Přehled posledních diskuzních příspěvků
O slivovici a Martinském vínečku
Miroslav Štorch 10.11. 16:56
Dobře jsem se pobavil podrobným popisem, ze kterého je vidět detailní znalost problematiky. Díky. :-)
Ozdobte se. Výrazný šperk dá vyniknout vaší osobnosti
Jana Šenbergerová 9.11. 17:17
Přestože mám doma šperky i bižuterii, moc je nenosím (obtěžují mě), ale moc se mi líbí na jiných ženách. Náušnice i náhrdelník na ilustračních fotkách se mi moc líbí. Vltavíny a jantar patří k mým oblíbeným šperkařským materiálům..
Jen tiše poslouchej a dívej se
Jana Šenbergerová 9.11. 16:40
Pohled na oblohu je vždy velmi inspirativní. Tyhle verše se ti, jitko, moc povedly.
Začala výstava, ve které se malíř Jan Zrzavý vrací do Vodňan
Marie Novotná 9.11. 15:10
Jana Zrzavého jsem poznala osobně.V tu dobu bydlel na Okrouhlici a já chodila do ZŠ na Okrouhlici.Jeho dcera-tenkrát Ambrožová-Zrzavá nás učila výtvarnou výchovu.Mockrát vypravovala o svém otci .Je to mnoho let a hodně se zapomíná,ale při vyslovení jména ZRZAVÝ se mi vybavuje moje mládí a život ve škole,kde se narodil a bydlel.Ve vedlejším domě bydleli lidé jménem Langpaulovi.Kamarádili a s misrem se navštěvovali.Syn pana Langpaula se několik let se svými okrouhlickými kamarády snažil zachránit rodný dům i památky v obci.To se mu po letech podařilo a založil ,,Občanské sdružení Za záchranu rodného domu Jana Zrzaného".Na škole byla dána busta mistra.Letos již čtvrtým rokem byla také ,,Špacírka".První dvě byly jen pod vedením ,,Sdružení"a loni za spolupráce havlíčkobrodských turistů byla označena jako naučná stezka Jana Zrzavého.Procházka po oklí Okrouhlice a cestou ,kudy chodil mistr.Moc hezká a příjemná.Pokud kouknete na stránky sdružení nebo facebook,poznáte,že nadšenců pro,,sdružení" je dost a účast ,,samotného mistra"(věrná kopie v provedení ochotníka) dává pochodu ten správný půvab.Několik zastavení a na každém se,,mistr "rozpovídá o svém životě a rád odpovídá na zvídavé otázky účastníků.Když se člověk zaposlouchá,opravdu si připadá jako by byl s mistrem a v jeho době.
https://www.facebook.com/janzrzavy
Můj fígl na zdobení cukroví
Hana Chlebníčková 9.11. 10:41
Díky tomuto fíglu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů.POTŘEBNÉ PŘÍSADYAcylpyrin5 listů aloe francovku herbu či lesanuPOSTUP PŘÍPRAVYDlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept. Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.
Brambory rychle uvařené v mikrovlnce ve sklenici
Hana Chlebníčková 9.11. 10:05
Můj fígl : jak se zbavit bolesti v patě - ostruhy.
Nemohla jsem došlápnout na patu, proto jsem podstoupila ozařování, obstřiky do paty, elektroléčbu, mastičky od bolesti všeho druhu.
Potom jsem si vzpomněla na babičku, která mě poslala pro listí z černého bezu, když nemohla chodit. Je to jednoduché. Čerstvé listí přiložte na patu a navlečte ponožku. Stačí, když tento obklad budete opakovat 3 noci a jste bez bolesti. A tady platí známé pořekadlo: před heřmánkem smekni a před bezem klekni.
Zázrak
Jitka Chodorová 8.11. 23:14
Teda Jano,to se ti moc povedlo,opravdovský zázrak,tak ještě jednou ti blahopřeji k vnučce a přeji vám všem hodně štěstí a zdraví.Je to zázrak!
Čert nebo prostý, zemitý chlapík, to byly role Jaroslava Moučky
Zuzana Pivcová 8.11. 18:56
Jaroslav Moučka se mi opravdu líbil coby čert spolu s Jiřinou Bohdalovou v pohádce o Dalskabátech. Jeho role bodrých a charakterních soudruhů ředitelů a předsedů z lidu jsem však snášela špatně.
Léky přes internet kupuje stále víc lidí
Svatava Páleníková 8.11. 16:06
Syn mi objednává léky na internetu už více než rok. Balíček mi přijde až domů, nemusím chodit do lékárny a je to levnější. Samozřejmě to nejde u všech léků.
Nepouštěj mě
Jaroslava Handlová 8.11. 11:51
Hezky rýmovaná touha většiny žen (snad?), bez ohledu na věk.
Zuzko, pěkné!
Nejlépe se žije v Praze a v Plzeňském kraji
Jana Šenbergerová 8.11. 10:10
Ten svůj, Olomoucký, bych za žádný jiný nevyměnila.
Mrkání (3. část): Kapky strýca Matalíka
Jana Šenbergerová 7.11. 23:12
Konec smutný, ale vyprávění hezké.
Svatý Martin chystá koně, ochladí se o deset stupňů
Jana Šenbergerová 7.11. 23:01
Po dnešních příjemných čtrnácti se zas bude na zimu špatně zvykat, ale nic jiného nám nezbude.
Vždycky jsem se na první sníh těšila a nevidím důvod se netěšit.
Houbařkou na vlastní zahradě
Jana Šenbergerová 7.11. 22:56
Tak nějak jsem letos přišla k houbám i já. Byly ze zahrádky, ale z kamarádčiny. Narostlo jich tolik, že jsme z nich měli výborný václavkový guláš.
Také si myslím, že normálních lidí je víc, jen ty druhé je víc slyšet.
Jak na mastnou špínu
Jana Šenbergerová 7.11. 22:41
Zrovna včera jsem si takové drhnutí užívala. Hned zítra to s tou fólií zkusím. Děkuji.
Jak se zbavit bolestí v patě? Na ostruhy konopnou mast
Jana Šenbergerová 7.11. 22:37
Pokud to opravdu takto zafunguje, dá se ušetřit nejen čas, ale i spousta peněz za ošetřování paty rázovou vlnou.
Čerstvé pečivo, kdykoli si zrovna vzpomenete
Jana Šenbergerová 7.11. 11:58
To je dobrý fígl. Když koupím raženky v pátek, v pondělí jsou na svačinu jako čerstvě upečené. Osvědčilo se, doporučuji.
Tak vzdálený
Jana Šenbergerová 7.11. 11:50
Zuzko, už dlouho vím, co se od tebe dá čekat, a přesto tu vždy sedím v tichém údivu, jak stále překonáváš sama sebe.
Moja "finta" na syna trémistu
Jitka Pšeničková 7.11. 10:18
Můj nápad je spíše pro ženy. Chladné počasí vyžaduje punčocháče a ty se snadno roztrhnou o nehet nebo hrsnou kůži rukou. Já úspěšně používám tzv. igelitové jednorázové rukavice (takové jaké bývají u benzínových pump). Jsou ke koupi i v drogeriích. Rukavice jsou dosti široké na rychlé navléknutí a pončocháče po nich bezvadně kloužou a nepoškodí se. Doma, u lékaře, na pedikůře - pohoda! Už jsem to poradila několika kamarádkám a moc si to pochvalují!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.