Villa Pellé: místo další módní
přehlídky a Noci literatury

Villa Pellé: místo další módní
přehlídky a Noci literatury

15. 5. 2015

Vážení přátelé, nedávno proběhl v Praze známý literární happening – Noc literatury 2015. Navázal na osm předcházejících ročníků a opět netradičním způsobem přiblížil současnou evropskou literaturu v nových českých překladech. Série veřejných čtení se uskutečnila během jednoho večera na atraktivních či běžně nedostupných místech Prahy 6 - Dejvic i Bubenče. Literární trasa měla celkem 22 zastávek.

Čtení probíhají paralelně - na všech uvedených místech se začíná v 18.00, ukázky se opakují vždy v půlhodinových intervalech až do 22.30. Sami si můžete zvolit pořadí míst, která během večera navštívíte. Úryvky interpretovalo 23 známých hereckých osobnosti.

Vzhledem k tomu, že ve Ville Pellé propukne 15.6. další módní přehlídka v rámci Festivalu Fresh Senior, bude možná představení tohoto místa pro mnohé z vás o to více zajímavé.

Galerie Villa Pellé je multifunkční kulturní prostor, v němž se pořádají výstavy moderního a současného umění, koncerty a divadelní představení. Návštěvníkům jsou k dispozici rovněž jazykové a výtvarné kurzy, přednášky, poradenství a podobně, od jara i příjemné posezení ve zdejší kavárně. Dostanete se sem ze stanice metra Hradčanská za 5 minut, ulicí Muchovou a první kolmá do leva je Pelleova ulice.

Byl to docela noční maraton, ale s možností popít sklenku vína a vychutnat si nádherné přednesy herců. Poznat reprezentativní prostory. Ale i prostory deprimující, naštěstí jen prostor nádraží Dejvice - podzemní kryt z 2. světové války. Nejstaršího pražského nádraží. Původně zde začínala Lánská koněspřežka. V tomto krytu, na nějž se díky tajnému východu v zahradě během druhé světové války nepřišlo, se skrývali dejvičtí odbojáři i místní obyvatelé.

Předčítání v těchto prostorách bylo docela skličující. Rádi jsme vyšli do krásné květnové noci směr Vila Lannova, Slovenské velvyslanectví, rezidence velvyslance Nizozemského království, "Skleňák", "Květák", Dejvické divadlo... a další.

Jen některá místa vám prezentuji ve fotografiích. Příští rok si nenechte tuto akci ujít. Kulturu zde spojíte se sportem. Výborná kombinace!

Přeji příjemnou procházku z tepla domova.

literatura
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.