Přehled posledních diskuzních příspěvků

Poznáte, o jaké houbě je řeč?

Jitka Hašková 7.6. 08:08
Myslím, že vím, moje babička sbírala šedivky, ale nenaučila mě je bezpečně poznat.

Nevím už, proč

Věra Ježková 7.6. 07:54
Zuzko, děkuji za ranní chvilku krásné poezie.

Od babičky k babičce přes tři století

Jana Hošková 6.6. 11:50
Krásný článek ! Vědci pořád přemýšleli, jak je to možné, že ženské žijí déle než muži. Podle mne je to dané přírodou - jakýsi "instinkt" to ženám velí...pomáhat vychovávat i vnoučata a pokud síly stačí, i ta pravnoučata. Babičky jsou velice důležité a mne vždycky potěší, když se někde dočtu, že to v nějaké rodině chodí tak, jak má ! :-))

Alergie trápí stále více lidí ve vyšším věku. Alergeny mohou přivodit vážné komplikace

Hana Práglová 6.6. 09:44
Právě jsem nad možností alergie přemýšlela.Nikdy jsem neměla žádný problém.Když mě na podzim poštípaly vosy,projevila se silná alergie. Nyní už 3 měsíce trpím rýmou,teče mi z očí,svědí mě tělo... Asi bude návštěva alergologa nutná.

Pozvánka na procházku Dendrologickou zahradou v Průhonicích

Vladislava Dejmková 6.6. 09:20
Děkuji moc, potěšila jsem se pohledem na hezké fotografie. Kvétiny a rostliny vůbec mám ráda.

Dopisování III

Zuzana Pivcová 6.6. 08:18
Ve vaší poezii je naladění na stejnou notu a dokonce i oboustranný humor, to je opravdu vzácné, takhle se vzájemně umělecky (nejen) doplňovat, aby jeden nebyl tahoun a druhý se jen nevezl. Děkuji. I podmračená pražská obloha se najednou rozjasnila.

Léto 2020: Užijte si relaxační pobyt na vlastní zahradě

Patrik Poula 6.6. 06:57
My už si letos také budeme konečně užívat relax na zahradě. Do léta bych chtěl mít hotovou terasu, tak už se těším, až tam budeme moct s manželkou sedět. Už mám hotovou podlahu, tak to nejhorší je snad za mnou. Nejvíc nás zaujala dlažba na terče, kterou jsme si objednali z https://www.koupelny-dlazba.cz/dlazba-na-terce . Dlažba se nám líbila a hlavně její pokládka byla snadná, takže jsem to zvládl sám.

Vzpomínka: čas školních besídek

Zdenka Soukupová 5.6. 13:20
Danielo, jestli je to příběh z Vaší rodiny, tak máte opravdu skvělou vzpomínku. Trochu mě mrzí, že jsem tenkrát nebyla v hledišti..... Tak se se směju alespoň teď. :-)

Cestování za hranice podle semaforu: Do Rakouska, Německa, Maďarska a na Slovensko je možné cestovat bez omezení

Svatava Páleníková 5.6. 11:26
Do Rakouska bych se v srpnu chtěla jet podívat. Na kraji Salzburgu bydlí má přítelkyně, se kterou se léta navštěvujeme. Tak snad bude za ty dva měsíce už situace zcela v pořádku.

Tipy na dvě krásná místa v Řecku, kam bude letos možné vycestovat: Parga a Lefkada

Svatava Páleníková 5.6. 11:24
Lefkadu mohu doporučit. Malý, ale nádherný ostrůvek, plný zeleně. Ráda na tuto dovolenou vzpomínám dodnes.

O xenofobii s úsměvem XI: Maďaři

Zuzana Pivcová 5.6. 11:11
Zkusím tedy sdělit své zkušenosti, i když jsem v Maďarsku nikdy nebyla. Vynechám dějiny - hlavně 2. světovou válku, ale i potlačené boje v roce 1956. Maďaři měli v rámci RVHP přece jen trochu jiné postavení než my, což si ale vydobyli sami, nebyli tak přeochotní jako naše vedení. Měli v licencích některé zboží ze Západu a vystupovali u nich i západní pěvecké hvězdy, na které se i naši lidé jeli podívat. A v roce 1989 to byli oni, kdo začal pouštět občany NDR přes své hranice do Rakouska a na Západ. Na mezinárodním kurzu pro němčináře v NDR jsem byla ve skupině s Maďarkou, uměla asi nejlépe německy ze všech nás tam. V Č. Budějovicích jsem zase zažila esperantistu, novináře z Maďarska, nevěřila jsem, že se dá vymyšleným umělým jazykem tak hovořit. Na druhou stranu se mi ale jevili vůči nám trochu povýšení. Jak je to v článku, asi uznávali pouze Západ. Jinak jejich povahy a charakter národa opravdu neznám.

Tři hádanky od moře

Zuzana Pivcová 5.6. 09:30
První lhář je jasný, ale na druhý a třetí dotaz se musím soustředit později, teď odcházím. Dobré hádanky.

První červnové ráno

Daniela Řeřichová 5.6. 08:14
Jedním slovem: kouzelné! Každá fotografie jako obraz.

Červnová letní ochutnávka

Jana Kollinová 5.6. 07:23
Báseň jsem četla s radostí. Nevím proč, ale vrátila jsem se v myšlenkách do školních let, k čítankám, ve kterých byla určitě podobná veršování. Díky Jitce mám opět jedno krásné svěží ráno. :-)

Žižkovský kopanec

Soňa Prachfeldová 4.6. 16:24
Jsem ráda, že jste vyvázl ve zdraví a neotřesen, mohl napsat tento otřesný zážitek.

Hluchý, slepý, vozíčkář. Tato slova jsou podle zástupkyně ombudsmana nevhodná a neměla by se vyslovovat

Marta Novotná 4.6. 10:50
Někdy mám pocit, že jsou lidé kteří si vyhledávají práci, aby nebylo vidět, že jich není třeba. Pak vznikají takové nesmysly jako je předpis, kterým se řídí doporučení paní zástupkyně ombudsmana.

Povzdech

Vladislava Dejmková 4.6. 09:22
Smutné, ale výstižné. Třeba pomůže se svěřit.

Básně 10

Martina Růžičková 4.6. 08:05
Krásné milostné verše... Děkuji, že jsem si je tu mohla přečíst.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.