Živě z kongresu For Gastro & Hotel: jak na druhý restart v pohostinství

vydáno 7.10 2021   06:00
Zdroj: Protext
Živě z kongresu For Gastro & Hotel: jak na druhý restart v pohostinství

Kongresem bude rezonovat téma spolupráce oborových organizací při jednáních se státem. O své zkušenosti se podělí právě ti, kteří stáli v čele sjednocování sektoru pohostinství a během pandemické krize zastupovali zájmy české gastronomie a hotelnictví u vlády, ministerstev a v médiích. Profesionálům přijdou přednášet odborníci, kteří poradí, jak fungovat v ekonomických otázkách: například financování podniku, nebo jak budovat stabilní tým personálu.



Videostream označený značkou PROTEXT VIDEO není součástí zpravodajského servisu ČTK, jde o komerční prezentaci zadavatele.


Úvodní přednášku kongresu, který uvádí moderátor Vlasta Korec, bude mít prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Představí současnou situaci v oboru a odpoví na klíčovou otázku „Co změnil covid a jak dál podnikat v gastronomii a hotelnictví?“. Za Český gastronomický institut vystoupí uznávaný šéfkuchař Filip Sajler, jehož tématem bude „Kalibrace gastronomie jako společný cíl“. Další dvě významné profesní instituce zastupuje host a přednášející na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL Luboš Kastner, člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a Asociace restauratérů APRON. Jako uznávaný expert na gastronomii bude hovořit na téma „Profesionalita: klíčový trend pro budoucnost“.


Jak zvýšit tržby v gastru díky digitalizaci vašeho podniku? To je obsah přednášky, s níž na výstavišti PVA EXPO PRAHA vystoupí Ondřej Novotný ze společnosti Qerko. Vladimír Sirotek z Dotykačky se podělí o data vývoje cen na trhu HoReCa během pandemie a vysvětlí, co nám získané údaje sdělují o proměnách oboru pohostinství. V bloku ekonomických přednášek vystoupí také Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel, který nastíní, jak zlepšit akceptaci vyšší ceny díky internetu. Případovou studii „Různé modely fungování rozvozu – principy, rozdíly a jejich ekonomika“ představí účastníkům Petr Indra z firmy damejidlo.cz.


Informace o kongresu a jeho programu na https://kongresforgastro.cz/.