaše zkušenost, tak Vám přeji, aby byla na dlouhou dobu jediná.

Moje nezapomenutelné prázdniny, hlavně některé dny

Naděžda Špásová 12.8. 13:20
Tak na tohle by mě nikdo nedostal, Maruško, jsi statečná.

Letní mňamka z červené řepy

Margita Melegova 12.8. 10:08
Repu mam rada na hodne zpusobu, je pevnou soucasti naseho jidelnicku, manzela jsem ji naucila jist nejdrive s krenem jako prilohu k uzenemu masu, sterilovanou k obedu, pak uz nasledoval borsc, ruzovy salat s pohankou s omezenym mnozstvim brambor, do cuketoveho i klasickeho zeli jako cervene zeli a je soucasti dalsich ruznych salatu i pomazanek.

Může oko vypadnout z důlku? A proč lháři méně mrkají? Přísloví versus realita aneb jak to vidí oční lékaři

Věra Ježková 11.8. 12:34
Děkuji za hezký a zajímavý článek. Na oční klinice Gemini v Průhonicích mi operovali šedý zákal na jednom oku. Byla jsem velmi spokojena.

Švýcarské město Luzern - perla uprostřed Evropy

Jana Šenbergerová 11.8. 09:44
Díky zdejším cestovatelům už jsem "obja/e/la skoro celý svět. A všude je krásně.

Cesty 2

Dana Puchalská 11.8. 09:36
Jedna cesta lepší než druhá.

Moje léto 2021- Výšlap ke třem křížům

Jana Šenbergerová 10.8. 13:44
Krásné výlety! Hned bych vyrazila s tebou.

Zruč nad Sázavou s Kapkou štěstí

Naděžda Špásová 10.8. 11:18
Ve Zruči jsem nikdy nebyla, zámek vypadá moc hezky, fotky jsou taky moc pěkné, určitě to stojí za návštěvu.

Moje aktivní léto - jiné České středohoří

Daniela Řeřichová 10.8. 09:07
Soňo, děkuji, moc hezký fotopříběh se zamyšlením.

Valencie - město, kde je ukryt svatý grál a odkud pochází i španělská paella

Daniela Řeřichová 9.8. 19:27
Děkuji za zajímavý článek a fotografie. Ve Španělsku jsme byli opakovaně, ale Valencii, k mé škodě, neznám.

Komu se nelení, tomu se zelení

Naděžda Špásová 9.8. 09:48
Jitko, parádní zahrada a ta úroda. :-)

Fotoreportáž: Srpnová neděle

Soňa Prachfeldová 9.8. 08:57
Potěšila jsi velmi mé oči Naděnko.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.