Vánoční trhy v Praze
slibují pestrý program

Vánoční trhy v Praze
slibují pestrý program

26. 11. 2014

Letošní vánoční trhy začnou na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze v sobotu 29. listopadu a potrvají do úterý 6. ledna. Vánoční smrk na Staroměstském náměstí v přibližně dvouminutové animaci na hudbu Antonína Dvořáka rozsvítí v sobotu v 17:00 herečka Hana Maciuchová s režisérem Jakubem Kohákem. Trhy doprovodí pestrý kulturní program.

Vánoční strom z Nespek na Benešovsku ozdobí kopie tradičních perníčků o velikosti půl metru, které zaznamenaly velký úspěch na trzích před dvěma lety. Zelenou dominantu náměstí rozsvítí 100 000 led diodových žárovek a 300 blesků. Špičku stromu ozdobí kometa. Celkem bude na Staroměstském náměstí 110 prodejních stánků i tradiční Betlém s živými zvířaty. Vánoční atmosféru navodí souběžně i náměstí Republiky, a to od 29. listopadu do 30. prosince. Na Václavském náměstí dekoratéři umístí desetimetrový umělý strom oděný do zlaté barvy s obřími zlatými koulemi.

Pódium pro každodenní kulturní akce umístí organizátoři tradičně na Staroměstské náměstí za sochou Jana Husa. Kromě různých sborů na něm letos vystoupí také známí umělci. Například 10. prosince zde zahraje skupina Čechomor. Součástí měsíčního programu je také tradiční Mikuláš s velkou show pro děti a 11. prosince Den s rekordy a kuriozitami. Chybět nebude na Štědrý den Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání orchestru a sólistů Národního divadla a Státní opery. Na Silvestra vystoupí ve 22:00 popová formace Eddie Stoilow.

"Letošní program držíme stále v duchu tradic. Zároveň ho ale chceme více odlehčit. Kuchařská show nebo vystoupení známých kapel je toho důkazem a věřím, že bude mít u lidí o adventu úspěch. Zvlášť, když i vystoupení hudebníků bude ve vánočním duchu," dodal programový ředitel Jan Žampa.

Praha Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%