Koncert Marthy a Teny Elefteriadu
bude opět plný temperamentu!

Koncert Marthy a Teny Elefteriadu
bude opět plný temperamentu!

27. 11. 2014

Zveme milovníky hitů Marthy a Teny Elefteriadu, které zazpívají na svém předvánočním koncertě v Divadle Brodway v úterý 9. prosince od 19.00 hod.

Pražský koncert bude průřezem jejich dosavadní umělecké a profesionální hudební kariéry, kterou nastartovala Bratislavská Lyra 1970, kde Martha a Tena poprvé zazářily. Jejich největší hity a autorské zázemí vytvořil skladatel Aleš Sigmund. Na koncertě je doprovodí vynikající skupina „Professor“ pod vedením Richarda Markuzziho. Zazní zde kromě jiného i nejúspěšnější hity Marthy a Teny.

Jako své speciální hosty, uvedou Martha a Tena – mladé, talentované, řecké muzikanty z Brna, skupinu PAREA, jež je také doprovodí v jejich řeckém repertoáru. Toto rodinné hudební uskupení, tvoří otec Trifon a synové Jannis, Alexis a Markos Morasovi z Brna. V roce 2012 vydali své první CD - Něco nás spojuje - Κατι μας ενωνει. Jejich repertoár tvoří hlavně tradiční lidová řecká hudba, zvaná rebetiko. Éra Rebetiko ovlivnila svou silnou autentičností po mnohá desetiletí tvorbu největších řeckých skladatelů. Parea hraje na řeckých večerech a úspěšně vystupuje i na festivalech v ČR a v zahraničí.

Dalším hostem je skupina ARIONAS, kterou tvoří trio Martha Elefteriadu (zpěv), Shahab Tolouie (perský setár, kytara, zpěv) a Stanislav Barek (kytara). V jejich repertoáru zazní perské, řecké a španělské písně. Oba kytaristé se věnují i flamengu a jejich temperament přinese večeru překvapivě nečekaný rozměr.

Sestry Martha a Tena Elefteriadu již po desetiletí obohacují zdejší kulturu svou neutuchající hudební energií. Jejich zpěv neztratil nic na svěžesti, kterou se vyznačovala jejich muzikantská energie. Přitažlivá je na nich naprostá upřimnost projevu, kterým navodí pocit, že jste právě přítomni něčemu neopakovatelnému. Silný emotivní náboj, vřelé spojení s publikem, profesionální výkon a podmanivé sladění jejich hlasů, zazní tento večer opět naplno.

koncert
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%