Babiččino údolí láká
na adventní zvyky

Babiččino údolí láká
na adventní zvyky

4. 12. 2014

V Babiččině údolí na Náchodsku se od dnešního dne mohou návštěvníci seznámit s adventními zvyky a prohlédnout si vánočně vyzdobený zámek a některé další objekty. Akce Advent v Ratibořicích, kterou každoročně navštíví několik tisíc lidí, se koná až do neděle 7. prosince.

"Na zámku je vánočně vyzdobené přízemí, v Rudrově mlýně jsou k vidění vystoupení folklorního souboru Barunka přibližující adventní tradice. Procházku mohou návštěvníci zakončit na vánočně vyzdobeném Starém bělidle," řekl správce zámku Ivan Češka. Součástí programu je malý adventní trh v budově mandlu, v objektu kuželníku si mohou lidé prohlédnout betlém a zazpívat si koledy.

Adventní program v Ratibořicích je poslední veřejnou akcí na zámku v letošním roce, v němž si zámek prohlédlo již zhruba 70 000 lidí. "Se sezonou jsme spokojeni, loňská návštěvnost byla zhruba 65 000 lidí, letos to bude klidně o osm až devět tisíc více," uvedl Češka.

Zámek v Ratibořicích byl postaven v letech 1702 až 1708 po vzoru italských letohrádků jako letní a lovecké sídlo. V letech 1825 až 1826 byl přebudován ve stylu klasicismu a empíru, v jeho okolí vznikl přírodní park. Zámek a Babiččino údolí lidé navštěvují zejména díky dílu Boženy Němcové, která své mládí prožité v Ratibořicích zachytila v románu Babička.

advent Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.