Sobotní piknik v nejrozsáhlejší české galerii pod širým nebem, historická auta a hudba. To jsou Automobilové klenoty 2024.

vydáno 19.4 2024   14:45
Sobotní piknik v nejrozsáhlejší české galerii pod širým nebem, historická auta a hudba. To jsou Automobilové klenoty 2024.

Praha 19. dubna 2024 (PROTEXT) - Praha, Galerie Golf Hostivař, 27. 4. 2024

Že je škoda trávit víkend zavření v galerii? Nevadí! Užijte si poslední dubnovou sobotu v té Hostivařské. Její exponáty totiž naleznete přímo venku na golfovém hřišti v největší galerii pod širým nebem v republice. Kromě kulturního zážitku si tak budete moct vychutnat příjemnou procházku po hřišti, skvělou atmosféru a doufejme, že i sluníčko.

Galerie nabízí přes třicet uměleckých děl autorů jako je David Černý, Stanislav Kolíbal, Lukáš Rais, Karel Malich, Pavel Chramosta a další. Projekt vznikl z myšlenky architekta Petra Koláře, který se pomocí umění snaží na Golfu Hostivař vytvořit komplexní místo nabízející sportovní aktivity a relax v jednom. Některá díla jsou umístěna trvale, jiná zase po čase putují dál. Důležitou součástí galerijní koncepce je představovat nejen tvorbu renomovaných umělců, ale dát příležitost a prostor i začínajícím autorům. Vzniká tak dialog mezi “novou vlnou” a uznávanými tvůrci.

Celodenní zpřístupnění galerie veřejnosti proběhne ruku v ruce se čtvrtým ročníkem akce Automobilové klenoty. Ta je jedinečnou přehlídkou a soutěží historických vozidel. Auta jsou do přehlídky pečlivě vybírána a diváci tak mají jistotu, že uvidí jen ta nejkvalitnější a nejunikátnější vozidla ze všech přihlášených vystavovatelů. A abychom vás do přehlídky více zapojili, každý návštěvník bude mít možnost hlasovat pro dle jeho úsudku nejkrásnější klenot soutěže. Vyhlášení vítězů proběhne od 15 hodin v rámci slavnostního defilé vozidel. Součástí akce bude i doprovodný program v podobě hudebního vystoupení skupiny Hot Wings. Chybět nebude občerstvení a pokud budete mít chuť, vemte s sebou deku a udělejte si piknik na nejzelenějším trávníku v Hostivaři.

Galerie Golf Hostivař nabízí skvělou příležitost jak seznámit s uměním i děti. Sochařská díla nemalých rozměrů totiž zachytí pozornost návštěvníků všech generací. Exponáty zobrazují jak abstraktní umění, tak i objekty všem známé, například dílo Quack Quack (Petr Holeček) je plastikou žáby vymrštěné vysoko nad vodou golfového jezírka. U soch inspirovaných zvířaty nekončíme a mezi podobná díla patří i dvojice šťastných prasátek Lucky pig (Martin Sedlák),. Dalšími příklady zajímavých exponátů jsou Sirius (Lukáš Rais), In Utero (David Černý) nebo Lajk, jehož pomocí něho poukazuje Kryštof Hošek na problematiku posedlosti a potřeby validace v prostředí sociálních sítí. Během návštěvy galerie nezapomeňte navštívit Včelín (Martin Rajniš), který se nachází na kopci u golfového hřiště. A jestli si budete chtít po prohlídce galerie oddechnout a nabrat síly, osvěžte se v naší cukrárně kopečkem zmrzliny. A třeba rovnou dvěma!

 

Automobilové klenoty 2024, 4. ročník, sobota 27. 4. 2024, 10-17 hodin

Galerie Golf Hostivař, U Golfu 565, 109 00, Praha 10

další informace: www.automobiloveklenoty.cz, www.galeriegolfhostivar.cz