Češi propadli krabičkovým dietám. Každý měsíc objednají přes 70 tisíc celodenních menu

vydáno 26.4 2024   07:42
Češi propadli krabičkovým dietám. Každý měsíc objednají přes 70 tisíc celodenních menu

Praha 25. dubna 2024 (PROTEXT) - Podle analýzy logistického a technologického start-upu Bevy.city si zákazníci v České republice každý měsíc objednají přes 70 tisíc celodenních diet v krabičce. Díky vstupu nových hráčů na trh se přitom dá očekávat, že počet zákazníků bude dále narůstat. Typický zákazník krabičkové diety přitom neexistuje, spektrum lidí je velmi široké - většinou je ale spojuje návštěva fitness center a sportovišť.

"Na krabičkových dietách je zajímavé, že jsou využívány všemi možnými typy zákazníků, je to velmi specifické i dle jednotlivých značek krabičkových diet. Profil typického zákazníka proto není nijak univerzální, je to velmi široké spektrum lidí od mladých po staré, od sportovců po manažery. Jediné, co je často - ale ne vždy - spojuje, je návštěva sportovních či fitness center," říká Ladislav Janckulík, zakladatel logistického start-upu Bevy.city, který je největším doručovatelem krabičkových diet u nás.

Krabičkové diety si lidé nejčastěji nechávají doručovat v časech 17:00 až 22:00, aby měli jídlo k dispozici na následující den. Většina tohoto typu zásilek míří na úložná místa v sousedství fitness či sportovních center, kde si je zákazníci vyzvedávají jak v průběhu večera, tak druhý den ráno. Pouze asi 10 % těchto zásilek se doručuje v ranních hodinách, část z nich domů, část na adresu práce.

"Jedním z nejsilnějších hráčů na trhu je Nutrition Pro, se kterým spolupracujeme více než dva roky. Trh krabičkových diet neustále roste a tento rok dostal velký impuls v podobě vstupu velké polské krabičkové diety Nice To Fit You na český trh. Potenciál je zde evidentně veliký a my sami to vidíme v počtu balení krabičkových diet, které doručujeme. V současné době rozvážíme přibližně tisíc balíčků denně, v následujících měsících očekáváme nárůst o dalších 50 %," říká Ladislav Janckulík z Bevy.city.

Bevy.city je největším doručovatelem krabičkových diet u nás. Nově distribuuje značky Nice To Fit You, Fingerlicks a Vitalbox. Dále spolupracuje s NutritionPro, Nutric Bistro, Yes Krabičky, MyChef Kitchen, Papa Food nebo Dieta v krabičce.

O společnosti Bevy.city

Bevy.city je unikátním českým start-upem v oblasti logistiky a souvisejících technologií. Je jedinou doručovací společností na českém trhu, která využívá k dopravě zásilek pouze elektromobily. Specializuje se na B2B zákazníky, kterým flexibilně pomáhá navýšit kapacitu při doručovacích špičkách. Bevy.city funguje v současné době v Praze a dalších krajských městech a mezi její zákazníky patří například Rohlík.cz, Zásilkovna, Scuk, Liftago, NutritionPro, Yes Krabičky nebo Sfood.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.