Foto

Putování Tureckem 4 - Zemětřesení

10. 6. 2012

Je pozdní večer. Jsem opravdu unavená. Chvíli koukáme na tureckou televizi, kde vysílají box. Nemám tento sport ráda. Koukám tedy raději z okna. Pod okny se prohání auto za autem. Co auto to jiný zvuk klaksonu. Opravdový nápor pro mé uši. Mezi barvami aut vítězí žlutá, s označením TAXI. Je  na každém kroku.

Chvíli po půlnoci je pod okny rušno. Ve vedlejším baru se něco děje. Muži vybíhají ven, hulákají a někoho honí. U baru stojí asi pět vozů TAXI. Po chvíli  - jako na povel - všechna bez pasažérů odjíždějí a na jejich místa se staví auta s označením POLICIE. Policisté vystupují z aut a zůstávají v klidu stát na místě. Po čase z baru v naprostém klidu odcházejí hosté a policie odjíždí. Zajímavá podívaná.

Je okolo půl druhé ráno. Lehám si do postele s nadějí, že hluk z baru i aut snad skončí. Ležím, koukám „do blba“ a trošku přemýšlím o ničem. Najednou cítím, jak se se mnou začíná houpat postel jako by byla vodní či nafukovací. Nechápu. Za chvíli podruhé, potřetí…

Nadávám si, proč jsem se nesnažila usnout dřív? Nemusela jsem mít tyto podivné halucinace. Velmi nepříjemné pocity. Manžel vedle spokojeně spí. A jak je mu dobře! Dobře mi tak!

Po pár hodinách spánku se naprosto čilá probouzím a vstávám. Čeká nás snídaně. Švédské stoly. Co nás čeká? Co si dáme? Na čem si asi pochutnáme? Máme na výběr čaj, kávu, džusy. Jeden druh salámu, malé párečky, dva druhy sýru. Ze zeleniny okurky, rajčata, mrkev. Dále pak jsou tu vejce, polévka, máslo, marmeláda, med, nugeta. Jogurty, veka bílá i tmavší, sladké preclíky. Bohatý výběr. Snažím se ochutnat ze všeho něco. V naprostém klidu snídáme. Máme spoustu času. Na jídlo i pozorování okolí.

Z okna vidím, jak do budovy vstupují muži, kteří se zde jdou nasnídat. Většinou jsou všichni v oblecích, bílé košili a kravatě. Přijdou, nasnídají se, prohodí pár důležitých vět či slov se svými přáteli a odcházejí. Na jejich místo sedají další. Personál je příjemný a vstřícný.

Nasyceni odcházíme na pokoj. Převlékám se, do tašky dávám balenou vodu, kontroluji, zda máme peníze, foťák a vycházíme ven. Čekáme na autobus, který nás dnes poveze na výlet. Těšíme se. Na noční problémy jsem zapomněla. Ale jen do chvíle, než někdo přichází s tím, že v noci bylo zemětřesení! A ti, co přežili jen v podobě houpání postele, mohou být rádi a šťastni. Uvědomuji si, co jsem v noci zažila a opravdu jsem ráda a šťastná!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%