Co můžeme dělat v prosinci?
Napište, co se bude dít u vás!

Co můžeme dělat v prosinci?
Napište, co se bude dít u vás!

28. 11. 2014

Silvestr v divadle

Stává se tradicí, že poslední den roku lidé vyrážejí do divadel. A scény se tomu přizpůsobily i letos. Například ve Stavovském divadle v Praze je na programu inscenace Les, hraje se od 15 hodin. Národní divadlo uvádí v 15 hodin balet Louskáček. V divadle Gong je připravena inscenace Dívčí válka, začíná ve 14 hodin a pro ty, kdo chtějí divadlu věnovat raději večer, je tam pak připravena na 19. hodin hra Svaté neřesti. Na poslední den roku připravila představení řada dalších divadel v různých městech, tak je nejvyšší čas podívat se na jejich programy. Právě poslední den roku totiž bývá nejčastěji vyprodáno.

Adventní plavby

Co takhle prohlédnout si předvánoční Prahy z hladiny Vltavy? Příležitostí jsou adventní plavby, které nadchnou nejen návštěvníky hlavního města, ale i ty, kteří v něm žijí, jen už jaksi přestali vnímat jeho krásu. Lodě Porto a Natal jsou vánočně vyzdobeny, během plavby se podává svařené víno nebo punč a zní koledy. Jezdí o sobotách a nedělích dopoledne i odpoledne, odplouvá se od Dvořákova nábřeží z nástupiště číslo 6. Tam je také k dispozici více informací o přesných časech. Více informací najdete zde.

Folklór na Valašsku

Vánoční jarmark, jedna z nejoblíbenějších akcí skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm, se letos koná 13.prosince od 9 do 16 hodin. Kromě tradiční velké nabídky dárků z dílen lidových řemeslníků se letos představí například pěvečká skupina Zvonica, soubor Hajovček, Vrchárský orchestr a další umělci, kteří ve světě folklóru něco znamenají. Jako každý rok je i letos přichystána spousta dobrého jídla a pití, valašské tetičky už pečou.

Předvánoční Olomouc

Kdo má rád adventní atmosféru v kulisách historického města, vyráží v prosinci do Olomouce. V málokterém městě ji totiž dělají s takovým vkusem. Letos vše odstartuje 5. 12. na náměstí, kde začíná od 14. hodin velký mikulášský program určený nejen dětem, který večer zakončí ohňostroj a vystoupení skupiny Kamelot.

Něco o oblékání

Stylistka Táňa Havlíčková, která je dobře známá ze spolupráce s modelkami i60, vydala elektronickou knihu 8 klíčů k duši, ve které shrnuje svou teorii, že se ženy dělí na osm typů a podle nich by se měly oblékat. Je to zajímavé počtení, ve kterém se možná mnohé ženy o sobě dozvědí, co netušily. Více informací na jejích stránkách www.tanahavlickova.cz<http://www.tanahavlickova.cz/>.

Nový Vondruška

Jeden z nejoblíbenějších současných českých spisovatelů Vlastimil Vondruška vydal další historickou detektivku, v níž je hrdinou Oldřich z Chlumu. Udatný rytíř tentokrát vystupuje v knížce s názvem Ďáblův sluha a jak už u této série bývá zvykem, jde o chytrou zábavu pro celou rodinu.

Víkendy na Dobříši

Každý prosincový víkend je na zámku Dobříš v rámci obvyklé prohlídky připravena velká výstava betlémů a další doprovodné akce. Jednou z nich je 20.prosince vánoční koncert Příbramské filharmonie, která slibuje klasické vánoční kusy, například Rybovu vánoční mši. Začíná v 17 hodin a další pak v 19.30 hodin.

Koncert Marthy a Teny Elefteriadu

Zveme milovníky hitů Marthy a Teny Elefteriadu, které zazpívají na svém předvánočním koncertě v Divadle Brodway v úterý 9. prosince od 19.00 hod. Pražský koncert bude průřezem jejich dosavadní umělecké a profesionální hudební kariéry, kterou nastartovala Bratislavská Lyra 1970, kde Martha a Tena poprvé zazářily. Jejich největší hity a autorské zázemí vytvořil skladatel Aleš Sigmund. Na koncertě je doprovodí vynikající skupina „Professor“ pod vedením Richarda Markuzziho. Zazní zde kromě jiného i nejúspěšnější hity Marthy a Teny.

Pátrejme po ozdobách

Nemáme náhodou doma staré vánoční ozdoby, které jsme už řádku let nevytáhli z krabic? Třeba proto, že se nám už prostě doma nechce zdobit stromek, když jsou děti dávno z domu pryč? Nebo proto, že jsme odlehli módním trendům a zdobíme  už úplně jinak? Co je třeba oprášit a vzít na milost? Svět se veze na retro vlně nostalgie, tak proč jí nepodlehnout právě v prosinci? Mnohé staré ozdoby jsou dnes ceněnými sběratelskými kusy. Ale hlavně, vyvolávají vzpomínky. A o to přece o Vánocích jde.

Telefonujme a pišme

Co třeba zavolat nebo napsat dopis kamarádce či kamarádovi, se kterým jsme se dlouho neviděli? Prostě jen tak, zeptat se jak se má a popřát pěkné Vánoce. Úplně ideální je napsat nebo zatelefonovat lidem, se kterými naše vztahy nejsou úplně dobré. Umět odpouštět je umění a takový pozdrav k Vánocům tomu, kdo nás pořádně naštval, může být první krok k tomu, naučit se toto umění ovládat.

 

Co se děje ve vašem kraji, městě, obci? Pozvěte čtenáře na zajímavou událost u vás, napište o ní do našeho magazínu i60.
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.