Zlínský Barcamp inspiroval nejen mladé podnikatele

vydáno 8.6 2022   10:15
Zlínský Barcamp inspiroval nejen mladé podnikatele


Zlín 8. června 2022 (PROTEXT) - Dva dny diskuzí, příběhů, inspirace i příkladů z praxe úspěšných podnikatelů, startupů i zavedených značek, ale také podnikatelských úkolů pro ty nejmladší přinesl letošní ročník Zlínského BarCampu věnovaného opět problematice podnikání. Otevřená konference se na Fakultě managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně konala 3. a 4. června. Pro velký ohlas si již nyní plánuje další ročník Zlínského BarCampu 2023.


Zlínský BarCamp navazuje na zavedený koncept otevřených konferencí, jejichž program je tvořen samotnými účastníky a vstup je zdarma. V rámci programu letošního ročníku si mohlo přes 200 účastníků vychutnat 26 přednášek a 2 workshopy. Atraktivním bodem sobotního dne byl také diskuzní panel na téma „Ekonomická krize jako příležitost pro vznik nových podnikatelských příležitostí.“


„Podařilo se nám do Zlína přilákat řadu osobností spojených se světem podnikání. Za všechny mohu zmínit startupového investora Jiřího Hlavenku, IT podnikatele Václava Muchnu nebo influencera a ideamakera Jonáše Čumrika známého pod pseudonymem Johny Machette, zlínského podnikatele a mentora Petra Eliáše, ale také mladé, začínající a již úspěšné podnikatele jako například Václava Tomance atd.“ sčítá zvučná jména řečníků docent Petr Novák z FaME.


Kromě zmíněných se na celkem třech pódiích konference vystřídalo dalších 22 přednášejících, kteří účastníky provedli upřímně, avšak často s nadhledem a vtipem svými podnikatelskými začátky i největšími pády či chybami na svých cestách k úspěchu.


Samotná akce začala již v pátek programem připraveným pro žáky a pedagogy celkově 12 středních škol ze Zlínského kraje. „Cílem pátečního programu byla diskuze problematiky výuky podnikání na těchto školách a podpora podnikavosti jejich studentů. Ti se během pátku rozdělili do 11 týmů, ve kterých si museli poradit s přípravou business modelu fiktivních projektů zaměřených právě na podporu výuky podnikání“ popisuje první den akce Petr Novák. Nejúspěšnějším byl nakonec tým žáků Gymnázia a Jazykové školy Zlín. Svou účastí podpořili páteční program i náměstek hejtmana Zlínského kraje Ing. David Vychytil a krajská radní pro oblast školství a kultury Ing. Mgr. Zuzana Fišerová, Ph.D.


Organizátorem letošního ročníku Zlínského BarCampu byla Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci s Technologickým inovačním centrem za podpory partnerů, například firmy Baťa, ČSOB pojišťovna, ecomtrack, či Eagle Scoots, která poskytovala účastníkům možnost vyzkoušení sdílených elektrokoloběžek.


Kontakt:


Univerzita Tomáše Bati


Fakulta managementu a ekonomiky


sverakova@utb.cz



ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.