Z Havany na Floridu: 166 kilometrů
v mořských proudech a mezi žraloky!

Z Havany na Floridu: 166 kilometrů
v mořských proudech a mezi žraloky!

1. 9. 2013

Tak tohle je takřka neuvěřitelná zpráva, která svědčí o tom, že věk může být jen velmi relativním číslem. Čtyřiašedesátiletá americká vytrvalostní plavkyně Diana Nyadová totiž právě zahájila další pokus o přeplavání Floridského průlivu z Havany na Floridu bez pomoci ochranné klece proti žralokům. Při loňském pokusu podle svých slov téměř přišla o život.

Připouštím, že mám strach. Vím, co mě tam čeká, řekla Nyadová, než se teď ponořila do mořských vln. Nezdolná plavkyně musí uplavat 166 kilometrů. Pokud uspěje, stane se držitelkou světového rekordu v délce plavby na otevřeném moři bez asistence.

Nyadová prohlásila, že tento pokus je jejím posledním. Předpokládá, že v moři stráví zhruba 80 hodin. Vody, kterými Nyadová plave, jsou považovány za nebezpečné kvůli žralokům, medúzám a silným proudům.

V červnu vzdala svůj pokus o přeplavání Floridského průlivu mezi Kubou a Spojenými státy bez ochranné klece proti žralokům australská extrémní plavkyně Chloë McCardelová poté, co ji poranila medúza. Průliv v roce 1997 jako první přeplavala tehdy dvaadvacetiletá Susie Maroneyová z Austrálie, ta ale použila ochrannou klec.

dobrodružství sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.