Vladislava Dejmková
8.5.2021 15:59
V době osvobozování Prahy jsem byla ještě na houbách, ale váš přispěvek na toto téma se mi moc líbí. Je věrohodný, pěkně podaný dětskýma očima. Lidé by jej měli číst a přemýšlet o tom.
Daniela Řeřichová
8.5.2021 15:35
Paní Hano, děkuji za tento sugestivní příspěvek. A děkuji redakci, že ho zpřítomnila znovu, protože se jedná o mimořádně silné autentické svědectví pro nás a další, kteří tu hrůzu nezažili.
Věra Ježková
8.5.2021 15:25
Babička a maminka mi vyprávěly, jak při začátku povstání vzal děda velký nůž a odešel k rozhlasu. Tři dny o něm nevěděly.
Jana Šenbergerová
8.5.2021 13:46
Moje maminka se nedočkala návratu svého táty, já jsem nikdy nepoznala svého dědečka. A pořád někdo řinčí zbraněmi ...
Marcela Kapounová
8.5.2021 13:00
Fanatismus umí kráčet napříč náboženstvími, kulturami a kontinenty zároveň. Je natolik silný, že dokáže zasáhnout celý svět naráz, čehož svědkem jsou dvě světové válečné hrůzy ve 20. století.
Dana Puchalská
8.5.2021 11:11
Děkuju Hani, ráda jsem si přečetla vzpomínky někoho,kdo tuto strašnou dobu zažil na vlastní kůži.
petr stejskal
19.1.2016 17:49
Ano,lidstvo je nepoučitelné. Jak dlouho trval mír po válce. za jak brzo rozpoutali Američani válku v Korei? V podstatě američané nikdy nepřestali válčit. Je to smutné. Válka je jejich koníček. Korea,Vietnam,nyní arabské státy. Za vším jsou jen peníze. Boohužel.
Olga Štolbová
27.10.2014 10:18
Mně bylo v té době deset let, žili jsme v Praze Břevnově. Ty čtyři revoluční dny jsme, my děti, ztrávily ve sklepě, protože blízko bydlela Němka, která střílela z okna a zranila někoiik lidí. 9.května přijel před náš dům ruský tank a ruský voják se potřeboval dostat na půdu, aby tu střelkyni zlikvidoval. Náš domovník se nemohl dostat ke klíči, kvůli zabarikádovanému bytu a tak voják odešel do domu vedle. Tu střelkyni pak lidé na ulici skoro zlynčovali. Byl to děsivý zážitek, jak to dopadlo nevím, rodiče nás odvedli pryč.
Soňa Prachfeldová
26.10.2014 19:33
Války jsou zrůdné, přesto hrůzy pokračují, doufejme , že mladá generace už toto nezažije !
Eva Balúchová
26.10.2014 18:17
Děkuji,že jsem mohla prožít konec války vzpomínkami šetileté holčičky.
Já myslím,že lidé by nechtěli válku,ale těch pár,kterých se hrůza ,bolest a smrt netýká,sedí si v teple a rozkazují,ti jsou nepoučitelní.
Načíst starší příspěvky