TK Qitečkia. Report z nedělního výšlapu: "Výprava ke skalní věži Pasák a Kovadlina, potoku a vodopádům Hučavy". Neděle 2.7.2023.

TK Qitečkia. Report z nedělního výšlapu: "Výprava ke skalní věži Pasák a Kovadlina, potoku a vodopádům Hučavy". Neděle 2.7.2023.

8. 7. 2023

Přátelé dobrý den.
Pouštím se do reportu z nedělního výšlapu: "Výprava ke skalní věži Pasák a Kovadlina, potoku a vodopádům Hučavy".
Neděle 2.7.2023.
Mapa: viz fotografie.
TRASA:
Branná - Skalní věž Pasák a Kovadlina - Vodopády Hučavy - Branná.
15 km, trasa středně náročná.
Z Přerova a Olomouce nás vláčkem motoráčkem vyrazilo celkem 14 turistek turistů. Hned v úvodu přecenila své síly Evka (byla nemocná a hodně kašlala) a tak to i s přítelem vzdali a vrátili se domů.
A také dopředu vyrazily Hanka s Markétou po zelené a ne po naučné k Pasáku a Kovadlině a k potoku Hučava, a tak jsme se s nimi potkali až ve druhé části našeho putování. To je tak, když někdo (a dělá to většina) nečte pozvánku k výšlapu, kde je všechno podrobně napsáno. Kolikrát neví ani kam jedou a pak jdou.
Jinak probíhalo vše podle plánu.
V neděli jsme šli proto, že v sobotu mělo pršet. Taky pršelo.
A v neděli mělo být dopoledne zamračeno a kolem poledne a odpoledne mělo svítít i sluníčko. Nebylo to pravdou. Přišly i dešťové přeháňky. Takže přišlo i na pláštěnky. Turista musí být připraven na všechno podle hesla:
"Není špatné počasí, je jen špatně připravený a oblečený turista."
V Jeseníkách je dost vody, a to je dobře, i když nám to stěžovalo náš pochod hlavně v okolí potoku Hučava, kde tekla voda i po cestě. Bylo to ale jen pár kilometrů naší trasy a tak jsme to bravůrně zvládli.
Udělali jsme několik občerstvovacích zastávek počas našeho putování, z vlastních zásob. Děvčata, jak je již zvykem, něco moc dobrého napekla a i palačinky s marmeládou z moruší byly.
Na trase totiž nebyla žádná hospoda. To byl takový jediný malý nedostatek.
A v cíli se, na posezení v hospodě nebo restauraci v Branné, také nedostalo, protože jsme na to měli málo času, jel nám totiž za půl hodiny vlak. Další jel až za dvě hodiny a to se nám už nechtělo čekat.
I přes to se náš výšlap vydařil a všem nám bylo moc fajn.
Na dokreslení pár fotografií.
Fotili: Vlasta S., Hana S., Radek K. a moje maličkost.
Přátelé děkuju a teším se na další výšlapy.

Více fotografií zde:

https://kvetoslav56.rajce.idnes.cz/Tk_Qitecka%2C_report._Nedele_2.7.2023.