Helen Huntová: že není sexy?
Ale kdeže, je vážně báječná!

Helen Huntová: že není sexy?
Ale kdeže, je vážně báječná!

14. 6. 2013

Americká herečka Helen Huntová sice není prvoplánovou kráskou se sexy figurou, ale přesto – nebo právě proto – má za sebou desítky rolí ve filmech, seriálech i v divadle a získala i řadu cen. „Když jsem začala s herectvím, režiséři mě odmítali, protože jsem podle nich nevypadala správně. Nežárlím na dokonalé krásky, ale poslouchat pořád dokola, že nejsem sexy, vypadám moc dospěle a zamyšleně, mě nebavilo,“ vzpomíná Helen s odstupem let.

Špička hollywoodské střední generace

To se ale změnilo a pak si ji začali pro hlavní role vybírat do svých filmů režiséři typu Jamese Brookse či Woodyho Allena. Huntová, která 15. června slaví padesátiny, tak nyní patří k předním hollywoodským herečkám střední generace. Dcera divadelního režiséra Gordona Hunta se od poloviny 70. let začala uplatňovat v televizi. Ve filmu debutovala v roce 1977 ve snímku Rollercoaster (Horská dráha).

Oscar za roli číšnice, která napravila Jacka Nicholsona

Svůj talent uplatnila v nejrůznějších žánrech, od katastrofického thrilleru po politické drama. Její doménou se však staly romantické komedie.

Pro herečku všeobecně známou především z televizního seriálu Jsem do tebe blázen (Mad About You) byla zatím v celé dosavadní kariéře nejvítanější rolí číšnice Carol v nesmírně povedeném filmu Lepší už to nebude. Huntová skvěle zahrála ženu, která vrátila chuť do života nerudnému spisovateli (Jacku Nicholsonovi). V roce 1998 si za to odnesla Zlatý glóbus a sošku Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli.

herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.