Fotosoutěž i60: vítězný snímek
pochází z rumunských Karpat!

Fotosoutěž i60: vítězný snímek
pochází z rumunských Karpat!

9. 6. 2014

Je to jasné, je rozhodnuto! Fotosoutěž magazínu i60 na téma "Jaro je tu" vyhrála vynikající fotografie Jarmily Šmerhové, zachycující jaro v rumunských Karpatech. Z dvaceti finálových fotografií, které minulý týden vybrala redakce, získal vítězný snímek celkem 136 hlasů čtenářů. Jako druhá v pořadí se ziskem 100 hlasů skončila fotografie autorky Evy Vopelkové Třešňový sad. Právě o tyto dva snímky se strhl ve finále největší boj. O třetí místo se podělí dvě fotografie a to "S ranní rosou" od Václavy Felixové a "Pilná včelka na vřesu" od Olgy Fikrové. Tyto fotografie získaly stejný počet hlasů, a to devět.

A jako při každé soutěži, kdy "o něco jde", se vyrojily hlasy pochybovačů a nespokojených čtenářů, zda byly hlasy regulérní, jestli nešlo o falešné registrace, zda redakce vybrala finálovou dvacítku správně a podobně. Právě proto, že v předchozích soutěžích někteří čtenáři nesouhlasili s hlasováním pomocí palců, které se dá na internetu obejít (například hlasováním z mobilu), rozhodli jsme se, že čtenáři budou muset dát hlas pomocí komentáře tak, aby každý věděl, kdo pro jaký snímek hlasuje. Ale i tak se objevily poměrně ostré reakce.

Nebudeme vyšetřovat, jak kdo hlasoval, pátrat po tom, zda se někdo registroval na portál výhradně jen kvůli hlasování ve finále fotosoutěže. Všech dvacet finálových snímků mělo stejnou startovací pozici. "Pokud někdo podvádí už jako žáček na základní škole, nechť si to srovná se svým svědomím. Nemůžeme s tím nic dělat. Cílem našich soutěží je dělat radost lidem, kteří mají portál i60 rádi. A já stále věřím, že těch je většina. Je ale dobře, že si sami čtenáři soutěže hlídají, jedině tak mohou být příště nepoctivci vytlačeni," říká šéfredaktor magazínu Lukáš Baron.

A co vítězové fotosoutěže získají? Pro autorku vítězné fotografie Jarmilu Šmerhovou je připravena elektrická sekačka od firmy Mountfield. Druhé v pořadí, Evě Vopelkové, pošleme omlazující emulzi Fytofontana stem cells a paní Felixová a Fikrová obdrží pěknou knihu.

Téma týdne "Poprvé" střídá "Já a sport"

Téma týdne "Poprvé" se poprvé nesetkalo s příliš velkým ohlasem. Z několika zaslaných příběhů oceňujeme poukázkou Tchibo v hodnotě 300 Kč příspěvek Heleny Enenkelové Moje první rande. Pro tento týden jsme vybrali téma "Já a sport". Sportujete ještě teď ve vyšším věku? Věnovali jste se sportu v mládí? Rekreačně nebo dokonce vrcholově? Jakému sportu fandíte a jste fanouškem nějakého klubu či sportovce? Sparta, Slavie, nebo Baník? Napiště nám cokoli na toto téma, nejzajímavější příspěvek opět oceníme. Ostatně, se sportem souvisí i naše další novinka, která potěší asi především muže. Nuže...

Velká fotbalová soutěž: Brazílie 2014

S potěšením jsme zaregistrovali váš zájem v sázecích a tipovacích soutěžích. Dovolujeme si vás proto informovat, že v polovině příštího týdne vyhlásíme Velkou fotbalovou soutěž Brazílie 2014. V jejím rámci budete moci každý den (zcela zdarma) sázet na výsledek vybraného atraktivního utkání. Fotbalový šampionát začíná 12.6. a potrvá měsíc, takže brzy budeme mít o napínavou soutěž postaráno. Vítěz, tedy ten, kdo uhodne výsledek nejvíce zápasů, získá skvělý digitální fotoaparát Fujifilm. Ale i pro druhé a třetí místo máme připraveny zajímavé ceny. Vše potřebné se dozvíte tuto středu ve večerních hodinách.

Naše další ceny

Samozřejmě opět oceňujeme čtenáře - fotografy, jejichž snímky redakce i60 vydala v sekci Fotografie týdne, anebo využila jako ilustrační snímky u vybraných článků. Za pět vydaných fotografií pošleme DVD panu Janu Kutílkovi, paní Marii Bartošové a paní Marii Novotné.

Za úspěšné luštění vědomostńího kvízu pošleme knižní cenu paní Majorové a Haboňové. A ještě do příští neděle prodlužujeme soutěže o péřovou přikrývku  polštář firmy Peří Mareš a sadu úsporných žárovek od společnosti Centropol. Soutěžit o tyto cenymůžete zde.

A už teď se můžete těšit a připravovat tipy na Velkou fotbalovou tipovací soutěž. Bude to hodně napínavé.

Tahle země není jenom pro mladý!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.