Vánoční beránek začíná plnit dětská přání

vydáno 20.10 2021   19:35
Vánoční beránek začíná plnit dětská přání

České Budějovice 20. října 2021 (PROTEXT) - Minulý týden představil Nadační fond Gratia svůj nový charitativní projekt Vánoční beránek. Jeho cílem je přinést vysněný dárek pod stromeček všem dětem, jejichž rodiče si to nemohou dovolit. Dnešním dnem nadační fond zpřístupnil databázi vánočních přání a všichni, kdo chtějí dětem pomoci, mohou přispět.


Vánoční beránek vychází z klasické vánoční tradice, kdy pastýři přinesli novorozenému chudému Ježíškovi dárek v podobě beránka. Charitativní projekt tak chce v duchu této tradice pomoci splnit vánoční přání všem dětem do 14 let, jejichž rodiče se ocitli ve finanční nouzi a nemohou si tak dovolit svým ratolestem vánoční přání splnit. "Rodič zaregistruje přání svého dítěte na webu www.vanocniberanek.cz, dárce si vybere konkrétní dítě, které chce obdarovat, a Nadační fond Gratia se postará o to, aby dítě dárek pod stromeček dostalo," přibližuje princip projektu prezidentka NF Gratia MUDr. Olga Janovská. "Zároveň je možné přispět libovolnou částkou, která poté bude rozdělena těm dětem, na které se nedostalo. Důležité je, že všechny příspěvky půjdou ze 100 % ve prospěch dětí," dodává Janovská.


Registrace dětských přání na webu Vánočního beránka probíhá do 14. 11. 2021. Rodiče vyplní jednoduchý kontaktní formulář přímo na webu včetně požadovaného dárku v hodnotě 300 - 3000 Kč. Dárcům je pak možnost přispívání na vánoční dárky konkrétním dětem otevřena do 20.11.2021, kdy se celý projekt uzavře.


"Rodiče nám píšou opravdu neuvěřitelně silné příběhy. Zatím všechny děti, které se do projektu zapojily, žijí jen s jedním rodičem nebo prarodičem, často v azylových domech. Téměř nás rozplakal například osud sedmiletého Jonáška, kterého i s babičkou srazilo auto, oba se léčili z těžkých zranění a maminka se o ně musí starat sama a ještě pracovat, aby je uživila. Pro splnění Jonáškova vánočního přání tedy nezbývají finance. Když to člověk slyší, opravdu nedokáže zůstat lhostejným," míní ředitelka nadačního fondu. "Věříme, že se všem dětem podaří najít někoho, kdo jim dárek zakoupí. Zatím máme z okolí samé pozitivní reakce," uzavírá s nadějí Olga Janovská.


Vánoční Beránek je charitativním projektem Nadačního fondu Gratia, jehož posláním je pomáhat rodičům samoživitelům či rodičům, kteří se náhle ocitli ve složité životní situaci či finanční tísni. Fond vznikl pod patronátem rodinné společnosti VŠEOBECNÝ LÉKAŘ, skupiny praktických lékařů pro dospělé a děti, a byl založen jejími majiteli prim. MUDr. Olgou Janovskou a Ing. Tomášem Janovským.


Kontakt:


Mgr. Věra Ondrová


marketingová a PR manažerka


e-mail: vera.ondrova@nadacnifondgratia.cz


www.nadacnifondgratia.cz