Přehled posledních diskuzních příspěvků
Pétanque pro Prahu: přijďte si zahrát!
Jana Šenbergerová 14.9. 16:20
Na této hře je sympatické, že se hraje venku a člověk se musí hýbat, i když jen tak mimochodem. Navíc se při tom zažije spousta legrace. Bohužel není s kým.
Můj nákup na internetu
Vladka Steinová 14.9. 14:10
Myslím, že si zbytečně přiděláváte starosti, podléhat TV reklamám není dobré.A Vy již nějaké zkušenosti přece máte.Pána z reklamy s asistentkou jsem jednou zahlédla a prchla jsem od TV. Klamavá reklama !To podstatné Vám totiž nesdělí.
Po letech opět "na vodě"
Alena Vávrová 14.9. 11:16
Evo, AHÓÓJ!! Vítá tě bývalá kajakářka a milovnice vodního živlu, ať již stojatého, tekoucího, či mořského. Těším se na tvé vyprávění i fotky.
Portugalskem na vlastní pěst (3. díl)
Marie Seitlová 13.9. 18:58
Jaruš opět poutavé povídání o Portu. Portské mi také chutnalo, byli jsme ve výrobně, ochutnávali a samozřejmě koupili domů. Těším se na pokračování......
Ach, ti muži...
Helena Votíková 13.9. 16:15
Hani, i když už něco z tvého vyprávění znám, moc jsem se pobavila. Těším se na další článek.
Dobrý odbojář Mariánek
František MENDLÍK 13.9. 13:46
Vůbec mne nepřekvapuje, že k tak ožehavému tématu nejsou připomínky. Jeden moudrý muž pravil:,,Jenom díky své národní povaze přežil tento národ v tak exponovaném prostoru tolik set let.Jen kvůli tomu mohl strážmistr Flanderka prohrát v kartách padesát korun za placeného informátora a při opilství zpívat hymnu Hej Slované!
Kouzlo časů minulých: První kroky v Paříži
Zuzana Pivcová 13.9. 11:19
V polovině 70. let, kdy já jsem ještě nesměla vstoupit s dětmi z letního tábora pro němčináře do prvního hraničního pásma za obcí Malonty, jela má kolegyně z jazykovky na svatební cestu ke strýci do Paříže. Když se vrátila, líčila vše, co viděla, až mi lezly oči z důlků. Nejvíc mě fascinovalo, že tam byly obchodní domy s nepřetržitým provozem a celé patro kosmetických firem. Inu, mládí! :-)))
Legiovlak
Zuzana Pivcová 13.9. 09:58
S legionářskou tematikou se poslední dva roky (skenuje se dokumentace) setkávám v archivu denně. Je pravda, že Vy jste to pojal klasicky po svém a vypíchl pikantnosti, ale boje našich legií si přece jen snad zasluhují širší pojetí. Pro zájemce snad bude trochu obsáhlejší můj příspěvek Vojenský historický ústav opět zabodoval z r. 2014. Většina bývalých legionářů, pokud válku přežili, se vůbec dobře neměla. Aby dostali přednostně zaměstnání ve státní správě, když dost živořili, museli mít potvrzení o službě. To někdy nedostali, protože se nedochoval žádný dokument o vstupu do legie. Podmínky v Rusku byly chaotické a dokumentace rozhodně nebyla vedena perfektně, svědectví jiných mnohdy nestačilo. Během služby , pokud nepadli v boji, jich hodně umíralo na epidemické choroby. Po válce houfně umírali na TBC, rakovinu, srdeční choroby, někteří i spáchali dodatečně sebevraždu nebo skončili mezi choromyslnými. Vzpomínky na válku a prostředí byly (četla jsem i deník) dost deprimující. Takže Vy jste padl zrovna na takové, kteří se měli dobře. Já podle dokumentace to potvrdit nemohu.
Stalking
Eva Balúchová 12.9. 16:05
Tys mě tedy dostala!Čekala jsem kohokoliv,ale podzim né.Ale článeček je moc hezky napsaný,potěšil mě,díky.
Vyplnění volného času
Helena Votíková 12.9. 13:23
Mileno, vaše obrázky se mi moc líbí. Nejvíce Ledňáček Akvarel a Řecko.
Konec prázdnin
Ladislav Vesecký 12.9. 11:34
Paní čípová, no řekněte, neni u nás v Jesenikách krásně?
Sever trošku jinak - další dva dny
Zuzana Pivcová 12.9. 09:53
Tvé vyprávění je autentické, žádné turistické informace, nýbrž samé zážitky. Moc se mi to líbí. A určitě se to líbilo i lidem ze zájezdu.
Známe všechny vítěze fotosoutěže Obrázky léta!
Jarmila Komberec Jakubcová 11.9. 19:20
Gratuluji vítězkám, opravdu nádherná fota, obě by se mi líbila v kalendáři na příští rok. Myslím, že naši fotografové jsou fakt dobří.
Kavárna U přečtené knihy: Stařec na čekané
Věra Lišková 11.9. 12:23
Je to dobrý nápad, já čtu hodně na íčku. Je tu humor i dobrá poezie, cestopisy, historie, prostě vše možné, jako v dobrých časopisech. Drby a násilí nemusím, takže mne neschází. Tipy na pěkné knihy uvítám.
Portugalskem na vlastní pěst (2. díl)
Marie Seitlová 11.9. 10:23
Jaruško obdivuji Vás, já v Portugalsku byla s cestovkou. Ale vím, že ty jsi šikovná. Jen doufám, že jste do Coimbra i Fatimy zavítali. Bylo by škoda tyto města vynechat. Dík za procházku po Aveiru, tam já nebyla. Azulejos se mi také moc líbily. Těším se na další Tvé cestování po Portugalsku.
Láska má sílu perutí
Jiří Libánský 11.9. 08:22
Kdo v oblacích nikdy nelétal, takovou báseň by nenapsal. Ten kdo strach z pádu z výšky má, ten krásy letu nepozná. Orlí křídla má Zuzana.
Plíšková grandslam nezískala, přesto předváděla v New Yorku skvělý tenis
Ladislav Vesecký 11.9. 06:50
Ale i tak je to skvělá frajerka
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.