Společnost Shanghai Electric okouzluje summit 2024 World Future Energy Summit v Abú Zabí svými bezuhlíkovými řešeními

vydáno 19.4 2024   15:31
Společnost Shanghai Electric okouzluje summit 2024 World Future Energy Summit v Abú Zabí svými bezuhlíkovými řešeními

Abú Zabí (SAE) 19. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Shanghai Electric Power Generation Group (dále jen "Shanghai Electric" nebo "společnost") – klíčová dceřiná společnost Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727), která se specializuje na výrobu energetických zařízení, inženýrskou činnost a služby elektráren – nedávno představila svá špičková domácí energetická zařízení a řešení na summitu 2024 World Future Energy Summit (dále jen "summit"), který se konal ve dnech 16. až 18. dubna v Abú Zabí, a posílila tak svůj dlouhodobý závazek k ekologickému a udržitelnému rozvoji s tématem E-osvěta pro bezuhlíkovou budoucnost. Nejde jen o pouhý slogan. Trojice "E" ve slovech Energie, Ekologie a Explorace tvoří pevný základ, který společnosti umožňuje směřovat k budoucnosti s nulovými emisemi uhlíku.

Společnost Shanghai Electric se zaměřuje na poskytování komplexních řešení čisté energie, integraci různých zdrojů energie za účelem zvýšení alokace a maximalizovat energetickou účinnost. Tato řešení slouží jako klíčové pilíře pro rozvoj měst a průmyslový pokrok. Inovativní přístupy společnosti uznává celý svět, což dokazují projekty, jako jsou fotovoltaická elektrárna v Dubaji, řada fotovoltaických elektráren ve Velké Británii a projekty plynových turbín v Srbsku. Tyto úspěchy podtrhují pokračující technologické inovace společnosti Shanghai Electric na poli energetiky a zdůrazňují obrovský potenciál zelené energie.

Řešení pro solární energii

Společnost Shanghai Electric, která se opírá o dlouholeté technické rezervy a zkušenosti s dodávkami v oblasti nové energie, dokáže zprostředkovat kompletní služby v průmyslu solární energie, a to komplexně od vývoje s projektů, dodávek zařízení, inženýrských prací, veřejných zakázek a výstavby (EPC) až po provoz a údržbu. V současné době se úspěšně realizovalo více než 70 projektů výroby solární energie ve Spojených arabských emirátech, Velké Británii, Japonsku, Vietnamu a Austrálii s celkovým instalovaným výkonem přesahujícím 5000 megawattů. Příklady klíčových inovací:

• Řada modulů HJT Creator od společnosti Shanghai Electric Hency Solar Technology Co., Ltd. (dále jen "Hency Solar") – globální společnosti zabývající se solárními technologiemi, která se zavázala poskytovat účinné a čisté solární produkty a komplexní řešení fotovoltaických systémů – má extra vysoký bifaciální faktor až 90 %, nízký teplotní koeficient a anti-PID vlastnosti. Ve snaze vyhovět různým potřebám zákazníků nabízí společnost Hency Solar také volitelné moduly TOPCON a PERC. Její moduly se díky svému vysokému výkonu, vynikající účinnosti a skvělé spolehlivosti hojně využívají v různých oblastech, jako jsou pozemní elektrárny, střechy obytných budov a střechy průmyslových i komerčních budov.

• Systematické řešení pro PV&ES&SC je průkopnickým komplexním řešením problémů spojených s „nahodilostí, přerušovaností a nestálostí" v nových energetických aplikacích. Tento systém zaručuje stabilní a kontrolovatelnou výrobu elektřiny z fotovoltaických elektráren díky inteligentnímu sledovacímu algoritmu a zároveň řeší absorpci činného výkonu a podporu jalového výkonu s využitím hybridního úložiště a fázových střídačů.

• Výhodou robota na čištění fotovoltaických modulů od společnosti Shanghai Electric je vlastní napájení, vlastní skladování, vysoká bezpečnost a velká kapacita baterie. Využil se již v mnoha projektech po celém světě, funguje stabilně a může účinně zvýšit efektivitu výroby energie ve fotovoltaických elektrárnách přibližně o 5–30 %.

Vícero řešení pro ukládání energie

Společnost Shanghai Electric aktivně zavádí diverzifikovaná řešení pro ukládání energie, mimo jiné v oblasti ukládání energie ve stlačeném vzduchu, ukládání energie v setrvačnících, ukládání energie v lithiových bateriích, ukládání energie v kapalném proudu a tepelné ukládání v roztavené soli. Na summitu byla vystavena řada produktů pro záložní napájení, domácnost, průmysl a komerční skladování energie, které již přitáhly pozornost spousty zákazníků ze všech koutů světa:

Produkt pro záložní napájení základnových stanic 5G využívá vysoce modulární konstrukci 3U, takže dosahuje stejného napájení při menších rozměrech a snižuje tolik potřebný prostor v počítačových místnostech.

Produkty pro ukládání energie v domácnostech využívají velmi bezpečné lithium-železo-fosfátové baterie s dlouhou životností a úrovní ukládání energie a integrují bezpečnostní zařízení odolná proti výbuchu, chladicí a hasicí zařízení, jakož i konstrukce systému správy baterií (BMS) pro podporu řízení zbývající energie, jež se pyšní komplexní funkcí ochrany a monitorování v reálném čase.

Průmyslové a komerční produkty řady Smart-One společnosti Shanghai Electric pro ukládání energie jsou vysoce bezpečnými, spolehlivými a standardizovanými produkty vyvinutými společností pro průmyslové a komerční scénáře použití, které mohou flexibilně odpovídat různým průmyslovým a komerčním scénářům a jsou schopny realizovat časový posun špiček a poklesů, rozložit spotřebu energie ve špičkách a snížit napětí v elektrické síti.

Řešení pro odsolování mořské vody

Společnost Shanghai Electric nabízí dvě přední technologie pro odsolování mořské vody – tepelnou a membránovou metodu, které jsou zárukou komplexních řešení. S téměř 20 dokončenými projekty získává denně více než 800.000 tun sladké vody a její třetí generace nízkouhlíkové hybridní technologie pro odsolování mořské vody se pyšní nižší spotřebou energie, vyšší spolehlivostí systému a přizpůsobivou kvalitu vody. Zejména realizovala největší světový projekt ohřevu teplé vody s víceúčinnou destilací (F-MED), tzv. petrochemický projekt Če-ťiang, a největší projekt spojování tepelných fólií, tzv. petrochemický projekt Yulong, které fungují bez jakýchkoli problémů.

Svým ohromujícím vystoupením na výstavě potvrdila společnost Shanghai Electric své přední postavení v oblasti energetiky. V budoucnu bude společnost pokračovat v průzkumu a inovacích, přispívat ke globálnímu udržitelnému rozvoji a spoluvytvářet ekologičtější, efektivnější a udržitelnější energetickou budoucnost.

Další informace o společnostech Electric Wind Power a Shanghai Electric naleznete na https://www.shanghai-electric.com/group_en/.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2391843/2024_04_16_________WFES.mp4 

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric.jpg 

KONTAKT: Shen Jin, shenjin@shanghai-electric.com

 

PROTEXT