Můj život s diabetem 2. typu
Ilustrační foto: ingimage.com

Můj život s diabetem 2. typu

14. 11. 2018

Milanovi před několika lety lékaři diagnostikovali cukrovku druhého typu. Zpočátku si prošel nepříjemným přístupem k jeho léčbě, potýkal se se zdravotními problémy a musel vyhledat jiného diabetologa. Výsledky ale stále nebyly dostatečné. Potom objevil zcela jiný přístup ke svému onemocnění a o svoje zkušenosti se s námi podělil.

Jak to celé začalo
Jmenuji se Milan a je mi 49 let. Jako dárce krve jsem měl pravidelnou kontrolu krve a moči. Při jednom z odběrů mi zjistili v moči glukózu, krev ale byla v pořádku a odběr byl uskutečněn. Od lékaře jsem dostal doporučení na konzultaci k diabetologovi a zkušební testy. První vyšetření proběhlo asi před čtyřmi lety. Diagnóza zněla jasná cukrovka 2. typu neboli metabolický syndrom. To pro mě znamenalo, že inzulín se mi sice tvoří v dostatečném množství, ale organismus je na něj rezistentní a tím se zvyšuje glukóza v krvi. Po překročení určité hranice začnou ledviny glukózu propouštět do moči. Moje léčba byla tehdy stanovená tak, že budu držet dietu, zvýším pohybovou aktivitu a snížím váhu. Vše, co jsem podnikal, ale nemělo žádný efekt a byl nasazen lék Metformin. Problémy, které v souvislosti s touto léčbou přišly, bych nikomu nepřál. Bylo mi nevolno a začaly se objevovat bolesti břicha, křeče a průjmy. Žádal jsem od lékařky změnu léku, ale odbyla mě s tím, že si musím zvyknout a nic jiného mi nepředepíše. Po necelém roce jsem bolestí už nemohl vydržet a zajel do nemocnice, kde mě hospitalizovali se silným zánětem tlustého střeva.

Zašlo to daleko
Po propuštění z nemocnice jsem okamžitě změnil diabetologa, nyní docházím do diacentra v Kolíně. Setkal jsem se tady se zcela jiným přístupem a konečně také odborným personálem. Lékaři mi vše vysvětlili a začal jsem opět s léčbou v podobě diety, pohybu a snižování váhy. K léčbě bohužel nijak nenapomáhá moje zaměstnání, kdy pracuji na směny. Moje úsilí ale stejně nestačilo. Vše se stále jen zhoršovalo, glykémie se zvyšovala, objevil se také vysoký cholesterol a také tlak byl nad limitem normy. Dostal jsem léky na snížení glukózy, statiny na cholesterol a taky tabletku na krevní tlak. Tolik léků jsem nikdy v životě nebral a rozhodně mi to radost nedělalo. Chtěl jsem to změnit. Začalo léto, a tak jsem si řekl, že budu ještě více sportovat, zařadím dlouhé procházky, změním jídelníček. Více ovoce a zeleniny, celozrnné pečivo. Vše, co jsem podniknul, vedlo zpočátku k pozitivním výsledkům. Blížily se další odběry a já s napětím očekával, jak na tom jsem. Výsledky byly hrozné, ranní glukóza přes deset mmol, dlouhodobá 56 mmol, cholesterol zlepšen pouze nepatrně. Přepadla mě beznaděj a zoufalství. Proč se to jen zhoršuje? Kde dělám chybu? Tolik léků a nic z toho? Jediné, co se stabilizovalo a kleslo, byl krevní tlak.

Blýskání na lepší časy
Byl jsem zoufalý, ale nehodlal se vzdát. Musím bojovat a zkusit všechno. I to nemožné. Začal jsem s kompletním restartem života. Navštívil jsem centrum Svět zdraví. Po změření nutriční typologie začalo být jasné, co je potřeba změnit. Musel jsem snížit viscerální tuk a zvýšit tělesnou vodu, ve stravě snížit razantně sacharidy, najít přípravek ke snížení cukru v krvi a udržení její stability bez velkého kolísání. Žádné chemické léky jsem už brát nechtěl, tak jsem začal hledat přírodní alternativu. Začal jsem užíváním medicinální houby. Mírné zlepšení se dostavilo, ale ne to, co jsem si od toho sliboval.

Cesta holistické přírodní medicíny
Moje další volba vedla k novému přípravku BGR-34EU, o kterém jsem četl ve skupině Cukrovka na Facebooku. Firma Aimil Pharmaceuticals nabízela po vyplnění jednoduchého dotazníku zkušební balení zdarma. A tak jsem si řekl, že to za vyzkoušení stojí. Která společnost v dnešní době nabídne svůj produkt na vyzkoušení zdarma? Já si myslím, že jen ta, co si je jistá jeho složením a funkcí. Ardjuvédský přípravek BGR-34EU přišel domů během několika dní, bylo začátkem tohoto roku. Užívání je velmi jednoduché. Začíná se jednou tobolkou 2krát denně půl hodiny před jídlem, po měsíci užívání se zvyšuje na dvě tobolky 2krát denně. Přestal jsem brát všechny dosavadní léky a zaměřil se pouze na BGR-34EU. Vkládal jsem do toho velké naděje. Každý den se měřím glukometrem a tlakoměrem, takže jsem měl přehled o tom, co se s mými hodnotami děje, a v případě potřeby jsem se mohl okamžitě vrátit k lékům. První týden užívání šla ranní glykemie pod 10mmol, za čtrnáct dní pod 8 mmol, po měsíci pod 7 mmol a přestala tolik kolísat nahoru a dolů. Po měsíci a půl užívání jsem měl ranní glykémii kolem 6 mmol a dvě hodiny po jídle 7-7,5 mmol. Čekaly mě odběry a první oficiální výsledky z laboratoře. A byly výborné. Dlouhodobý cukr klesl z 56 mmol na 49 mmol, ranní glukóza při odběru 6,2. Cholesterol v normě, krevní tlak taky v normě, moč bez glukózy. Tohle všechno se podařilo za necelé dva měsíce užívání přípravku. A můj stav se stále zlepšuje. Bez léků a statinů. Moje váha klesla i za pomoci diety pod devadesát kilo, a tím už nejsem v nadváze. Po dobrání zkušebního balení přípravku jsem si ihned objednal další s výraznou slevou a jedno další balení k tomu. Přípravek užívám třetí měsíc a výsledky jsou stále výborné. Ranní glykemie se pohybuje mezi 5,8-6,2 mmol, 2 hodiny po jídle 6–7,5 mmol, průměr z glukometru je tak 6,2 mmol.

Díky
Cítím se zdravě, mám více energie, nadváha je pryč. A to bez užívání léků. Jsem vděčný za produkt BGR-34EU, který mi osobně tolik pomohl a stále pomáhá v boji s cukrovkou. Jmenovitě bych rád poděkoval Martinovi Kozákovi za jeho vstřícný přístup a zajímavé nabídky produktů a novinek. Na závěr přeji firmě Aimil Pharmaceuticals hodně spokojených zákazníků, kteří si díky jejich přípravkům zlepší zdraví. Ať se vám s ajurvédskými produkty daří!

S pozdravem Milan

cukrovka
Autor: Redakce

Zpět na homepage