Hyosung TNC představuje nové paradigma prostřednictvím udržitelné výroby BDO na biologické bázi

vydáno 26.4 2024   06:43
Hyosung TNC představuje nové paradigma prostřednictvím udržitelné výroby BDO na biologické bázi

Soul (Jižní Korea) 26. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Hyosung TNC podniká významné kroky vstříc udržitelné budoucnosti, když se zaměřuje na výrobu udržitelného BDO na biologické bázi. Butandiol (BDO) hraje klíčovou roli jakožto chemický materiál nejen při výrobě spandexových vláken, jako je PTMG, ale také v různých dalších průmyslových odvětvích, jako jsou technické plasty, biologicky rozložitelné obaly, podrážky obuvi a průmyslové směsi.

Interaktivní multikanálovou tiskovou zprávu najdete na: https://www.multivu.com/players/cs/9264451-hyosung-tnc-presents-a-new-paradigm-through-sustainable-bio-bdo-production/ 

Tradiční metody výroby BDO ovšem představují významné problémy pro životní prostředí, a to kvůli své závislosti na fosilních palivech – např. uhlí – jako primární surovině. V reakci na to společnost Hyosung v roce 2023 uzavřela partnerství se společností Geno, předním biotechnologickým podnikem se sídlem v San Diegu, který se specializuje na udržitelné materiály. Díky osvědčené rostlinné BDO technologii GENO™ společnosti Geno, která fermentuje cukry z cukrové třtiny a nahrazuje tak fosilní paliva, jako je uhlí, chce společnost Hyosung rozšířit svou řadu bio spandexových výrobků regen™.

Společnost Hyosung TNC rozšiřuje svou udržitelnou značku regen™, která již nabízí polyesterová a nylonová vlákna vyrobená z recyklovaných PET lahví a vyřazených rybářských sítí, přičemž se nyní snaží zaujmout vedoucí postavení na neustále rostoucím trhu prémiového spandexu s výrobky z bio spandexu.

Zahájením výroby BDO na biologické bázi přispívá společnost Hyosung TNC nejen k ochraně životního prostředí, ale také připravuje půdu pro udržitelný průmyslový rozvoj. Představením tohoto inovativního přístupu, který vystihuje podstatu ochrany životního prostředí a udržitelného průmyslového růstu, potvrzuje společnost svůj závazek být odpovědnějším korporátním občanem.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2393393/regen_BIO_BDO.mp4

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2393389/regen_BIO_BDO_Application.jpg 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2393390/regen_BIO.jpgFoto – https://mma.prnewswire.com/media/2393392/Image.jpg

KONTAKT: Hanna Chung, e-mail: hanna.c@hyosung.com, kontaktní číslo: +82-2-707-7882