Nejpohnutější záběry v USA:
11. září a hurikán Katrina

Nejpohnutější záběry v USA:
11. září a hurikán Katrina

12. 7. 2012

Nejpůsobivějšími televizními přenosy v posledních 50. letech ve Spojených státech byly pro diváky záběry teroristických útoků z 11. září 2001, apokalypsa po hurikánu Katrina v roce 2005 a zproštění obvinění z dvojnásobné vraždy bývalého hvězdného hráče amerického fotbalu O. J. Simpsona v roce 1995. Ukázaly to podle agentury Reuters výsledky průzkumu mezi Američany.

Za další pamětihodné zpravodajské přenosy amerických televizí označili diváci katastrofu raketoplánu Challenger v roce 1986, loňské zabití šéfa Al-Káidy Usáma bin Ládina, automobilovou honičku O. J. Simpsona z roku 1994, loňské zemětřesení a cunami v Japonsku, střelba ve škole Columbine v roce 1999 a ropná katastrofa v Mexickém zálivu v roce 2010. První desítku uzavírá pohřeb princezny Diany v roce 1997.

Podle autorů průzkumu nešlo lidem ani tak o samotnou událost, ale o to, v jakém rozsahu konkrétní událost prožívali před televizorem společně se svými příbuznými a dalšími blízkými lidmi. „Podobný společný prožitek vyvolává emocionální vzpomínky,“ dodává Paul Lindstrom, člen vedení agentury Nielsen, která anketu uskutečnila.

televize USA
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.