Největší evropská výstava květin s mottem: To nejlepší ze 70. let – velká jubilejní výstava květin

vydáno 16.8 2023   09:00

Tulln 16. srpna 2023 (PROTEXT/ots) - Mez. zahradnický veletrh Tulln od 31. srpna do 4. září


Vše začalo v roce 1953 květinovým průvodem na hlavním náměstí v Tullnu. Během sedmdesáti let se z této akce postupně vyvinul Mezinárodní zahradnický veletrh v Tullnu s největší evropskou výstavou květin. Tato tradice bude pokračovat i v roce 2023. Pod heslem „To nejlepší ze 70 let – velká jubilejní výstava květin“ bude prezentováno to nejlepší z posledních sedmi desetiletí: nejlepší rakouští zahradníci a floristé naaranžují v nové Donauhalle jedinečná florální umělecká díla z 200.000 květů. Kromě mnoha speciálních výstav představí 450 vystavovatelů vše, co se týká zahradnictví a rostlin.


To nejlepší za posledních 70 let


Pod mottem „To nejlepší za posledních 70 let“ se tu budou vyprávět nádherné pohádky, jako je Alenka v říši divů, příběh o Harrym Potterovi nebo květinová Love Story. Obraz amerického umělce Andyho Warhola, inspirovaný ženskými hlavami, bude ponořen do gigantického moře květin. Ztvárněno tu bude i Jezírko s lekníny v Giverny od Clauda Moneta Ze záplavy květů budou v životní velikosti vytvořeny také postavy z pohádek Tisíc a jedna noc a Sněhurka. Výstava nás dále zavede na květinovou cestu kolem světa do Afriky a Austrálie a do světa zvířat za jednorožcem. To nejlepší za posledních sedmdesát let skvěle nádherně květinový průvod.


Podzim je nejlepší dobou na výsadbu


Na Mez. zahradnickém veletrhu v Tullnu najdete květiny, cibulky, ovocné a okrasné stromy, rostliny, zeleninu, trvalky a mnoho dalšího. Je ideálním místem k nákupům pro dům a zahradu a k seznámení s veletržními novinkami.


MEZINÁRODNÍ ZAHRADNICKÝ VELETRH TULLN – S NEJVĚTŠÍ EVROPSKOU KVĚTINOVOU VÝSTAVOU


Fact Box:


Otevírací doba: čtvrtek 31. srpna až pondělí 4. září 2023


Otevřeno denně od 9 do 18 hodin


Další informace na adrese: www.messe-tulln.at


Dotazy:


Messe Tulln GmbH


Barbara Nehyba, MSc


Messegelände 1


3430 Tulln an der Donau


E-mail: messe@tulln.at