Titul ze Sydney má Kvitová, 
porazila krajanku Plíškovou

Titul ze Sydney má Kvitová,
porazila krajanku Plíškovou

16. 1. 2015

Skvěle vstoupile do nové tenisové sezony české hráčky Petra Kvitová a Karolina Plíšková, které se dnes utkaly ve finále turnaje v australském Sydney. Petra v nádherném duelu nakonec porazila Karolinu těsně dvakrát 7:6.

Začátek prvního setu ovládla Karolína Plíšková, která hrála vyrovnaněji a pohodověji. Je známo, že Petra Kvitová se rozjíždí vždy pomalu. A také tak to bylo v 1. dějství tohoto duelu. Petra Kvitová však otočila ze stavu 4:5 na 6:5. Poté Karolína Plíšková vyrovnala na 6:6. A bylo tu velké drama, odehrané v tiebreaku, kdy nevynucenou chybou Karolíny Plíškové získala starší Petra Kvitová 1.set  7:6. Hra obou hráček byla vyrovnaná, a nutno říci, že Karolína je opravdu ve výborné formě.

Podobně se odvíjel i druhý set. Obě hráčky předvedly sérii skvělých úderů a věřily si i na servise. Byl to boj do posledního míčku. Nakonec těžila z více zkušeností Petra Kvitová a dovedla zápas do vítězného konce. Záskala tak první titul v letošním roce!

Karolína Plíšková, 23ti-letá hráčka, se díky skvělé formě a postupu do finále probojovala již do první TOP 20 (Petra Kvitová, 25-tiletá hráčka je světovou čtyřkou). Skvělá forma obou hráček je příslibem pro první grandslam sezony, který začíná už v pondělí!

Ve finále je i Jiří Veselý

Mladý tenista Jiří Veselý, který letos oslaví 22 let, se zapsal do naší paměti již v roce 2011. Byl to slavný rok nejen pro Petru Kvitovou, která vyhrála Wimbledon a vyšvihla se v žebříčku WTA až na 2. místo. Byl to i slavný rok pro Jiřího Veselého, který jako první Čech vyhrál v roce 2011 Junior Australian Open nejen ve dvouhře, ale i s Filipem Horanským ve čtyřhře. Od té doby se tento houževnatý sympaťák probojoval do první stovky dle žebříčku ATP a nyní je na 63. místě.

Dnes v ranních hodinách se probojoval do finále turnaje v Aucklandu na Novém Zélandu, když porazil čtvrtého nasazeného hráče turnaje Jihoafričana Kevina Andersona v setech 6:4 a 7:6. Ve finále se utká s Francouzem Adrianem Mannarinem, 44. hráčem světa dle ATP.

Jiřímu Veselému se daří a je to dobrý vzpruha pro 1. grandslam roku Australian Open, kde ho v prvním kole ho čeká duel se Srbem Troickim.

 


Sportu zdar a tenisu zvláště!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.