Svátky na ČT: nové vánoční
pohádky i silvestrovská show

Svátky na ČT: nové vánoční
pohádky i silvestrovská show

12. 11. 2013

Česká televize o Vánocích nabídne dvě nové pohádky. Na Štědrý den na ČT1 odvysílá komedii Duch nad Zlato s Jiřinou Bohdalovou a Viktorem Preissem v hlavních rolích, o den později pak romantickou pohádku o lásce Sněžný drak. Vánoční tradice si hodlá připomenout i na ostatních programech, včetně nových kanálů Déčko a ČT art. Poslední den roku ČT spolu se Slovenskou televizí uspořádá velkou silvestrovskou show. 

"Letos to vánoční schéma bude poměrně dlouhé. Začínáme 19. prosince a končíme 5. ledna," uvedl ředitel programu Milan Fridrich, podle kterého jsou připraveny desítky původních pohádek, včetně těch z uplynulého roku Dvanáct měsíčků, Šťastný smolař nebo o Pokladech. Oblíbená pohádka Anděl páně půjde již 23. prosince. Nouze ale nemá být ani o další žánry, například 26. prosince se v hlavním čase objeví dobrodružný rodinný film Modrý tygr.

Z novinek mimo pohádkovou tvorbu Česká televize odvysílá i sérii osmi filmových povídek podle významných domácích spisovatelů Škoda lásky. Autoři jednotlivých dílů, jako Michal Viewegh, Irena Obermannová, Jaroslav Havlíček, Ivan Klíma nebo Petr Šabach, se v nich věnovali partnerským vztahům a podle televize navazují na nejlepší tradice tuzemské povídkové tvorby.

Na poslední den roku ČT nachystala velkou silvestrovskou show. "Kromě češtiny se v ní objeví také slovenština, protože show dáváme dohromady se Slovenskou televizí. Bude tam řada překvapivých čísel a myslím, že je na co se těšit," poznamenal generální ředitel Petr Dvořák. Na novoroční večer, který má být podle televize mimo jiné poctou herečce Jiřině Bohdalové, připravila film Vrásky z lásky.

O Vánocích upraví programové schéma také nové kanály České televize. Déčko chystá znovu představit všechny pořady, které od spuštění na konci prázdnin vznikly, jako například Draci v hrnci nebo Wifina. Děti ale uvidí také premiéru třetího dílu Fimfárum nebo animovaný Kozí příběh. ČT:D odvysílá také kompletní seriál Špačkovi v síti času, tentokrát v hodinové stopáži. Jako doplněk na webových stránkách Déčka zpřístupní nový adventní kalendář.

Kulturní stanice ČT art nabídne o svátcích 16 premiér, a to od zahraničních filmů až po baletní představení. Na nový rok pak chystá koncert České filharmonie, který má podle vedení ČT art odstartovat novou tradici novoročních hudebních večerů.

Česká televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.