První SuperStar ohromila,
pak sledovanost klesala

První SuperStar ohromila,
pak sledovanost klesala

2. 2. 2014

Vzpomínáte? Tehdy to byla v oboru televizní zábavy přelomová událost. Začátkem roku 2004 se na české televizní obrazovky dostala první opravdu velkolepá reality show – Česko hledá SuperStar. První díl pořadu vysílala televize Nova, která 3. února slaví dvacáté narozeniny. Soutěž, jejíž finále sledovalo dosud rekordních 3,34 milionu diváků, vyhrála Aneta Langerová.

Další dva ročníky se uskutečnily v letech 2005 a 2006, v letech 2009 a 2011 pak nadaní zpěváci soutěžili v pořadu s názvem Česko Slovenská SuperStar a loni SuperStar. Byť se soutěž vždy setkala s velkým zájmem soutěžících i diváků, sledovanost každému pokračování klesala. Rovněž žádný z dalších vítězů, kterými byli Vlasta Horváth (2005), Zbyněk Drda (2006), Martin Chodúr (2009), Lukáš Adamec (2011) a Sabina Křováková (2013), už nenavázal na opravdu úspěšný rozjezd kariéry Anety Langerové.

Soutěž, v originále Pop Idol, podobně jako řada jiných povedených televizních formátů posledních let vznikla ve Velké Británii. Na obrazovce se poprvé objevila 5. října 2001, vysílala ji stanice ITV. Autorem je Simon Fuller, někdejší manažer Annie Lennoxové a tvůrce televizní kapely S Club 7.

televize zábava zpěvačka
Autor: editor editor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milada Salajková
Já se dívám vždycky až v závěru. Soutěž, která vyrobí "hvězdu" je jen začátek. Tak jako u všeho v životě, potom v průběhu času se teprve ukáže jestli umí. Být hvězda, je makačka.
Zuzana Pivcová
Je pravda, že jsem první Superstar sledovala. Aneta Langerová se mi jako objev líbila. Pokles zájmu mě nepřekvapuje, sama už se také nedívám. Když si vzpomenu na dřívější zpěváky, tak ti byli všichni originální a hlasově nezaměnitelní. I když třeba neměli tak vyzpívané hlasy s uvolněnými hlasivkami, tak přesto bylo fajn je poslouchat. A každý se prezentoval většinou tím, co uměl, co mu bylo vlastní. Dnes zpívá spousta mladých žen, které od sebe nerozeznám a které se uchytí tak maximálně v muzikálu. V soutěži je nutí zpívat třeba country, nebo písně Michala Davida, rock atd. Ale skutečné pěvecké hvězdy se zrodily právě proto, že předvedly něco jiného, čím zaujaly nebo dokonce ohromily. Kdyby měla Edith Piaf zpívat rock, asi by nebodovala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...