Šílenec se chtěl nechat
sníst anakondou. Marně

Šílenec se chtěl nechat
sníst anakondou. Marně

8. 12. 2014

Blamáží skončil pokus jednoho amerického přírodovědce, který se chtěl nechat zaživa spolknout anakondou a podělit se o svůj zážitek s miliony televizních diváků. Sedmadvacetiletý Paul Rosolie z tlamy šestimetrového hada vycouval ve chvíli, kdy mu tvor pozřel sotva celou hlavu. Prý se necítil zcela fit a tak zalarmoval svůj tým spolupracovníků, aby jej z útrob vyprostili. V amerických médiích a na sociálních sítích se za to stal terčem posměchu. 

Za svou hadí misí vyrazil Rosolie do Amazonie, kde s desetičlenným týmem spolupracovníků vyhledal šestimetrovou hadí samici s cílem nechat se ve speciálním neprodyšném obleku a helmě pozřít a s několika kamerami na těle prozkoumat její trávicí ústrojí. Začátek však nešel zcela hladce, neboť had kořist vzdáleně připomínající člověka odmítl považovat za potravu a hodlal se odplazit. 

Rosolie se proto začal chovat agresivněji, což škrtiče konečně přimělo k útoku. Ovinul tělo přírodovědce a začal si soukat jeho helmou krytou hlavu do tlamy. Po chvíli se však zevnitř ozvalo volání o pomoc. „Celá jeho síla byla soustředěna na mou paži, cítil jsem, že moje ruka se přestala prokrvovat, kost se začala kroutit a zlomila by se,“ ospravedlňoval Rosolie svůj ústup z hadího nitra. 

Jeho vysvětlení však patrně nestačilo milionům diváků placeného televizního kanálu Discovery Channel, kteří toužili v přímém přenosu spatřit dlouhé týdny avizovanou show. „Mohl bych také mít svůj vlastní pořad?“ ptal se ironicky na Twitteru jeden z nich a doplnil dotaz fotkou svého psa, kterak okusuje jeho ukazovák na ruce. Další diváci Rosoliemu doporučovali, že příště už raději nemá z útrob vylézat vůbec, než zakusit podobnou ostudu. 

Nadšený obdivovatel amazonských pralesů chtěl prý pokusem přitáhnout pozornost masového publika k jihoamerické džungli a upozornit na výrazný úbytek živočišných druhů způsobený zejména dlouhotrvajícím rozsáhlým mýcením lesa. 

Neúspěch však zastavil plánovanou pouť dokumentu zachycujícího celou akci po řadě zemí světa a s ní spojenou finanční podporou Rosolieho ochranářských snah. Navíc proti němu zvedli hlas i někteří ochránci zvířat, kteří kritizovali zneužití hada pro reklamní účely.

hadi
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.