Společnost Universal Robots oznamuje bezproblémovou integraci se společností PLC Siemens

vydáno 23.4 2024   14:45
Společnost Universal Robots oznamuje bezproblémovou integraci se společností PLC Siemens

Odense (Dánsko) 23. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost urychluje svůj závazek "Automatizace pro kohokoli a kdekoli" tím, že podporuje požadavky na automatizaci světových společností.

Universal Robots (UR), přední světová společnost zabývající se kolaborativními roboty (COBOT), nyní do svého softwaru integrovala standardní rozhraní pro ovládání robotů (SRCI).https://www.profibus.com/technologies/robotics-srci Společnost UR je hrdá na to, že patří mezi první dodavatele kobotů, kteří tuto funkci nabízejí.

SRCI je nový standard pro výrobce robotů, jehož cílem je vytvořit jednotné rozhraní mezi PLC a roboty. Plná integrace SRCI do softwaru UR rozšíří možnosti připojení kobotů UR a zajistí tak zákazníkům bezproblémovou integraci s PLC ("Programmable Logic Controllers" – programovatelné logické automaty) Siemens, protože společnost Siemens je prvním a v současné době jediným výrobcem PLC podporujícím SRCI na trhu automatizace.

"Díky bezproblémovému propojení našich robotů se světovou špičkou v oboru, jako je společnost Siemens, můžeme nyní našim partnerům a zákazníkům, stávajícím i budoucím, nabídnout rychlejší integraci a snadnější používání," uvádí Daniel Friedman, globální ředitel pro strategická partnerství ve společnosti Universal Robots. "Snažíme se, aby automatizace pomocí kobotů byla pro naše zákazníky co nejjednodušší, a toto je další krok v rámci našeho závazku poskytovat automatizaci komukoli a kdekoli."

Díky jednotnému datovému rozhraní SRCI napříč výrobci je implementace robotů interoperabilní a standardizuje definice a příkazy robotů mezi koboty UR a PLC Siemens. Umožňuje to snadnější a rychlejší nastavení a zjednodušuje nasazování robotů UR do stávajících i nových výrobních linek založených na ekosystému společnosti Siemens.

"Jsme potěšeni, že koboty od Universal Robots mohou být nyní ovládány pomocí SRCI a mohou být programovány uživateli aplikace Simatic," říká Rolf Heinsohn, vedoucí viceprezident divize Factory Automation Segment Control společnosti Siemens. "Chceme urychlit automatizaci výroby a rozšířit využití robotů v průmyslu tím, že je zjednodušíme a zpřístupníme všem zaměstnancům našich zákazníků. Pro naše zákazníky je velkou výhodou, že mohou v rámci své výroby snadno integrovat a používat roboty UR společně s technologií PLC Siemens."

Systém SRCI je k dispozici pro roboty UR řady e-Series a pro roboty UR20 a UR30 nové generace. Lze jej nainstalovat a aktivovat pomocí přídavného softwaru URcap pro PolyScope verze 5.15 nebo vyšší. Pro více informací klikni sem.

Přečtěte si více o společnosti Universal Robots zde 

Přečtěte si více o integrátoru Siemens Simatic Robot Integrator zde 

Fotografie 

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2333087/4658324/Universal_Robots_Logo.jpg 

V případě dotazů pro média se obracejte na: Christoffer Voss, Universal Robots, pr@universal-robots.com, +45 28 11 61 71