Škodova „mladická“ kuchařka:
každý recept má svůj song

Škodova „mladická“ kuchařka:
každý recept má svůj song

25. 2. 2013

Takový úspěch jsem nečekal! Bylo mi ctí usednout v jednom sále s tolika významnými lidmi z oboru gastronomie z celého světa, řekl osmnáctiletý Martin Škoda po vyhlášení kategorie kuchařských prvotin celosvětové prestižní soutěže Gourmand World Cookbook Awards. Jeho pozoruhodná publikace Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby skončila na skvělém třetím místě. Pro mě jako studenta, kuchaře-amatéra, bylo takové umístění něčím snovým.

Škoda o své kuchařce říká, že je určena pro mladé s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Kniha obsahuje recepty, fotografie, rady a tipy, k nimž se autor postupem času dopracoval. Každý recept navíc doplňuje song, který má při vaření navodit správnou atmosféru.

I do finále dalších kategorií se probojovali kuchaři z Česka. Mezi sedm nejlepších v kategorii Asian (asijská kuchyně) se dostala kniha Osm chutí Asie od Shahafa Shabtaye, šéfkuchaře známé pražské restaurace SaSaZu. Mezi pětku finalistů kategorie Japanese (japonská kuchyně) se vešla kuchařka Sushi – Doma krok za krokem, na které se podíleli Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu a šéfkuchař Marek Hora, člen World Sushi Skill Institute.

V letošním ročníku, který vyvrcholil o víkendu v Paříži, soupeřili autoři kuchařek ze 171 zemí.

kuchařky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.