Marek Němec poprvé v Komorním divadle Kalich

vydáno 17.4 2024   12:13
Marek Němec poprvé v Komorním divadle Kalich

Praha 17. dubna 2024 (PROTEXT) - Milovníci inteligentního humoru se mohou těšit na novou komedii jednoho herce Oko Tygra, kterou Komorní divadlo Kalich uvede v české premiéře letos v červnu. 

Markus Malin v podání Marka Němce prochází krizí středního věku se všemi symptomy – střídá milenky, zvedá si sebevědomí členstvím v boxerském klubu i okázalým vozem… Autor ho nelítostně přivede k naprosto upřímné sebereflexi, nastavuje mu zrcadlo, v něm se odráží i ta nejintimnější témata. Marek Němec se na scéně Komorního divadla Kalich objeví poprvé, ale diváci ho znají také třeba jako Macbetha ze Shakespearovských slavností a vysoko na žebříček popularity ho vynesly filmové komedie Ženská na vrcholu, Za vším hledej ženu a Jak přežít svého muže. Svoje herecké umění a lásku ke kumštu umí zúročit nejen na jevišti a před kamerou, ale rád je předává i svým studentům na DAMU.

Komorní divadlo Kalich, dříve známé jako Divadlo v Rytířské, zahájilo svou činnost v Praze 1 v roce 2012 premiérou hry Frankie & Johnny s Terezou Kostkovou a Alešem Hámou. V současné době má v repertoáru přes 15 činoher a 20 dětských představení. V hvězdně obsazených komediích se diváci mohou těšit například na Jiřího Langmajera, Adélu Gondíkovou, Terezu Kostkovou, Aleše Hámu, Petra Kostku, Marka Němce, Carmen Mayerovou, Václava Koptu a další. V budově divadla, jejíž historie sahá do 17. století, jsou dochovány barokní klenby i nástropní fresky a je tak umocněn kulturní zážitek.

FOTO DIVADLO

FOTO MAREK NĚMEC

 

Zdroj: Presstige Communication

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.